4měsíční miminko se budí na dudlík, máte zkušenost?

evickabm
14. únor 2015

Ahoj holky, mám problém se svou 4,5 měsíční dcerkou. Doteď mi krásně spala (od 19hod do cca 7hod s jedním krmením a 2x se probudila na dudlík), ale posledních 5 nocí je to šílené. Usne v těch 19hod s dudlíkem a pak se budí po cca 1hod na dudlík. Jakmile jí ho podám, je vše OK, ale je to dost vyčerpávající. Kojení zůstalo jen jedno, ale i po něm se budí po hodině. Přes den pije po cca 3hodinách. Myslím, že jí nic nebolí a ani nemá hlad, pač přes den je veselá a hravé a častější krmení nevyžaduje. Dcera je plně kojená. Máte s tím nějakou zkušenost, popř radu, jak jí odnaučit toho dudlíku...nebo alespoň prodloužit interval?
Díky moc

sedmiteckas
14. únor 2015

Spánek s mění. Nám malá taky asi do 5.měsíce spala hezky, jen s buzením na jídlo, teď se naučila přetáčet, pololozit, a to dělá i ve spánku v postýlce. Musíte si holt zvyknout a vydržet. Budou ještě zoubky, bude toho hodně, co ji bude a může budit. Ohledně dudlíku, malá ho postupně odstavila sama úplně - teď ho nechce už vůbec, když jí ho nabídnu, vyplivne ho, má přes 6 měsíců. Asi je to na každém miminku. Od dudlíku neodnaučujte, pokud ho chce, je malinká, tohle jsou orální potřeby, je to přirozené...dudlík není ostuda v tomto věku.

aarriel
14. únor 2015

Mě to dělá taky a už jsem K.O, jsem strašně nevyspalá. Tak kdyby měl někdo radu, tak sem s ní 🙂

teeerez
14. únor 2015

Zkusila bych jiny dudlik, ktery ji treba nebude tak vypadavat. Neni to rada roku, ale u nas to pomohlo. Mala mela avent, ktery ji vyhovoval, ale jak usla tak vypadl a posledni mesic ma Mam, ktery je jinak tvarovany a ma ho v puse celou dobu spanku (coz je tak 2,5 hod, takze zadna hitparada, ale porad lepsi nez hodina...)

jamia
14. únor 2015

A co ji zkusit nabídnout v noci ještě jedno kojení?

katyxq
14. únor 2015

Jak odnaučit od dudlíku - dát pravou věc a ne její umělou náhražku ... miminko blízko k sobě a kojit 😉
https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek
https://www.modrykonik.cz/nocni-kojeni

marecekavendulka
14. únor 2015

@evickabm kojit 🙂

evickabm
autor
14. únor 2015

@teeerez Díky za radu, určitě vyzkouším...za ty 2,5 hod bych byla vděčná 🙂

evickabm
autor
14. únor 2015

@aarriel Až na něco příjdu, napíšu do diskuze. A jak dlouho Vám takto vyvádí? Jinak jdu zkusit jiný typ dudlíku. Dnes jsem ji zkoušela uspat bez dudlíku, ale absolutně bez úspěchu. Přes den v kočáru se to podařilo, ale večer ani ťuk. Držím pěsti, ať se to u Vás zlepší

ally8
14. únor 2015

vím, že ti asi moc neporadím, ale já si vždy říkám, že jiná mimča se vzbudí v 1 hod. a do 4 nespí, takže když dáš dulíčka a usne, tak ....aleluja 😀 Mě třeba v 7 měsících pije pořád pravidelně 2x v noci a pak zase uplně vytuhne. Možná bych taky zkusila spíš nakojit, třeba se nebude tak budit.

mandala
14. únor 2015

No, tak když dáš dudlík a zas usne, tak je to ještě nádhera, mě se takhle někdy od půl roku budí na kojení, mimo to se dost často stává, že je ve 3 h. vyspalý a usne třeba až v 6 h., když já zas musím vstávat, abych vypravila dcerky do školy. Režim miminka se mění a taky je ve věku, kdy si už začínají vymýšlet a vynucovat, takže může být ještě hůř.

pismenka
14. únor 2015

@aarriel holky není jiná rada, než že se to musí vydržet. Uplně vás chápu,už to mám naštěstí za sebou,ale nebojte, to jsou taková období, kdy jednou je to tak, pak zase tak. I když Vás chápu, že je to otrava, spánek je narušenej, vše se zdá být horší,ale nebojte, bude dobře!! my máme ted neštovice, holčičce je 7, synkovy 2,5 a říkám si, zlatý zuby 😀

me79
14. únor 2015

@evickabm co ja bych za přijmuti dudliku dala. Moje mala celých 6,5 mesicu dudlik odmítá, chodí spat se mnou ted uz kolem 9 ( drive to byla 11 - 1 ranní) a budí se od narozeni kazdou 1 - 2 h a jelikoz dudlik nechce, tak se rve k prsu. Věř mi, tohle je hrozne náročné, stale čekám, kdy se s manželem vyspime aspon 3 h v kuse. Prso bych tedy v tvém případe asi nenabizela a zkoušela byt trpeliva jeste s tím dudlikem.

kvakuska
14. únor 2015

@evickabm možná už potřebuje větší dudlík než jaký měla po narození 🙂

svetlus_pepca
14. únor 2015

Já myslím, že je to jen dočasné 😉 Mně se takhle malý častějš v noci budil nedávno taky. A vždycky chtěl jen dudlík. To se zase srovná.

aarriel
14. únor 2015

@evickabm Asi týden ☹ Já pořád nevím, jestli to třeba nejsou zuby. No uvidíme, doufám, že brzo bude lépe...

aarriel
14. únor 2015

@pismenka Jéé, tak přeju zdravíčko 🙂 Třeba to ty zuby jsou, nevím nepoznám to. To se máme na co těšit do budoucna 😉

evickabm
autor
15. únor 2015

@me79 Taky si myslím, že kojením se to nespraví, ba naopak. No, nezbývá nic jiného, než zatnout zuby a vydržet 🙂. Snad se to nějak upraví samo

evickabm
autor
15. únor 2015

@kvakuska Ty jo, to je dobrý tip, zkusím

evickabm
autor
15. únor 2015

@aarriel No, mě malá dost slintá a taky jsem si všimla, že mi okusuje prst, takže asi zoubky. Zkusím nějaký gel a uvidím.

klara_cako
19. únor 2016

I
@evickabm pamatuješ ještě jak to nakonec dopadlo? Přišla si na něco? Jsem na tom teď úplně stejně. Malý 4,5 měsíce.

semisovamys
19. únor 2016

Syn dělal to samé. Jednou jsem dudlík schovala a malý ho nehledal a bylo po problému. Od té doby ( cca v pěti měsících)byl bez dudlíku a uz se kvůli tomu v noci nebudil a přes den si na něj nevzpomnel.

hapovab
19. únor 2016

@aarriel nase smudla teda nema dudlik ale s uderem sesteho mesice se budila snad taky kazdou hod a to predtim treba jen jednou na kojeni.No presne po mesici probdelych noci se vyklubal prvni zoubek a je klid a uz se budi zase jen 2x.

eficenka
19. únor 2016

@evickabm
myslím, že se nebudí na dudlík, ale možná na kojení.. ududlá se, ale nezasytí ji to a tak se budí..
zkus místo dudlíku pokaždé dát prso.. uvidíš, třeba se intervaly natáhnou 😵

hapovab
19. únor 2016

Stacilo ji kolikrat jen pochovat a spala dal.Tak treba se ji taky klube zoubek,zaboli ji to,tim procitne a vypadne ji dudlik.Jak pisu vyse,u nas to trvali mesic.

svetlus_pepca
19. únor 2016

@klara_cako Já myslím, že na nic zázračného nepřijdeš. Vydrž, ono se to srovná. Možná leze zub, to se pak ty děti víc budí. Fakt vydrž a podávej dudlík, ono to zas přejde 🙂

evickabm
autor
19. únor 2016

Zkušenost po roce: Nepomohl jiný dudlík, ani větší dudlík, ani kojení, zuby to nebylo, pač první se jí proklubal až v 10měsících. Tak nějak jsem do dceřiných 6měsíců moc nenaspala. Pak Jsem jednou na usínání aplikovala Estvilovu metodu kontrolovaného pláče a spánek se upravil. V cca 10měsících, kdy se dcera odstavila a přešla na láhev jsem jí dala do jiného pokoje a obě spíme mnohem lépe. Problém byl v tom, že mě budilo každé její zavrnění a opačně. Nyní se budí v průměru 1x za noc buď na dudlík nebo na sunar, takže naprostá pohoda.