4m. mimčo. Hrotím to moc?

10. únor 2022

Maminky měla jsem dost těžký průběh Covidu s přítelem..A tak mi doporučili dát malou pryč,protože byla malá negativní (4m)..Tak jsme ji dali na 5dní tchyni...A tchyne ji naučila na to houpací lehátko,jak vibruje.. A jde mi o to ,že tam musela bejt pořád,když ji dám na zem řev..Nicméně mi teď začala v lehatku zvedat hlavičku a přitahuje si ji k bříšku a do toho zvedá nohy...Nebo sedí a najendou zvedá zadeček s bříškem na horu..Nebo se natočí a zvedne pravou nozku a dají přes tu druhou 🤯
Do toho vždy u jídla začne vrtět házet ručičkami kope nohama kroutí hlavou 🤯 A vždy u konce lahvičky..Jsme od narození na UM...Hlavně malou si naučila na klín.. Jakoby ji posadila ale zaklonila se takže mala sedí jako v tom lehatku 🤯 A koukali na TV 🤯🤯 Manžel řekl že to moc hrotim... Maminky uklidnite mě 🤯🤯🤯

gbp
10. únor 2022

nevim presne co. chces slyset, ale delala bych vse tak jako predtim a radsi se tim moc nestresovala. stejne uz s tim nic neudelas. ona si zase zvykne, ikdyz se mozna z pocatku bude zlobit. otazka je, co ji naucila tchyne a co se motna zrovna naucila sama 🤷🏼‍♀️ ja sem nastesti kojila, kdyz sem mela covid, takze takovou radu jsem nedostala 🙈 a dcera to ani tak nechytla. ale jak rikam, nema cenu zpetne se tim trapit. nic uz s tim neudelas. a tchyne urcite nedelala schvalne neco spatne 🤷🏼‍♀️ jen se nektere veci driv delaly proste jinak. a jestli te trapi ta telka, tak sestricky na oddeleni nedonosenych deti krmily mimina v noci u televize 🤦🏼‍♀️ tak tomu rikam sila!

lidija1234
10. únor 2022

Já bych byla ráda že máš takovou tchýni a pohlídala mimico takhle malé na tolik dní. Dítě kór v tomhle věku se učí každým dnem. To že se přitahuje a přetáčí jebza mě normální vývoj dítěte. I to že u krmení dělá blbosti, já s tím svým bojují jak o život abych ho přes den nakrmila a před měsícem jedel úplně v pohodě. Houpatko super věc, pokud se mu v tom líbí zvážila bych ho koupit i domu ( samozřejmě takové to co neničí dětem záda). No a tak se díval na televizi to určitě taky přežije, mě přes den jede televize a taky ho občas nacapu že se kouká tak ho zabavim jinak. Myslím že v dnešní době se všechno hrozně moc hroti.

autor
10. únor 2022

@gbp Mala má problémy se srdcem a tak malý mimčo kdyby dostalo stejný prubeh co jsem měla já tam by skočila na Jipu...Doporučili mi to v nemocnici i dr...
S tchyni valcim ..Tak jen jestli to neudělala na truc...Ale děkuji za názor..

autor
10. únor 2022

@lidija1234 A jaký houpatko by jste mi doporučila?

gbp
10. únor 2022

ja vubec nerozporuju tve rozhodnuti mimco tchyni sverit 🤷🏼‍♀️

bbarshaa
10. únor 2022

Mě tedy přijde, ze popisuješ celkem normální vývoj mimca 😉. Takže klid, bude toho dělat ještě spousty. V lehatku by samozřejmě neměla být pořad, ale my ho třeba taky máme, dcerka v nem baští prikrmy a je tam hodně rada. Ale nechávám ji tam tedy jen na to jídlo, případně pak chvíli než se třeba najim já 🤷🏻‍♀️.
Takže klid ☺️. Taky bych řekla, ze můžeš být rada, že vůbec pohlidala…

lidija1234
10. únor 2022

Já mám Babybjorn ale nevybruje jen se dá na něm houpat a budu v něm dávat příkrmy. Je určitě i spousta podobných lehátek které se i hýbou a jsou nad ním hračky. Mě malý v lehátku vydrží tak 20 minut a chce ven ani hraci deka ho moc nebere. Nejvíc ho beru já a když se nosí takže do lehátka dávám hlavně kdy chci vařit tak si v tom sedí a pozoruje mě 😃

fyii
10. únor 2022

ja bych to nepitvala. Bud rada, ze Vam holcicku pohlidala, kdyz vam bylo blbe. Kazdy by,si takhle male dite na 5 dni fakt nevzal. Tchyne urcite udelala vse pro to, aby male bylo co nejlip a jak ona sama to vzhledem ke svym moznostem zvladla. Za 5 dni ti vratila dcerku v poradku, tak si zase najet na svuj rezim a zvyklosti a tchyni podekuj🙂

alishka111
10. únor 2022

Páni, to bych chtěla hlídat 5 dní 4m ditě, přežila to, vrátila dítko celé a zdravé, aby mě pak popotahovali za to, jak jsem to zvládla a ce přesně jsem dělala... Myslím, že to chtělo od tchýně velkou kuráž a hooodně práce, vůbec není samozřejmé, že si prarodiče troufnou na takhle malé dítě přes noc, natož na pět dnů...

lucka662006
10. únor 2022

Nic nepitvej, buď ráda, že to máte za sebou a najeď si na svůj správný režim... K nějaké újmě asi malá nepřišla...nepřemýšlej nad tím, co s ní dělala a co ne, teď už je u Tebe. Tchyně ... klobouk dolů, kdo by si troufl hlídat 5 dní a nocí 4m mimčo, které třeba na něj není 100% zvyklé.

lucka662006
10. únor 2022

Já i kdybych nemohla vstát z postele, tak mi máma děti neobstará ani na jeden den, buď ráda 🙂

pampeliska1313
10. únor 2022

Přežila bych to na tu chvíli. Nám jedna babička neustále dítě posazuje, i když sám nesedí, druhá zase jede porad vibrační lehatko/postýlku a jinak nic a štve mě to. Ale radši den dva tohle, než se dohadovat, protože u nás si to zase hodím podle sebe.

betysch
10. únor 2022

Já bych hlavně tchýni poděkovala a byla bych ráda že se o dítě postarala.U nás mi v tomhle věku babičky ani na hodinu nevozili.Najeď si na svůj režim a užívej si dítě🙂Možná s tchýní bojujete,ale za mě je tvoje tchýně dobrá a přinesla bych jí velkou kytku.

betysch
10. únor 2022

Já bych hlavně tchýni poděkovala a byla bych ráda že se o dítě postarala.U nás mi v tomhle věku babičky ani na hodinu nevozili.Najeď si na svůj režim a užívej si dítě🙂Možná s tchýní bojujete,ale za mě je tvoje tchýně dobrá a přinesla bych jí velkou kytku.

nagojka
10. únor 2022

Tak ja sem asi spatna matka a decku ublizuju..mimu synovy je pul roku...od 4 mesice pouzivam houpaci lehatko z lidlu..ma hrazdicku hraje melodie malej v nem je treba pul hodky rano nez se nasnidam a potom vecer mu v tom davam kasi nebo ho tam posadim kdyz mu dam do ruky krupinku..na jidlo ma polohovaci jidelni zidlicku je v takovem polosedu-lehu,k televizi ho obcas taky beru prece kuli nemu nebudu sedet na zidli treba a cucet do blba kdyz si on sam hraje,samozrejme se na ni obcas podiva...Rozhodne u ni nesedime.ale.celej den..kdyz ho mam na kline taky si ho na par minut posadim celem k sobe kdyz delame lumparny ale vzdycky se snazim tak aby to nebyl primi sed..a kdyz se sam zvedne tak ho necham..vim ze je to spatne ale kdyz to je par vterin tak si myslim ze zdravi mu to neznici...vyviji se dobre tak jak ma...tvoji tchyni obduvuju bud rada ze se na ni muzes spolehnout..ja mam prarodice primo v baraku a tchyne si nenajde ani hodinu na to aby ho vzala na prochazku..ani blbekch pet minut na to aby se na vnuka prisla podivat...

barmil
10. únor 2022

Synovi je 20mes a ještě mi ho nikdo nehlidal na víc jak 2,3 hodiny a pres noc už vůbec ne. Jediný, kdo je ochoten s nim být celý den, je manzel, ale to neberu jako hlídání,ale noc by s ním sám taky nedal. Takže to opravdu hrotis. Pomohla Ti, kdyz jsi potřeboval. Ja tu lezla 3mes po porodu se zánětem prsu, horecky, zimnice a nikdo neměl čas, takže jsem hezky kojila, prebalovala, prostě vše a přitom ještě trpěla jak zvíře..
Ted v lednu po očkování jsem zvracela, mela 40 a syn stal u mě v koupelně a brecel, že má mama bebi.. A manzel v práci, moje mamka taky a tchyne a tchán daleko..

jjasmina
11. únor 2022

No já bych malou nikam nedala 🤣 ale já kojila, takže by to bylo bez šance. Z hlídání se dítě vždy vrátí s nějakýma návykama, tak buď v klidu a buď ráda, že ti ji pohlídala.