4,5měsíční dcera je zvyklá usínat houpáním

alisha118
9. pro 2016

Ahoj všem mám dvě otázky. Naše malá (4,5 měsíce) je zvykla usinat houpanim, at v kocarku drncanim nebo houpanim v naruci. I když je unavena neusne než drndanim. Večer musim uhoupat a pres den spinka v kočárku, jezdíme 2x denne na procházky, chvili kouká a pak si zařve a jak vic zadrncame tak je tuha. Kdyz jsme nekde venku treba v obchodech a ona je unavena tak je protivna ale nemuze usnout protoze ji vsechno okolo zajima. Ma otazka je, naučí se miminko samo casem usínat nebo ji to musim učit? Nechci nechat vykricet..kdyz se rozervě tak je to ještě horsi a pak z toho uplne pláče. Mel to takhle nekdo u koho to přešlo samo? Nebo je na to nejaky caj nebo něco? Druha otazka, přes noc mi hodne čura, ma k ránu prosaklou plenku, kdyz ji prebalim tak uz nemuze usnout, protoze ji tim hodne probudím.Dekuji za vase rady

hrosatko87
9. pro 2016

Ahojky, neboj, ono se to časem změní. Syna jsem uspávala na rukách do cca šestého měsíce v zavinovačce. Přes den spal jedině v kočárku na procházce. Jakmile se mu přestalo líbit být svázaný, položila jsem jej jen tak do postýlky a po chvilce hraní usnul bez nošení. Teď už má 1.5 roku a je to jak na houpačce. Jednou usne sám, jednou s ním musí být někdo v místnosti, někdy potřebuje usnout v náručí.....Myslím, že to na malé určitě poznáš, až to bude chtít zkusit sama v postýlce.
S tou prosáklou plenou...já třeba přebalovala při nočním krmení. Byli jsme na UM, takže syn pil a já přitom přebalila. Teď mu již nechávám plenu celou noc, pač se nebudí a je hodně nacuclá. Zatím ale neprosáklo a to si myslím, že 1.5 roční vyčůrá za noc víc než 4.5 měsíční. Není možné, že by mu plena neseděla a třeba bokem protékalo?? To se mi stávalo u pampersek, že mu neseděly kolem nožiček a čůral mimo.

dundee88
9. pro 2016

Měli jsme to se synem úplně stejně. Taky jsem ho uspávala cca do 5-6měsíce v náručí, houpáním, bylo to už pak fakt nepříjemný, bolely mě ruce i záda, ale taky jsem ho nechtěla nechat vyřvat. Přišlo to ze dne na den samo, už si to přesně nepamatuju, ale myslím že to bylo tak, že jsem ho přes den dala do postýlky a on mě tam už nepotřeboval a dokonce začal zavírat oči, tak jsme to pak zkusili i večer ho tam dát a odejít a opravdu bez řevu se to naučil. Může se to opravdu změnit ze dne na den 🙂 my zas teď řešíme to, že jsme byli zvyklí, že syn krásně spinkal sám, stačilo ho položit a jít a teď v jeho skoro 2 letech už v postýlce usínat nechce, taky ze dne na den přestal, asi se bojí nebo najednou potřebuje zase být při usínání se mnou. Myslím, že dítě má v každém věku určité fáze, kterými prochází a někdy maminku potřebuje míň a někdy víc, a co se týče toho houpání, doteď syn usne lív v kočárku nebo v autě, kde to houpe, ale dokáže to i sám úplně v klidu bez houpání, tak bych se toho nebála, ona se to sama naučí ;)

mishutkaa
10. pro 2016

U nás to stejný, malýmu už je přes 7 měsíců a zatím to nevypadá ze by chtěl usínat jinak :-/ Naštěstí mu většinou staci cca 10 minut a spí, ale i tak me někdy už desne boli záda. Když ho zkusím položit do postýlky aby usnul sám, tak bud začne brečet a nebo tam dela blbosti a tim se ještě vic probere.Vyrvat ho nechci nechávat tak zbývá jen doufat že to někdy přejde. K tomu přebalování , ja v noci ne přebaluju, protoze jinak by se mi taky vzbudil a pak bych musela zase znova uspavam. Používáme zeleny pampers a v pohodě, ale zkoušela jsem sovickovy z Tesca nebo dmkovy plenky a ty mu taky protekly.

karlajasmine
10. pro 2016

To se změní. Já syna houpala do 12ti měsíců a najednou začal usinat i sám. Plinku mu nechávám na celou noc.. Na noc dávám bílé pampersky..drahé ale zato fakt celou noc vydrží.

alisha118
autor
10. pro 2016

Dekuji za uklidnění.. pokud jde o pleny, používáme bile pampersky aly ty jsou prosakle taky. Mozna jsou lepsi zelene (obcas jsme dali) . Jinak dnes v noci kricela a ne a ne usnout. Vzdy v náručí lepsi ale taky se kroutila ale v postylce zacala uplne jako nadavat. Uz je naučena 😕 kdyz byla mala tak mela dost problem s briskem tak jsme ji naučili na náruč a houpat. Jednu dobu uz nekdy stacilo i jen chodit ale ted primo houpat.😕 chjo.