5 měsíční miminko pořád tlačí

malinkaajka
29. říj 2020

Ahoj holky,
chci se zeptat jestli jste to měla některá taky tak s miminkem.
Maličká (plně kojená) do 4 měsíců dost trpěla na koliky. Vyzkoušeli jsme všechno, různé probiotika, kapičky snad všechny, babycalm, pytlík s pecickama, masáže, nošení, (D má Terezii).. ja jsem na mesic vysadila mléko, nejedla jsem pecivo ani staré. no nezabralo nic až čas. Po 4 měsíci se to dost zlepšilo a malá prdí několikrát denně.
ALE! pořád tlačí... tlačí 2 dny, pak se vykaká a tlačí dál. Ve 3 rano začne tlačit to trvá asi 30min pak usne na hodku a za hodku zas...
Při kojení se často kroutí, pláče a tlačí.. slyším jak jí to v tom bříšku bublá. Zkusila jsem dávat 1 denně prikrm (dýně, batát) nepomohlo..
Skončí to někdy? Přestane jí někdy bolet bříško a bude normálně kakat? Vím, že miminka nemusí kakat i více dní, jde mi o to, že jí to bříško bolí..
Naše pediatrička je super ale tim, jak to řeším každou návštěvou mi posledně řekla, že už leda přestat kojit.. ze to by se hodne zlepšilo.. což samozřejmě nemám v plánu.
nechci prosím rady ať něco vyzkouším, věřte mi už jsme to zkusili.. Děkuji za vaše zkušenosti.🙏🏼🙂

lv
29. říj 2020

Jedině mě napadá, olej do prikrmu, lžička na porc, dáváš? Jis ty probiotika?

zrzeckas
29. říj 2020

Mala se nevykakala jinak, nez s trubickou.... Az zacala papat jablicko, tak se to trochu zlepsilo, ale do pul roku jsem ji sem tam musela pomoct.... Muzes vyzkouset trubicky, at se male ulevi a uvidis... Jedine, co uz snad muzes udelat aby se vykakala poradne

honeya
29. říj 2020

Zkoušela jsi švestkovou šťávu?

malinkaajka
autor
29. říj 2020

Trubičku jsem ji sem tam dávala do toho 4 měsíce. Teď už ne a ani moc už nechci. Já zkoušela dávat sobě akorát espumisan a sab simplex.
O té světkové šťávě jsem slyšela i odvar z vloček ale dr radila, ať s ovocem začnu až bude pořádně papat zeleninku, že prý se pak děcka často nechtějí k zelenině vracet, když se na začátku dává spíš ovoce🤷🏼‍♀️ A u těch vloček nevím.
A to se koupí stává? Nebo se rozmixují sušené švestky?

honeya
29. říj 2020

@malinkaajka hipp má přímo šťávu ve sklenici. Tak to leda smíchat s MM nebo naředit vodou, ať to nemá tak sladké. Za zkoušku člověk nic nedá. Nebo ještě zkusit fenyklový čaj, kmínový odvar. Syn taky někdy tlačí a taky se občas ještě nadře a to je mu 9 měsíců

zrzeckas
29. říj 2020

Jeste zkusit kminovy nebo fenyklovy caj....to muze jak mimco tak i ty.

any01
29. říj 2020

Piju jablečný mošt když to malé nejde a Teda včera kakala 4x mnohdy 1x za 4 dny 🙈

zmrzlinka
29. říj 2020

Zkus rektální rourku a Espumisan...mě holčičce to pomohlo

malinkaajka
autor
31. říj 2020

@any01 Děkuji vyzkouším. 🙂

chicky1j2
31. říj 2020

@malinkaajka souhlasím s holkama švestková stává umí zázraky. Vždy nám také pomohla. 🙂 A taky fenyklový čajík (ikdyz na ten jsem četla hodně že některým dětem dělá naopak zlé) chce to zkusit 🙂 každé dítko je jiné 🙂

malinkaajka
autor
16. lis 2020

Ahoj holky, chci moc poděkovat za rady. 🙏🏼 Dnes by to bylo 10 dní co malá nekakala.
Dnešní katastrofická noc (asi jí rostou i zuby). Malá se vzbudila ve 12 v noci a už nespala, pořád tlačila a plakala.. takže jsem ji měla až do 6 rána u prsa, když usla, spinkala asi 10min a nanovo.. dala jsem jí trošku té švestkové šťávy a za 4h na to, totálně posraná plína. Takže děkuji. 😊🙏🏼🙏🏼🙏🏼

n_ikola
25. srp 2021

@zrzeckas dobrý den, Jsem na tom stejně, malý má 2 měsíce a kaka jen s pomoci, u Vás se to tedy upravilo od 4,5 měsíce. Vse najednou OK ? 🙂

zrzeckas
25. srp 2021

@n_ikola od 4,5 zacala papat prikrmy a to ji pomohlo velice, ale mela slabe brisko, tak do toho 6 mesice sem tam pomoc potrebovala, podle toho, co jedla.