5 měsíční dítě často pláče. Má špatně období nebo jsme ho rozmazlili?

lendy01
22. říj 2018

Náš malý 5 měsíční syn je hrozně precitliveli, stačí aby tuknul někdo hrnkem - pláče. Bouchnou trochu dveře - place. Posadime ho do sedačky - pláče že chce chovat. Držíme ho - pláče že se chce odrážet a stavět se na nohy (vim, že to nesmí, ale on to neví). Chystané ho na krmení (dáváme bryndacek)- pláče. A v noci když mu chystám um a náhodou se vzbudí dřív - totálně vriska.

lendy01
autor
22. říj 2018

A to spí s náma v posteli a manžel ho uklidňuje. Babička tvrdí že jsme ho rozmazlili a že chce všechno hned. Snažíme se odzacatku reagovat na jeho pláč hned a dřív takový nebyl. Možná mu i zacinaji růst zoubky. Podotykam, že pláče a je plně nakrmeny, prebaleny a nedostatkem spánku by taky trpět nemel. Máte někdo podobnou zkusenost?

verionka
22. říj 2018

@lendy01 Příčinu ti nepovím, ale nemyslím si, že by to bylo "rozmazlovani", spíše prostě jen citlivější povaha...? Také nad tím přemýšlím, protože nas malý byl stejný, přesně to, co popisujes, a ráda bych tomu predesla u dalšího dítěte, ale nemyslím si, že bych zpětně udělala u synka něco jinak. Přešlo ho to cca v 15 měsících, když začal chodit. Respektive se to zlepsovalo a teď, v roce a půl, už je úplně pohodové zlaté dítě. Vydrz a bude lépe 😉.

lendy01
autor
22. říj 2018

@verionka Já vydržím. Nemám jen žádné zkušenosti. A mám strach jestli nedělám něco špatně - chci aby byl spokojený. A do toho ještě poslouchám, ze jsme ho rozmazlili, když ani nevydrží chvíli v klidu v houpacce nebo v postýlce než uvarim a pláče u každýho zvuku co nečeká.

lolam10
22. říj 2018

Chapu ze je to neprijemny ale deti proste placi.nekdo vic nekdo min nekdo neustale.zkusila bych k nemu hned nebehat a nechovat ale chvilinku ho nechat a taky bych se snazila at si zvyka na hluk,nechodit kolem nej po spickach,aby se tolik pak nelekal.ale jinak myslim ze musite hold vydrzet.deti maji obdobi.a tohle taky prejde.znama mi rikala ze jeji dite brecelo neustale 3 roky a pak jak kdyz utne...ale chapu ze je to na zblazneni.a nezapomente spokojena mama spokojeny dite.takze pokuste se dostat do pohody.treba si vyrazit na prochazku na chvili bez nej treba s kamaradkou kdyz by to slo...drzim palce☺

lolam10
22. říj 2018

@lendy01 delate maximum co muzete/umite.nikdo nedela vse stoprocentne spravne.to ani nejde.takze "chytre rady"zkuste hlavne neposlouchat☺

leymea
22. říj 2018

@lendy01 ja mam jen zkusenost s tim hlukem. U nas stacilo, ze zazvonil zvonek a rval. Bohuzel mu vadilo i smrkani, psikani. Jen pokud delal rany on sam (mlaceni necim do stolu, bouchani dverma) tak byl v klidu a dokonce se mu to i libilo. Nejspis mu vadil jen nejakej zvuk. Chci jen rict, ze ted mu bude 14 mesicu a uz je v klidu. Uz mu nic nevadi. Ja mam citlive usi, nesnesu napr.petardy, bouchani balonku, hromy atd. A to je peklo ☹ bala jsem se, ze to po mne zdedi, ale uz je klid tak snad to bude v pohode 🙂

lendy01
autor
22. říj 2018

@lolam10 Děkuji za uklidneni. Hlavně taky každy tvrdí něco jinýho - jedni ze nechat vyrvat ať si zvyká a druzí zas že mít důvěru v pláč, a pak si vyberte kdo má pravdu... Já nemám to srdce nechat ho plakat

pavca1982
22. říj 2018

Já si myslím, že 5m. miminko nemůže být rozmazlené a už vůbec by se nemělo nechávat vyřvat. Láskou nerozmazlíš. Takže mazlit, chovat, spát spolu.

vikinkav
22. říj 2018

Neni rozmazleny, proste je takovy, vzdyt jeste nema z niceho rozum. Mozna je trochu netrpelivejsi, ale ktere miminko neni 🙂 a jinak malej se taky boji vsech zvuku a hluku, postupne se to zlepsuje. Nejhorsi bylo kdyz jsem mela rymu a on po kazdem kychnuti zacal rvat. Chudacek 🙂 ted uz je to mnohem lepsi (11 m)

lendy01
autor
22. říj 2018

@pavca1982 Kdyz někdy čtu ty diskuze, tak si přijdu jak kdybych byla nenormální, že máme malýho v posteli. Skoro všude píšou, že by dítě spát v posteli s rodiči nemělo. Tak jsem ráda, že to tak nevidí kazdy

pavca1982
22. říj 2018

@lendy01 No já jsem trochu jiného názoru. Čekàm čtvrté a všechny děti se mnou spaly. Máme spolu fajn vztah a žádný rozmazlenci z nich nejsou.Dítě potřebuje lásku a kontakt s mámou.

nafuka
22. říj 2018

@lendy01 Buď v klidu, mám tam tříletou.🙂

zmrzlinka
22. říj 2018

Ahoj. Rozmazelenej urcite neni. Moje syn skoro nebrecel. Dcera ta rvala pořád a řve doteď 😂😂😂

montyjack
22. říj 2018

@lendy01 Me zase prijde divne, abych mela malou nekde jinde - manzel se i tak za noc xkrat vzbudi a kontroluje, jestli je v poradku. 5m dite rozmazlit nejde (cca do 7 mesicu to nejde), je jeste moc male a nema takovy pojem o case, aby si vytvorilo zvyk a tim padem, aby se dalo rozmazlit. Mala se bala nekterych zvuku, tak jsme si s nema pak spolu hraly, zjistila, co to je a byl klid. Zkus si precist kiedronovou - nezna naruc rodicu, zda tam k tomu neco nenajdes.

lendy01
autor
22. říj 2018

@pavca1982 konečně normální člověk👍. V okolí vsichni od narození strčí miminko do vlastního pokoje, nechají ho tam samotný a zajdou ho jen nakrmit jak králíka v kotci. Na mě koukají jak na reterda - prý tak jak já to dělali lidí za první světoví, že spali s deckama v jednom pokoji, v jedné posteli.

lendy01
autor
22. říj 2018

@montyjack Můj manžel ho taky pořád kontroluje, přikrývá když se odkopne a uklidňuje ho když čeká na to mléko. Něžná náruč rodicu- než jsme měli malého, tak jsem koukala na videa- jak se starat, držet mimco koupat atak. Knizka může být fajn. Dík za typ

milisent
22. říj 2018

Nase mala bude mit 6 mesicu, neni az tak urvana, ale taky, kdyz ji napr chystam mleko a rve, tak hold nenadelam nic, musi si ty 2-3 minuty pockat. V zadnem pripade ji nenechavam vyrvavat a kdyz se probere (ze ji vypadl dudlik), tak jdu a klidne si k ni zase na chvilku i lehnu, nenecham ji samotnou. Ze zacatku jsme poslouchali, jak ji rozmazlujeme a at ji proste na spani dame do postylky a jdeme pryc, at si klidne trochu potrenuje plice, no fuj, uz jen z ty predstavy je mi uzko. Nekdy pomaha, kdyz ji vysvetlim proc jdu od ni pryc, ze ji jdu nachystat mlicko, nebo potrebuji na toaletu. Jednou jsem si s ni lehla na odpoledni spani (postylku ma sice prirazenou k moji strane postele, ale odpoledne spi se mnou v posteli) a byla jsem uplne vyrizena, ona rvala, vysvetlila jsem ji, ze jsem hodne unavena a ze budeme ted spolu spinkat a pak si budem hrat a pujdeme ven, koukala na me, prestala sebou mlit, za chvilku se vykadila, prebalila jsem a spaly jsme dve a pul hodinky. Odkoukala jsem to z nevychovy a zatim musim rict, ze to neni na skodu. Taky u nas v rodine vsichni resi, ze je mala nosici, tak rikam, me by taky nebavilo jenom lezet a koukat kolem, co mi rozsah dovoli, ja ji uplne chapu, ze chce poznavat veci zblizka a sama se k nim jeste nemuze dostat, tak si vyzaduje noseni a tecka. A jeste k tomu spani, mame postylku bez bocnice prirazenou k posteli, kazdou noc se mala stehuje ke mne, rano ji mam u sebe a beru to tak, ze tu blizkost potrebuje a ja ji ji moc rada dopreju, at si rika kdo chce co chce

lendy01
autor
22. říj 2018

@milisent Já na to taky nemám žaludek, nechat ho vybrecet. Já mu taky vždycky všechno vysvětluju, ale on to chudák nechápe a křičí. I na záchod nemůžu bez něj aniž by řval, musí všude se mnou (když to babi vyděla malém ji kleplo 😀). Proseni ho že jsem unavená a že bych chtěla alespoň v noci v klidu spat je taky zbytečné. Ale jak píšete - sami chudáci nic nemůžou od toho mají nás a my to pro ne rádi delame 🙂

chiara75
22. říj 2018
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Ahoj, nechcešzkusit šátek nebo ergonomické nosítko? Nám to moc pomohlo, asi je kontaktní a dráždivý. Chodíme kvůli tmu také na rehabilitaci.

pavca1982
22. říj 2018

@lendy01 A víš co je nejlepší?Na všechny se vyprdnout. Ať si to každý dělá po svém.Jejich dítě to není.Mě takové řeči vůbec nemůžou rozházet.Zkus se to taky naučit.😊

lendy01
autor
22. říj 2018

@chiara75 Ahoj, máme nosítko manduca. Většinou v něm po chvíli usne, ale já se v tom potim a nemůžu se ohnout - což je pro mě problém, takže v tom je tak 2 hoďky denně.

zelenaesmolda
22. říj 2018

Hlavne neposlouchej babicku,placa blbosti.Takhle male mimco nerozmazlis

chiara75
23. říj 2018
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@lendy01 Aha, ona manduca je trochu tvrdá, my máme MoniLu a jsme oba spokojeni, obecně šátková nosítka jsou lepší. Jinak bych ti ještě doporučila dávat mimi do klubíčka, zvláště když pláče, mělo by ho to celkem rychle zklidnit. A neboj, děláš to dobře, nenech se znepokojit, dej na svou mateřskou intuici, ty znáš své dítě nejlépe. Neuroložka nám doporučovala - chovat, chovat, chovat, vychovávat až od jednoho roku. Rozmazlit takto malé dítě není možné. Přístup babiček je důsledkem velmi krátkodobého přístupu, který souvisel s tím, že bylo třeba matku "osvobodit", aby mohla jít do práce (za komunistů jen 6 měsíční mateřská, jesle, nechat děti vyřvat a studený odchov). Vývojová psychologie to tvrdě kritizovala. Mohlo by tě povzbudit třeba tohle: https://www.modrykonik.cz/vychova/cvicitele-deti/