4měsíční miminko si chce v náručí jakoby sednout? Máte někdo zkušenos?

26. pro 2023

Dobrý den chtěla bych se zeptat dceři jsou čtyři měsíce když jí máme na rukou snaží se jakoby sednout máte někdo zkušenosti děkuju

j.a.n.i
26. pro 2023

No, je potřeba ji držet tak, aby si jakoby sednout nemohla, no.

palja
26. pro 2023

Ano, dcera dokonce když ležela na zádech, tak pořád zvedala hlavu a pak i trup a chtěla si taky sednout. Dělala to od 2 měsíců a díky tomu dobře držela hlavu. Dr řekla, že posiluje, ale ať jí v tom nepodporujeme.
Takže přesně jak je napsáno v komentáři výše, držet tak, aby neseděla, nepodporovat jí v tom.

autor
26. pro 2023

@palja určitě 🙂 též ji v tom nepodporuju☺️ zdálo se mi brzy aby to dělala dělá to i když ji držím tak aby to nedělala nebo když leží v postýlce i třeba na boku 🙂

palja
26. pro 2023

Mně právě strašně znepokojovalo, když dcera zvedala tu hlavu. Ona ležela na zádech a hlava furt ve vzduchu jak páv. Měla ani ne 2 měsíce, všechno chtěla vidět. Byla to už druhá dcera, ta první to nikdy nedělala. Pracuji u dětí a žádné z nich to taky nikdy nedělalo.
Když zvedala tu hlavu, tak zabiralo docela dost břicho, pak si takhle ze zad jakoby chtěla sednout, tak jsem měla strach, aby třeba neměla nějakou kýlu nebo rozestup břišních svalů. Dělala to vždycky u doktorky a ta se taky divila, že tak malé mimino a už se tak udrží.
Teď má 2, žádné následky nemá, chodí normálně, plazila se, lezla, seděla taky normálně jak měla.
Prostě každé dítě je jiné a každé dokáže něčím překvapit 🙂

marianarem
26. pro 2023

Aj moj to robil okolo 3m, posiloval si tym brusne svaly. Neviem, ci sa tvoja uz otaca z chrbta na brucho, nas to zacal robit tesne predtym, nez sa zacal otacat a poriadne past koniky. Ked sa uz otacal, tak to robit prestal.

kleio
27. pro 2023

Ano, moje dcera to také v podobném věku dělala. Naučila se brzy udržet hlavičku a už jí nebavilo v náručí jen tak ležet, snažila se zvednout do sedu. Dělala to i v korbičce kočárku, aby viděla ven. Nosili jsme ji prostě v jiné poloze, na výšku opřenou o rameno, v klubíčku opřenou o hrudník nebo na tygříka