Ahojte, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo stejný problém ohledně spaní 5,5 měsíčního dítěte. Mám již druhé dítě, které skoro vůbec nespí. Náš denní režim vypadá asi takto: Vstáváme tak kolem 06:00,pak spíme asi od 8:30-9:00. Další spaní máme tak od 12:00-13:00. Jsme vzhůru a opět jdeme spát 16:00-17:00. Kolem 19:30 koupeme a večer bezproblémů usínáme v 20:15, jenomže v noci už nespíme vůbec. Jestli spíme v noci tak 2hodinky tak je to moc, navíc i na 4x. Je to normální? Zdá se mi to ted dost málo. Ještě doplním, že ho dávám spát přes den v tyto hodiny, protože je nesnesitelně protivný a jde vidět, že chce spát, třeme si oči, máme je rudé a jen se vztekáme. Popřípadě prosím o nějaké rady. Dodám, že je pouze kojený.
A v noci jak? Place? Chce vic byt u prsa?
Spletla jsem věk, máme 4,5 měsíce. 🙂 Mě jako první napadly zuby,ale hlad mám hned druhý v pořadí. Vždy mi usne kolem těch 20-21:00. Spí tak 2 hodinky v kuse a začne se vrtět, kroutit a mrčet. První zkouším dát dudlík, což teď už nezabírá, zkouším nosit,ale to taky nechce a pořád se kroutí. Tak mu dám napít, odbrkne a chvilinku spí (asi 30minut) a takhle jedeme celou noc už asi měsíc v kuse.
@r25 tak ho nech spinkat u prsa. Odbrkavat nedavej, neni to nutne, jen mu tim prerusis spani. Precti si o rustovem spurtu a vyhodnot si, zda to muze na vas sedet. 🙂
A pokud ma hlad, tak vic koj, srovna se to. Zoubky by to tez mohly byt.
Když ho nechávám právě spát u prsa, tak se mi do 10minut vzbudí se řvem, tak ho zvednu a pokaždé si právě brkne, asi ho to tlačí, máme od narození citlivé bříško. 🙂 Růstový sprut znám, ale nezdá se mi, že by trval měsíc v kuse právě.
Nemá hlad? možno by bolo fajn začať s príkrmami, s plnsim bruškom sa spí lepšie