4 dny teploty. Poradíte?

anett2490
10. dub 2020

Prosím už jsem zoufalá. Syn 6 měsíců má už 4 dny vysoké teploty. Je to jak na houpačce. Vrátí se do normálu a za 10 minut zase nahoře. Podávám panadol a nurofen. Dnes i včera teploty jen dopoledne a pak v noci. MUDr jsem navštívila a prý je to virové. Jde mi o to, že i spinká dost, ale přesto neustále pláče a já už si s ním chudakem nevím rady. Nemůžu ho položit, držet prostě dokud neusne pláče a to i za normální teploty.
Máte někdo zkušenosti

ada22
10. dub 2020

A jak vysoké teploty má? Mladší dcera na teploty trpí a většinou kňoura i když ji chovám. Dělali mu CRP ,test na streptokoka a moc? Holkám většinou po čtyřech dnech teploty odejdou, když jde jen o virózu.

anett2490
autor
10. dub 2020

@ada22 no nejvíce měl předevčírem 39, 4 ale jinak přes 38. Dělali crp a to bylo v pořádku. Jinak nic. Dnes je to 4 den a teď teplota normální, ale jen se ho dotknu a začne plakat jako bych mu ublizovala.

amazonkajanik
10. dub 2020

@anett2490 vyter z krku. Nedávno přišla tchýně s tím,že dcera kolegyně týden bojuje s horečkou . Pořád 39,po podání léků klesla jen na 38. CRP v pořádku,ale stav neměnný. Tak jeli na pohotovost a tam se z vyteru potvrdil streptokok

anett2490
autor
10. dub 2020

@amazonkajanik no to nezní dobře ☹️☹️☹️

ada22
10. dub 2020

Dcera takhle měla měsíc zpátky také streptokoka crp bylo jen mírně zvýšené. Ještě se z toho můžou vyklubat takové ty dětské nemoci s vyrážkou. Pár dní teploty a pak se vyklube vyrážka..

anett2490
autor
10. dub 2020

@amazonkajanik ale jemu to klesne do normálu, a během chvilky vyběhne nahoru. Mě tedy napadla svalová horečka, učí se na 4. Ale nevím jestli je to možné u takhle malých dětí

amazonkajanik
10. dub 2020

@anett2490 syn měl za 10měsíců nanejvýše 37,6 a to od zubu. Teď už má 4,5 zubů,ani očkování s ním nehlo a co se týče pohybů,tak se max unavil,ale aby měl svalovou horečku,to ne.Na to trpí spíš sportovci. Dojdete si na ten vyter a uvidíte. Jako streptokok je poměrně běžná bakterie,horší by byl stafylokok,ten je taky skoro všude,ale dělá větší neplechu

piskle89
10. dub 2020

Syn měl 4 dny vysoké horečky, které nešly srazit. Vždy jsem to srazila o pár stupínků a po chvíli znovu. Po čtyřech dnech se osypal. Byli jsme u Dr. Šestá nemoc.

anett2490
autor
10. dub 2020

@piskle89 také jsem myslela na 6 nemoc, ale to jsou prý teploty vyšší 🤷‍♀️🤷‍♀️

piskle89
10. dub 2020

@anett2490 syn měl maximálně 39,2. Celý den byl v klidu, večer jsem ho šla zkontrolovat a najednou horečka 38,6. Jsem si říkala, že do rána bude klid. Nebyl. Opravdu co 4h jsem měnila Nurofen a Panadol. Zkoušela čípky, sirup. Pořád 38,5 - 39,2. Občas to kleslo na 38. Ale po chvíli znovu. Po čtyřech dnech to kleslo na zvýšenou a do rána už nic. Další den začal mít pupínky na krku. Potom hrudník, záda, ruce, nohy. Obličej. Dr říkala, že má i uzliny. Po dalších čtyřech dnech to zmizelo a hotovo 😁 Ale bylo to šílené.

anett2490
autor
10. dub 2020

@piskle89 takhle to přesně máme také. Jak asi vypadají ty pupínky?

piskle89
10. dub 2020

@anett2490 zkus si to najít na googlu, je to dost věrohodný. Nesvědí to, syn to vůbec neregistroval.

anett2490
autor
10. dub 2020

@piskle89 už jsem koukala no tak budu čekat, nebo ještě prý se nám do toho všeho klubou zoubky. Je to hrozný člověk by tak strašně rád nějak pomohl, klidně bych to všechno vzala na sebe

camillaq
10. dub 2020

Syn to tak měl před měsícem, horečka pořád šla nahoru a klesala, nejvíc měl 39,3. Na pohotovosti CRP v pořádku, po 4-5 dnech horečka klesla a další den se osypal, šestá nemoc

miba10
10. dub 2020

@anett2490 a nepokaslava nebo neslyšíš, že by jakoby chroptel? Je to přes měsíc zpátky co nám táta domu přitáhl nějakou hnusnou virozu. Chytla to dcera, ta měla jeden den horečku pak po 3-4dnech ošklivý kašel a rýma. Syn horečky cca 3-4 dny. Na pohotovosti lehce zvýšené crp a chtěli cpát atb,ze asi angína. Druhý den k pediatrovi, no žádná angína. Chodili jsme obden na kontrolu co z toho bude. No naštěstí jen taky hodně ošklivý kašel a rýma.

anett2490
autor
11. dub 2020

@miba10 trochu kašle, ale dnes se objevila vyrážka, takže opravdu nejspíš 6 nemoc

anett2490
autor
11. dub 2020

@camillaq tak to máme stejné, dnes už se osypal