3měsíční nespavec, poradíte?

cell
17. pro 2014

Milé maminky, asi se potřebuju hlavně vypovídat, ale kdyby měl někdo účinnou radu, snesla bych za ni modré z nebe. Mám 3,5 měsíční holčičku, zpočátku spala celkem dobře, pak se to horšilo, horšilo, časté buzení, nespaní v noci, vzhledem k tomu, že prakticky nepřibírala, pak dokonce začala padat s váhou při plném kojení (prakticky á hodinu, v noci jsem ji měla na prsu pořád) jsme s dr. přistoupily k přikrmování UM. Sláva - spánek se zlepšil, malá začala přibývat. Jenomže po týdnů přikrmování opět horšení spánku, v pondělí dostala očkování na pneumokoky a od té doby děs. Z pondělí na úterý spala od 3,30 - 6,30, dnes v noci usnula až po 5. hodině ráno (nespala tedy skoro 13!! hodin, krom asi dvou 20minutovek). Jsem už zoufalá a nevím, co udělat, aby v noci aspoň trošku spala. Doteď jsem jakž takž fungovala při 5 hodinách spánku trhaných, včera 3 hodiny a dnes už 1,5 hodiny, jsem jak zombie a od rána jenom brečím únavou. Nevím, jak jí pomoci. V noci jsme zkusili snad vše - pevné zavinutí, pak se kroutila bříškem, tak rozbalení, nošení, houpání, pak jsem vytáhla kočár a jezdila s ním v paneláku po chodbě, nic, prostě oči dokořán, úsměvy a spánek nikde. Problém je, že mám ještě staršího, který se ráno budí po šesté, takže sotva to malá zalomí, budí se ten starší. Přes den se mi moc nepodaří spát, protože malá spí většinou v kočárku za jízdy a když už náhodou spí doma, tak se snažím něco poklidit a uvařit, protože starší ze školky musí taky něco jíst, o sobě už vůbec nemluvím. Nevím, jestli nám to rozhodilo to očkování, svádí mě to na to to svést, ale ona už předtím spala velmi špatně.
Kdyby měl někdo radu, budu moc vděčná! Díky!

polaks
17. pro 2014

Reakcia na očkovanie môže trvať aj 14 dní,takže je možné,že to s tým súvisí.Keď mali deti pár takých nocí,tak som si ich dávala na brucho,ich bruškom na mojom,tak aby mali hlavičku pri mojom srdci a veret či nie,pri počutí môjho srdca sa ukľudnili a nechala som ich tak spať,na mne,ja som síce spala v polosede,okolo seba som mala vankúše,aby zo mňa drobec nespadol,nebolo to pohodlné,ale spali sme..

lennus
17. pro 2014

@cell Je tady zajímavá skupina o spánku miminek, doporučuju! 😉