3měsíční miminko. Změnilo se něco zásadního?

27. srp 2024

Ahojte, jen takový zoufalý dotaz. Změnilo se u vás něco zásadního s třetím měsícem miminka,? Všichni říkají, výdrž 3 měsíce pak už bude lépe apod.. S mimcem máme náročné denní spaní a uspavani kdy spí jen na mě a tak nějak naivně doufám, že možná už bude chtít spát třeba i jinde a nebo méně. 6 denních spánku mě ničí 😅 nebo nevím co čekám ještě od toho 3 měsíce.🙈 Ideal kdyby už mluvilo a chodilo 😂 no tlačim čas očima, jak mě to miminkovske období vysava a nebaví 🤦‍♀️

andelka
27. srp 2024

No, mám tři děti. Nepamatuju si, že by se u některého něco ve 3 měsících změnilo. Ale u prvního ano. Netýkalo se to dítěte,ale mě. Prostě jsem si zvykla. Dítě se mění, jeho potřeby, režim, vývoj má každý jiný, ale nejsou na to tabulky.

merope
27. srp 2024

U mě asi dost výrazně ano. Resp. já měla nedonošence, tak asi někdy mezi ukončeným druhým měsícem podle původního a čtvrtým podle skutečného termínu porodu. Do té doby jsem měla takovou spánkovou deprivaci, že jsem ani nevěděla, zda jsem kojila/krmila před půl hodinou nebo 3 hodinami. Pak se to nějak v průběhu dalších dvou měsíců změnilo a začla jsem si to i užívat.

andelka
27. srp 2024

Mám dva puberťáky a předškoláka. Miminkovske období je nové, náročné, únavné ( většinou), převrátí všechno. Batolecí je taky někdy náročné. Ale jsou to období dočasná a za chvíli budeš jen koukat na fotky a vzpomínat.

hennrietta
27. srp 2024

Do 3 měsíců dceru hodně trápila břišní kolika a bylo to dost náročné. Když nespala, tak jen brečela... Takže v našem případě se to zlepšilo. Bylo to tím, že se začala víc přetáčet na břicho a být aktivnější. Dokázala si třeba i chvilku hrát sama pod hrazdičkou a nemusela jsem ji mít neustále u sebe, i když to bylo třeba jen na 10 minut. Takže jsem tam rozhodně zlepšení viděla.

lussy9924
27. srp 2024

Dobrý večer, u nás se změnilo to, že v noci spí skoro celou noc. Vzbudí se jen na kojení a jde spinkat.
Ale přes den, když jsme doma tak jinak neusne nežli na mě. Jo někdy usne chvíli v kočárku, aspoň na chvíli. Snažím se ji uspat i jinak a jinde přes den, ale vůbec to nejde. A když ji uspim na sobě, tak šle nejde odložit. A člověk jen čeká, až se probudí.
Taky doufám, že se to nějak zlepší, a budu ji moct také odložit do postýlky 😇
Nejste v tom sama 😇 všechno je jedn období. Jsme silné ženy, všechno zvládneme. Věřím, že po tomhle nás jen tak nic nenasere a nerozhází.
Miminko vyroste a tyhle chvíle budou jen vzpomínkou. Ale nepořádek a jiná práce tu bude vždy 😃
Krásný večer přeji😇

junomcgaff
27. srp 2024

Ano a hodně. Začala spát přes noc 8 hodin v kuse a přes den se vytvořil režim, že chodila spát snad vždy po hodině (až dvou) vzhůru nebo tak nějak. Vydržela si hrát pod hrazdičkou nebo na mě jen koukala, nemusela jsem ji mít pořád u sebe. Spala teda jen v kočárku ale i tak to bylo super, věděla jsem s čím počítat a začala zvládat i domácnost a sebe kromě mimina :D