Dobrý den, jdu si pro radu, začínám být mírně zoufalá a nevyspalá. Máme doma 4 měsíčního chalepčka, který ze začátku strašně hezky spinkal a já mohla doma udělat cokoliv.
Poslední měsíc a půl máme problém se spinkáním. Přes den mi spí v 30-40 minutový blocích a klidně jen 2× za den. Po tomhle bloku se ale vždy probudí a je stále unavený a mne si očička. Snažím se tedy znovu uspat, ale už je to neúspěšné. Nepomáhá ani kočár doma, nosítko/šátek (vždy zabralo), hnízdečko, postel kde jsem s ním (cca 1× týdně se nám ale podaří na ty 2-3 hodiny usnout spolu, ale to jen opravdu výjimečně), kojení nebo UM, prostě nic. Leda jít ven s kočárkem, ale to bych se ani na chvíli nemohla zastavit doma.
V noci je to o trochu lepší, ale taky žádný zázrak. Chodíme spinkat mezi 7-8 a ob den se předtím chodí koupat. Když usne takhle tak někdy mi vydrží do 1 v noci, někdy se už budí dřív zase na mlíčko. Po 1 v noci se budí po 1-2 hodinách na mlíčko a to je ještě problém ho ukojit a musím jít udělat UM. Jsme vzhůru i 3-4× za noc a vstáváme už v 5.
Zatím kojím, ale bohužel musíme po konzultaci s dr. dokrmovat UM. Někdy mi přijde že je to i bříškem v noci, ale pak začne prdět a tak si říkám že je to blbost. Přes den mám i zatemněno v ložnici aby mohl spinkat ve tmě. Balkon kde bych mohla nechat kočár nemáme a kdybych chtěla nechat pod oknem, tak když se rozpláče a vzbudí, tak mám dlouhou cestu z patra ven, takže to možné není. Snažím se ukládat vždy ve stejný čas, ale ne vždy to vyjde ( lékař, nákup, atd.)
Taky jsme se před měsícem a půl stěhovali, myslíte že by to mohlo mít vliv? Nebo to může být i bříškem a třeba špatným UM (máme Nutrilon, zkoušeli jsme DM babylove a ten nesedl)? Může jít i o spánkové regresi? Co vám nejvíc pomohlo na problém se spinkáním?
Prosím odpovědi typu to přejde, musíte vydržet, slýcháme běžně.
Děti mi spaly pouze v kočárku. Takže 2x denně ven na 2-3 hodiny za každého počasí. Doma to bylo 2x25 minut a vyspáno.
@andrejs002 jako neni to tak hrozny, moje dcera se budila daleko casteji.
Jinak syn lepe spi ve sve postylce, kdyz je u nas, tak ho proste budime....
Pres den určitě vic s kocarkem za jakehokoliv pocasi, bude mit pak lepsi naladu, kdyz bude vyspinkany.
UM casto nemenit, muze to delat pak boleni briska. A klidne bych uz zacala s prikrmy, treba pak bude lepe spat po jidle.
@andrejs002 a co děláš doma tak závratného, že to nepočká? Uvař si na dva nebo tři dny, uklizej úměrně času, velký úklid až bude partner doma ať jde ven on s kočárem nebo ho zapoj do domácích prací..
Pokud dobře spí venku v kočárku, vzala bych ho 2x denně na dlouhou procházku. Doma v postýlce kluci spali třeba jen hodinu, venku klidně 3 hodiny. V noci se tedy budí dost často, no asi má hlad, s tím fakt nic nenaděláš.