Prosím už jsem zoufalá. Syn 6 měsíců má už 4 dny vysoké teploty. Je to jak na houpačce. Vrátí se do normálu a za 10 minut zase nahoře. Podávám panadol a nurofen. Dnes i včera teploty jen dopoledne a pak v noci. MUDr jsem navštívila a prý je to virové. Jde mi o to, že i spinká dost, ale přesto neustále pláče a já už si s ním chudakem nevím rady. Nemůžu ho položit, držet prostě dokud neusne pláče a to i za normální teploty.
Máte někdo zkušenosti
@anett2490 vyter z krku. Nedávno přišla tchýně s tím,že dcera kolegyně týden bojuje s horečkou . Pořád 39,po podání léků klesla jen na 38. CRP v pořádku,ale stav neměnný. Tak jeli na pohotovost a tam se z vyteru potvrdil streptokok
@amazonkajanik no to nezní dobře ☹️☹️☹️
Dcera takhle měla měsíc zpátky také streptokoka crp bylo jen mírně zvýšené. Ještě se z toho můžou vyklubat takové ty dětské nemoci s vyrážkou. Pár dní teploty a pak se vyklube vyrážka..
@amazonkajanik ale jemu to klesne do normálu, a během chvilky vyběhne nahoru. Mě tedy napadla svalová horečka, učí se na 4. Ale nevím jestli je to možné u takhle malých dětí
@anett2490 syn měl za 10měsíců nanejvýše 37,6 a to od zubu. Teď už má 4,5 zubů,ani očkování s ním nehlo a co se týče pohybů,tak se max unavil,ale aby měl svalovou horečku,to ne.Na to trpí spíš sportovci. Dojdete si na ten vyter a uvidíte. Jako streptokok je poměrně běžná bakterie,horší by byl stafylokok,ten je taky skoro všude,ale dělá větší neplechu
Syn měl 4 dny vysoké horečky, které nešly srazit. Vždy jsem to srazila o pár stupínků a po chvíli znovu. Po čtyřech dnech se osypal. Byli jsme u Dr. Šestá nemoc.
@anett2490 syn měl maximálně 39,2. Celý den byl v klidu, večer jsem ho šla zkontrolovat a najednou horečka 38,6. Jsem si říkala, že do rána bude klid. Nebyl. Opravdu co 4h jsem měnila Nurofen a Panadol. Zkoušela čípky, sirup. Pořád 38,5 - 39,2. Občas to kleslo na 38. Ale po chvíli znovu. Po čtyřech dnech to kleslo na zvýšenou a do rána už nic. Další den začal mít pupínky na krku. Potom hrudník, záda, ruce, nohy. Obličej. Dr říkala, že má i uzliny. Po dalších čtyřech dnech to zmizelo a hotovo 😁 Ale bylo to šílené.
Syn to tak měl před měsícem, horečka pořád šla nahoru a klesala, nejvíc měl 39,3. Na pohotovosti CRP v pořádku, po 4-5 dnech horečka klesla a další den se osypal, šestá nemoc
@anett2490 a nepokaslava nebo neslyšíš, že by jakoby chroptel? Je to přes měsíc zpátky co nám táta domu přitáhl nějakou hnusnou virozu. Chytla to dcera, ta měla jeden den horečku pak po 3-4dnech ošklivý kašel a rýma. Syn horečky cca 3-4 dny. Na pohotovosti lehce zvýšené crp a chtěli cpát atb,ze asi angína. Druhý den k pediatrovi, no žádná angína. Chodili jsme obden na kontrolu co z toho bude. No naštěstí jen taky hodně ošklivý kašel a rýma.
A jak vysoké teploty má? Mladší dcera na teploty trpí a většinou kňoura i když ji chovám. Dělali mu CRP ,test na streptokoka a moc? Holkám většinou po čtyřech dnech teploty odejdou, když jde jen o virózu.