4měsíční dcera má přes den potíže usnout

sixtynka
10. únor 2016

Ahoj, naše 4M dcera přes den má potíže usnout a pokud usne, tak max na 3/4 hodiny a než usne trvá to. Dávám jí spát dopoledne, po obídku v kočárku spinka (cca 1,5hod) a ještě v podvečer. Ještě před pár dny měla pravidelné intervaly. Hodinu a půl byla vzhůru a pak hodinku spinkala. Teď je v bdělém stavu 2 hodiny, je vidět, že chce zabrat, mudlá se....... ale křičí, brečí, chce pozornost, ale pak to přetáhne a nechce nic, maximálně se chovat, ale nejsem typ otroka a chovat jí hodinu v kuse odmítám. Máte někdo podobné zkušenosti? Chápu, že roste a nebude spát už půldne, ale tohle už mi přijde taky extrémní

promar
10. únor 2016

Nás malej si kolem čtvrtého měsíce upravoval režim. Ale ty dvě hodiny už vydržel, pak jsem kojila a u toho většinou usnul. Taky si mudlal ocicka. Zkusila bych dat spinkat tak po hodině a pul. Když je dítě pretazene, neusne jen tak. Třeba uhoupat v kocarku by pomohlo. Mému synovi je šest měsíců a někdy než usne musím houpat nebo chovat. Chápu, ze nechcete byt otrokem, ale takhle male miminko potřebuje cítit víc bezpeci a jistoty, aby dobře usnulo. A mamino náručí to poskytuje.

2015ela
4. bře 2016

Nám pomohl hojdavak. Doporučila mi ho kamarádka, když malá nemohla zabrat. Přes den ji tak mám neustále na očích, protože jsme si ho pověsili do obýváku. Stačí párkrát zatahat provázkem a za chvilku spinká. Super na tom je i to, že ji dokáže uspat i přítel 🙂 Teď na nošení v ruce moc není, ale když u toho může koukat na telku, tak to joooo... 🙂 to si zahoupe 🙂