Ahojky holky, máme 4týdenního chlepečka, přes den po kojení, ale i večer po koupání a kojení je úplně vyřízený, prso už si spaním ani nevezme. Uložím do postýlky a po cca 15min se probudí plný síly a pláče, bříško ho netrápí, prdíky i kakání máme v pohodě. Jak uspáváte??? Nechci nijak pokazit špatným návykem režim spánku i když vím, že je jěště maličký a vše se bude hodněkrát měnit. Nevím zda je rozumné malého z postýlky vyndat a chovat, nebo znovu začít kojit, vyplakání nechci praktikovat, hodně se zaliká když pláče... nerada bych si pak malého naučila, že bude vstávat každých 20min a chtít kojit,nebo chovat... Děkuju ivi
Koukni na https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek ... že tě potřebuje a to blízko, je naprosto přirozené a pro zdravý vývoj dítěte důležité 🙂. Vychovat je odvozeno od slova chovat 🙂, a to nejen v českém jazyce, to není náhoda.
4 týdenní?zkoušej.. v postýlce, u prsa a pak přendat, usínáte oba u prsa.. teď je na tobě, co si zvolíš.. já uspávala a vlastně celý den měla dítě v šátku.. jen jsem ho přendala do postýlky. Po koupání jsem si ho uhajala v šátku, přendala a on spal.. vyzkoušej všechny možné varianty.. doporučuji šátek.. děcka jsou v klidu a hodně se udělá..
Hodně už jsme toho zkoušeli, nakojím kolem půl 9 a hezky spinká položím a po chvilce je zase vzhůru, když nakojím znova stejně neusne a akorát pak pořád hrozně ublinkává, protože se před tím najedl hodně. Když jenom konejším stejně pláče, třeba i tři hodiny, jako dneska ještě nespí. Dávala jsem už i na bříško, ale to se mu také nelíbí... v zavinovačce se hrozně vzteká, úplně háže ručičkama a když mu ručičky zavinu do zavinovačky je úpně nepříčetný... Jinak holky děkuji za rady, jsem ráda že jste si dali práci odepsat 🙂 nechci malého nechávat vyplakávat, trhá mi to srdce, ale zase nechci aby si ze mě nenápadně vypěstoval nosícího otroka
@alesivi Až maličko povyroste, tak to chování a nošení bude tak jako tak vyžadovat 🙂. Normálně bych ho uspávala v šátku nebo u sebe v posteli (to se osvědčilo mně - když malá nezabere nebo se v noci probudí a nemůže usnout, tak si ji beru do postele a spí během chvilky - jinak je v postýlce, ale postýlka stojí hned vedle mé postele). Co na tom, časem z toho stejně vyrostou a pak se Ti bude ještě stýskat po té době, kdy se nechal chovat a nosit a spal s Tebou v posteli... 🙂
jinak články o spánku jsem si přečetla už minuý týden, ale zajímaly mě konkrétní názory od maminek 😉
dnes je to tedy opravdu nejhorší usínání... nakojím pomazlím, spí mi v náručí že nevnímá, položím a za deset minut můžu začít znova... takhle už jedeme od půl 9...
Tak to jsme na tom úplně stejně ☹ Já už včera zoufalstvím brečela ☹ Zavinovačka je k ničemu, v postýlce se jí nelíbí, jediný kde jakžtakž spí je hacka ☹
tak já ještě nebrečela 😀 nesmíme se nechat zlomit!!! prostě i dnes má neklidné spaní, spinká chvilku a probudí se, je vidět že je unavený, ale neví jak do spaníčka... a já už také nevím... 😒
ani v kočárku neměl klidné spaní... možná počasí, nebo už nevím ... každopádně z hodného miminka je terorista 😀
Taky jsme to tak meli,az mi "docvaklo",ze nechtel spat na zadech,ale na brise!!!na tom byl tuhej a spal krasne.Konzultovala jsem to s doktorkou kvuli syndromu nahleho umrti,a ta rikala,ze v tom nevidi problem,kdyz mu to vyhovuje...meli jsme tedy monitor dechu...
Taky mam doma nespace, ale rocniho 🙂 . To co pisete mi pripomnelo obdobi do 5 mesicu, mival boleni briska, nespal mi v kocarku ani postylce, ale v rukach, na hrudniku. Uspavani na balone. Boleni trvalo do tech 5 mesicu a potom zacaly zuby. Od porodu jsem nespala jeste ani jednu noc v kuse 🙂. Nekdy se budi i po pul hodce v noci. Pevne nervy.
Je ještě maličký.. Já syna kojila kdykoliv kníknul do zhruba dvou měs... jim kolikrát jen stačí cítit tu blízkost té mámy, pocucat a do chvilku zase usne 😉