4,5měsíční miminko skoro vůbec nespí

r25
23. srp 2016

Ahojte, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo stejný problém ohledně spaní 5,5 měsíčního dítěte. Mám již druhé dítě, které skoro vůbec nespí. Náš denní režim vypadá asi takto: Vstáváme tak kolem 06:00,pak spíme asi od 8:30-9:00. Další spaní máme tak od 12:00-13:00. Jsme vzhůru a opět jdeme spát 16:00-17:00. Kolem 19:30 koupeme a večer bezproblémů usínáme v 20:15, jenomže v noci už nespíme vůbec. Jestli spíme v noci tak 2hodinky tak je to moc, navíc i na 4x. Je to normální? Zdá se mi to ted dost málo. Ještě doplním, že ho dávám spát přes den v tyto hodiny, protože je nesnesitelně protivný a jde vidět, že chce spát, třeme si oči, máme je rudé a jen se vztekáme. Popřípadě prosím o nějaké rady. Dodám, že je pouze kojený.

kissi61
23. srp 2016

Nemá hlad? možno by bolo fajn začať s príkrmami, s plnsim bruškom sa spí lepšie

panickatlamicka
23. srp 2016

A v noci jak? Place? Chce vic byt u prsa?

r25
autor
23. srp 2016

Spletla jsem věk, máme 4,5 měsíce. 🙂 Mě jako první napadly zuby,ale hlad mám hned druhý v pořadí. Vždy mi usne kolem těch 20-21:00. Spí tak 2 hodinky v kuse a začne se vrtět, kroutit a mrčet. První zkouším dát dudlík, což teď už nezabírá, zkouším nosit,ale to taky nechce a pořád se kroutí. Tak mu dám napít, odbrkne a chvilinku spí (asi 30minut) a takhle jedeme celou noc už asi měsíc v kuse.

panickatlamicka
23. srp 2016

@r25 tak ho nech spinkat u prsa. Odbrkavat nedavej, neni to nutne, jen mu tim prerusis spani. Precti si o rustovem spurtu a vyhodnot si, zda to muze na vas sedet. 🙂

panickatlamicka
23. srp 2016

A pokud ma hlad, tak vic koj, srovna se to. Zoubky by to tez mohly byt.

r25
autor
24. srp 2016

Když ho nechávám právě spát u prsa, tak se mi do 10minut vzbudí se řvem, tak ho zvednu a pokaždé si právě brkne, asi ho to tlačí, máme od narození citlivé bříško. 🙂 Růstový sprut znám, ale nezdá se mi, že by trval měsíc v kuse právě.