4měsíční kojenec se v noci kroutí a mrčí. Máte zkušenost?

tereza1797
18. kvě 2023

Ahoj holky...
Potřebuji poradit, nebo uklidnit... Mám čtyřměsíčního chlapečka, občas ho trápily prdíky jako každé druhé mimčo. Má taky alergii na kravskou bílkovinu, vejce a sóju, tak mám vyřazeno... Od 2-3 měsíce bylo vše super, stolice, prdíky skoro žádné už, hezky spal, jen 2-3 buzení na kojení v noci. Pak najednou, jakoby začal více vnímat a po tom 3 měsíci začal "problém", po očkování v 3,5m hexou snad ještě horší, ale možná, že to tomu jen přisuzuju... Chodí spát v 20h a tak od půlnoci/jedné v noci, někdy už okolo jedenácté večer to začne... Co hodinu se kroutí, zvedá nožky a pobrekává .. takže musím vstát, nožky pokrčit, dát třeba polštářek pod ně, nebo ho pohoupat aby neotevřel oči a spal dál :( někdy se bohužel probudí a tak v noci hodinu šaškujeme než usne.. pak ho okolo 5-6h probudí kakání a ještě spime do 7h...
Já doufala, že po 3m se to zlepší, už se více hýbe, bývá na bříšku atd... A místo toho snad horší... Bylo to u někoho z vás taky i po třetím měsíci? Je to normální, nebo to je nějaký problém? Jestli mám pátrat po další alergii na něco nebo nevím... :(
Když ho výjimečně nekrouti, tak je schopný spát celou noc do cca 4h kdy chce nakojit ..
Jsem z toho mrtvá, co hodinu vstávat a utěšovat. I když si ho dám k sobě, tak se kroutí, to nepomáhá. Spí jinak ve swaddle me zavinovačce, je klidnější a nebudí ho ruce, které si jinak strká do obličeje a škrábe se ..
Mudr říkala, že máme zkusit příkrmy i když je kojeny, že by mu to mohlo pomoct s tou alergií právě, že se mu dovyvinou ty střeva jak mají a spraví se pak i prdy atd. Zkusili jsme lžičku cukety, ale moc mu to zatím nejede..
Děkuji za zkušenosti...
Děkuji za zkušenosti...

kajulasmrcek
18. kvě 2023

@tereza1797 nase mala mela taky tohle obdobi a prislo mi, ze vice vnimala takze zive sny a mozna ji treba bolely nozicky z rustu, nebo otaceni se pres den a tak. Nebo zkuste davat do zavinovacky no, ale vim ze nektere maminy nebo doktorky atd to nechcou videt. (Nemyslim zle)

laxesis
18. kvě 2023

Podle mě je to to zažívání...náš se kroutil až do roka, možná dýl. Dokud se nebude plazit a fakt hýbat (přetačení a pobyt na břiše je málo), tak to bude trochu boj. Nám to v půl roce příkrmy ještě zhoršily (hlavně maso), takže za mě prostě cvičit nožky a bříško a vydržet.

tereza1797
autor
18. kvě 2023

@kajulasmrcek děkuji za odpověď 🙏 no jemu to vyhovuje, neutahuju, jen má prostě schované ručky ať se jimi neruší...

tereza1797
autor
18. kvě 2023

@laxesis do roka co hodinu? 🤦 Mě klepne asi ☹️ achjo... Jojo cvičíme... Děkuji za reakci 🙏

laxesis
18. kvě 2023

@tereza1797 Co dvě hodiny se budil v noci no, občas co tři hodiny, když byla echt dobrá noc...ale jako i ve dne se mlel (ve dne nám spal max hodinu) , prostě to bylo nonstop, doktoři říkali, že má prostě ty střívka nezralá a chce to čas. Držím palce, ať to u vás netrvá tak dlouho🍀

honatko092
18. kvě 2023

Dcera taky spala do 3 měsíců celkem v pohodě. Pak se to zvrtlo, teď má 6 měsíců a budí se co hodinu, od 2 od rána co 30 minut a od 4 spí jen s prsem v puse. Za mě je to souhra několika faktorů a každý den něco jiného: 4 měsíční spánková regrese, růstový spurt, začala se otáčet, začala rotovat, má moc vjemů, má hodně spánku přes den...je to moje druhé dítě, tak jsem se naučila brát to jak to je, nezkoumat to a říct si, že zítra je další noc a den. Jako jo, jsem hotová, přes den mám na krku dvě děti, starší už nespí přes den, ale nějak to jde. Musí 🤷🏻‍♀️

slunea
18. kvě 2023

Já bych zapátrala mezi potravinami. Mohlo začít vadit ještě něco. Jiné projevy nemá - kůže čistá, stolice s hrudkami, bez hlenu?

tereza1797
autor
18. kvě 2023

@slunea kůže čistá, stolice v pořádku , hlen výjimečně... Než sem nasadila dietu BKM tak měl krev ve stolici. Teď nemá žádné takové projevy .. jen teda po té cuketě stolice do zelena a řidší..

tereza1797
autor
19. kvě 2023

A co Espumizan, máte zkušenost? Používali jsme Babycalm, ale pak už mi přišlo, že jej to spíše nadýmá ten fenykl v něm... Pak to nebylo potřeba hlavně jak sem psala... Tak ještě ten Espumizan mě napadlo zkusit...

laxesis
19. kvě 2023

@tereza1797 Jojo, za tu dobu jsme zkusili kde co..tak týden se mi vždy zdálo, že lepší, ale pak to zas bylo to samé..nakonec už mi snad i přišlo, že mu to ty kapky snad i zhoršují. Ten babycalm měl tuším nejdýl a pak jsem všechno hodila do koše.

tereza1797
autor
19. kvě 2023

@slunea a hlavně přes den je úplně v pohodě... I v pohodě spí... Jen v noci to začne okolo půlnoci 🤦 kdyby to bylo ještě jídlo, tak by se kroutil i přes den ne?

baragabinova
19. kvě 2023

je to normální

slunea
20. kvě 2023

@tereza1797 ne nutně, mám vysledováno, že když něco sním, v mléku se to objeví za cca 16-20 hodin a je to tam jen na jedno nakojení (z každého prsa tedy). Takže teoreticky by to mohl být tak, že něco jíš jen večer, synek to dostane další den ve večerní dávce před spaním a za pár hodin ho bolí střeva… Ale taky to může být tím, že se v noci nehýbe a přes den jo.

slunea
20. kvě 2023

Nesmrdí ta stolice kysele? Syn měl kyselou stolici po kdečem, často i s bublinkami nebo vyloženě pěna (nechávala jsem ho vykakat do umyvadla) a to ho předtím právě bříško bolívalo. Je to tak, že se v noci pár hodin trápí a když se vykaká, tak je konečně klid? Když se zase bude kroutit, zkusila bych ho vzít nad to umyvadlo - zády k sobě, chytit v klubíčku za nožky a čekat.

tereza1797
autor
21. kvě 2023

@slunea dobře zkusím se zaměřit na jídlo večer a asi raději nic nejíst 🙈
Občas má kyselou stolici... Jo je to tak, že se kroutí a když se vykadi kolem té 4-5h tak pak v klidu spí až do 7h... Tak zkusím nad umyvadlo .. sice ho to probudí a budu uspávat, ale jestli pak zbytek noci bude klid ... 🙏