Ahoj maminky,mam doma 4 mesicni holcicku a samozrejme ikdyz jsem si rekla, ze to delat nebudu, jsem si prostudovala tabulky a ted se bojim, ze toho umi velice malo.
Pase koniky (nekdy hur nekdy lip), natahuje se po podavane hracce nad briskem, vsechno co chytne si dava do pusinky, pod hrazdickou se natahuje po hrackach a saha na ne, usmiva se, smala se nahlas zatim asi jen 2x, brouka, zvatla, piska.
Ale co me trapi:
1.ze se neotaci ani na bok, resp. mela par pokusu ale tim stylem ze se prohnula v zadech a zaklonila hlavu uplne dozadu a nozickou se nesnazila odpichnout. Kdyz se ji snazim na bok pomoct prohyba se v zadech a zaklani hlavicku uplne dozadu. Nevim jak ji pomoct, jestli ji nechat cas jestli na to prijde nebo zajit na fyzio
2.na brisku si zatim nehraje s hrackama, opira o predlokti
3.neobjevila nozicky nesaha si na ne
4. zni to mozna hloupe ale dle tabulky by mela rozdilne reagovat na cizi a zname lidi. Na nas se samozrejme usmiva, ale nestalo se ze by se ma nekoho rozbrecela, delali to vase deti?
Je ten vyvoj v poradku, co vase deti? Dle dr. ma na otaceni cas, vice vyvoj neresi. Nerada bych neco zanedbala.
Vsem moc dekuji za odpovedi
Matka prvorodicka
Prosím tě, nečti takové věci a nebo je ber s rezervou...děti jsou různé, některé umí dřív to a jiné ono...srovnávání dětí je cesta do pekla...
To, že někde píšou, že má umět to a to, neznamená, že to umět musí. Dej ji čas a prostor...však ona si na vše dřív nebo později přijde 👍🏻
Bratranec se do 9. měsíce ani nedokázal přetočit na břicho. Všechno to dohnal zcela přirozeně a vyrostl v úplně normálního chlapa. Dneska se to všechno moc dramatizuje. 😉
@tereterez Zlato, chápu tvůj stres, ale ty tybulky jsou orientační, dítě není mašina, aby na zmáčknutí čudlíku provedla to nebo ono. Vyvíjí se kupředu, někdy ve skocích, to znamená, že ti může přijít, že se nic neděje, pak je dítě pár dní protivný jak činže, a najednou se rozleze, začne otáčet, a další. Jediný, co je fakt špatně je, pokud "zapomene" to, co už umělo, ale pokud to co popisuješ je úplně cajk ;)
Jeee, já mám 4 měsíčního kluka, otáčí se teda na bok, ale převážně jen na jeden, pase stěží, řehtá se, ale hračky ho vůbec nezajímají, nejlepší je přece pesticka v pusince 🤣 bud v klidu, mas úplně normální miminko. Nikdo nejsme podle tabulek ;)
Úplně, ale úplně normální mimino. 🙂 Fakt ty tabulky nečti. 🙈 Jinak hlavně na ty nohy je ještě 2-3mes čas určitě, i víc. Jo a já si třeba nikdy nevšimla, že by na mě děti reagovali jinak než na cizí když to byli takoví prcci. 😀 to jim podle mě bylo jedno. 😀 až později jsem konečně viděla, že mají radost, když přijdu já 😀
Já bych doporučila tolik nečíst kdeco a hodit se do klidu😉
Synovi je devět měsíců - otočí se na bok až teď. I na bříško se otočil dřív, ale prostě to někdy nevychytá, neudrží se na boku a už padá a jen na mě kouká, popřípadě řve, že chce z bříška na záda a neví jak na to. ) pase koníčky? Nemá slabý bříško? Syn třeba zakláněl hlavu, když se snažil jít na bříško dlouho, ale taky ji ještě ve čtyřech měsících neudržel sám, a místo toho, aby zatnul břicho a přetočil se, pomáhal si záklonem a čekal, že prostě přepadne. ) s nozickama v klidu, tohle si nepamatuju úplně přesně, ale ve čtyřech měsících si na ně rozhodně nesahal, sahal si jen na stehna. A v sedmi si je nestrkal do pusy) Na jméno slyší taky tak od sedmého měsíce a kolikrát na nej mluvim ted a kašle na mě.) Tyhle tabulky jsou dobrý pro orientaci, ale spousta maminek Vám potvrdí, že ne vždycky to jde podle tabulek. Něco přijde dřív, něco později. Byla jsem v panice, že syn nežvatlal skoro. Občas měl nejakej monolog srdceryvnej, ale výjimečně a spis jecel a pískal a tak. A před týdnem jsem se probudila a od rána povídal a další den už začal opakovat “táta” v podstatě zniceho nic. Doktorka mi třeba říkala, že mají měsíc navíc, pokud dítě něco nedělá. Třeba nedrží tu hlavičku/neotoci se na bříško. A teprve kdyz ani po mesici navíc se to nepohne, tak to řeší. Přijde to, nebojte, kdyby naaahodou, řeknete doktorce a ona to zhodnotí. Ale na tabulky už nekoukam dlouho,
protože jsem si už připustila, že moje dítě podle nich taky nejede.🙂
@tereterez je uplne v poradku!!!! Je sikovna ze pekne pase a bere do rucicek hracky. Do pusinky super objevuje svet a ochutnava! Nase mala nikdy neplace kdyz vidi nekoho jineho, jen kouka jak tele na nove vrata. Vsechno prijde kazdy z nase je naprogramovany po svem a vsichni chodime, potrebuje akorat tebe, tatinka a vasi lasku.
@pampeliska1313 koniky pase rekla bych pekne, nekdy vydrzi dyl, nekdy jen chvili. Posledni 3 dny je takova protivna a ani past nechce, vetsinou vydrzi chvili a zabori hlavu do rucicek a cuca si je a u toho podsouva kolinka
@pampeliska1313
Úplně v pořádku řekla bych 😊 Pokud máš starosti, navštiv fyzioterapeutku jen tak pro kontrolu, v některých zemích se to dokonce dělá automaticky preventivně.
Jinak syn mohl tak do 9 měsíců z ruky do ruky, ke komukoliv, všude spokojený, pak bác a scény, že jsem ho nemohla vzít ani do práce, už před dveřma rval jako tur 😃 Teď je mu 20 měsíců a už zase ok