3měsíční miminko se neustále budí. Co zabralo u Vás?

olgamistolerova
5. kvě 2022

Mame 3mesicni miminko. Neni zadny problem s uspavanim, jako vetsina z Vas resi, ale s neustalym buzenim, a to jak ve dne, tak v noci.
Vetsinou pomuze dudlik, ale takhle k nemu vstavam cca 10-20x za noc, aby vubec spinkal.
Uz uvazuji o Estevillove metode, ale nejsem si jista, zda pomuze, kdyz nemame problem s usinanim, ale vecnym buzenim.
Prdiky nas presly cca pred 3 tydny. Netusim, proc se malej porad budi. Rikam si, ze kdyby mu neco bylo, dudlik by prece nepomohl - tak to bylo u prdiku.
Hrozim se kazde noci, jaka zase bude a uz jsem z toho dost vycerpana.
Jake mate zkusenosti, co zabralo u Vas?

antoinet
5. kvě 2022

Je to tvoje volba, jestli chceš jít cestou separace a tréninku nebo naopak blízkosti a hýčkání děťátka. Já bych si miminko vzala do postele - může mu být smutno, zima, chtít si sem tam cucnout... ty se lépe vyspíš a budete si budouvat krásný vztah.

olgamistolerova
autor
5. kvě 2022

@antoinet Mivam ho vedle sebe v posteli v hnizde, ale neustale podavani dudaku bohuzel neprestava. Primo k sobe ho dat nechci, jednak bych se uz vubec nevyspala a take se bojim zalehnuti.

antoinet
5. kvě 2022

@olgamistolerova a není lepší nabídnout prso než dudlík? Zasytí se, usne na delší dobu a ty u toho můžeš podřimovat.

olgamistolerova
autor
5. kvě 2022

@antoinet Bohuzel nekojim, ale ani za me neni reseni davat miminko k prsu 10-20x za noc.

antoinet
5. kvě 2022

@olgamistolerova aha, tak to neporadím. Mně to vyhovovalo, dítě kolikrát chtělo prostě jen cítit mě, uklidnilo se a spali jsme.
Co třeba dát větší objem umělé výživy? Jedno dítě se mi zas budilo zimou, přišla jsem na to náhodou, dala ho do flísového overalu, že půjdeme ven a ono doma okamžitě usnulo.

i_vet2
5. kvě 2022

Ahoj, taky jsem měla syna od 2 měsíců na UM, a teda zkusila jste změnu mléka třeba? nebo dát víc na noc, pak jak se vzbudí tak mu dát lahvičku a třeba se nebude budit 1éX ale třeba 3 krat na mléčko..? nevím nepíšete kolikrát mu v noci to mléčko dáváte, jen malý tip

olgamistolerova
autor
5. kvě 2022

@antoinet Zkousela jsem ruzne prikryvky, zavinovani atd., ale bohuzel stale stejne. Prijde mi, ze se vzbudi a neumi bez dudaku usnout. Ma to jako zvyk.

olgamistolerova
autor
5. kvě 2022

@i_vet2 Krmime vecer cca 20. hod a pak kolem 4.-5. Hodiny ranni. To uz se s dudakem nespokoji. Jde spat v osm, vzbudi se treba v jedenact, dam dudak a v tu ranu je klid a takhle celou noc az do te 4. az 5. hodiny ranni. Zmenu mleka jsme zkouseli i kvuli prdikum, ale zadnou zmenu jsem nezaznamenala.

sanyy22
5. kvě 2022

@olgamistolerova mám syna 10m a budí se furt někdy i co 45 minut. Takže když spí v noci 1.5 tak je to výhra 😁

20190418
5. kvě 2022

Prostě chce byt se svoji mamou, budi se instinktivne, aby se ubezpecilo, že je vse v pořádku, není v nebezpečí a je u něj matka. Driv se treba nebudilo, protože bylo menší a tyhle veci si neuvedomovalo. To je prostě evoluce 😉 Dudlík ho uspokojí, protože sací reflex a základní potřeba. Nevím, jaký zázračný recept čekáš. Když ho budeš mit úplně u sebe, tak ho nezalehnes, to se neboj. 3m dítě se fakt jen tak zalehnout nenechá, leda bys byla treba na prascich nebo na mol. Je to tvoje volba, jestli se prostě pár měsíců přizpůsobís potřebám sveho dítěte, které milujes a jsi pro nej vsim nebo se vydas cestou separace. Koneckonců žít s tim pak budeš muset ty a nikdo jiný. Když se ale zeptáš jakekoliv matky, tak jsem si jistá, že ti vestina rekne, že nekdy to bylo s miminkem peklo a nevyspani hrůza, ale trvalo to ve finále chvilku a az ti bude chodit do skolky nebo pozdeji, tak už ti ro bude pripadat jako uplna banalita.

jjasmina
5. kvě 2022

@olgamistolerova já jsem kojila do 1,5r a po celou tu dobu spala max hodinu v kuse, pomohl odstav a čas až, nepomohlo ani spat spolu. My neměli třeba ani ten dudlik, takže na prsu v noci nonstop, u vás to bude asi stejný s tím dudlem

jjasmina
5. kvě 2022

@sanyy22 já to měla total stejný

jjasmina
5. kvě 2022

@olgamistolerova pokud dáš dudak a je klid, tak to buď ještě ráda

sanyy22
5. kvě 2022

@jjasmina a kdy to přešlo ? Mě třeba radili dát kaši že mi bude spinkat lépe. Dala jsem kaši, příkrmy, přesnídávky a stejně žádná změna nenastala. A dudlík od malinká nechce tak jako UM

palja
5. kvě 2022

@olgamistolerova u nás to bylo stejné u první dcery. Teď má ta mladší 5 měsíců a budí se stejně často. Žádné kaše apod na noc nepomohly.
Tu metodu, co zmiňuješ neznám.
U starší dcery se to zlepšilo po druhém roce, takže doufám, že u mladší to bude stejně.

jjasmina
5. kvě 2022

@sanyy22 upřímně zlepšilo se to o moc až po odstavu, ve 14 mes jsem začala s odstavem

sirinfirst
5. kvě 2022

@palja Estivill je ta vyřvávací metoda, jak chodíš k dítěti v přesně dané časy, jen mu rekneš spi a zase jdeš.. A údajně je tam napsáno, že některé děti řvou tak, že se i pozvrací, ale nemáš se tím nechat zvyklat.. Ufff..
Zakladatelko: Hladina stresového hormon v krvi dítěte při téhle metodě je astronomická, a i když to po čase vzdá, a fakt se "naučí" spát, stále je v tom obrovském stresu, jen už rezignovalo na to, že mu máma pomůže.. Jestli je to cesta, kterou chceš jít, je to samozřejmě tvé právo.. Ale ono se to u prvního dítěte zdá nekonečné, věř mi, znám to, mám třetího nespavce, ale už to vůbec neřeším, vidím, jak rychle mi ti starší vyrostli a teď je ráno tahám z postele 🙂 .. Z dlouhodobého hlediska je to fakt prkotina 😉

gracinka7
5. kvě 2022

@olgamistolerova mladší syn spal přes den 2x a i tak byl v noci denně od půlnoci do 5 vzhůru. A musel se chovat. Bylo to půl roku pekla...
Vydrž, jednou to skončí.

lidija1234
5. kvě 2022

@olgamistolerova ahoj,mě teda malý chodí spát kolem 6 hodiny večer jinak přes den mi taky moc dobře nespí pokud není v kočárku. Ale přes noc krmim kolem 9 pak kolem půlnoci a pak kolem 4, to ještě na chvíli zabere a jak se víc hýbe a padá mu dudlík tak mě nebaví furt vstávat tak si ho vezmu k sobě do postele a je to🙂 jinak noci jsou jak které,když rostou zoubky víc se budí chodím častěji dávat dudlík, když je po očkování je neklidný taky se mě budí co hodinu,když roste je neklidný a protivný a taky se časteji budí. Dudlík vždy zabere ale i když mě nebaví furt k němu vstávat tak prostě vstanu a ráno si ho beru k sobě. Když je potřeba dám si sním šlofíka i přes den. Takhle malé miminko bych určitě nenechala vyplakavat,chce mámu a bylo by mě hrozně když bych nepřišla. Ale ja malého nikdy nenechávám vyplakat vždy přemýšlím co mu je a zkouším vše abych ho uklidnila. Chápu že je to náročné a člověk je unavený ale tohle období rychle uteče. Když byla fakt nouze využila jsem tatínka. Psala jsi že dítě je na UM,tak se domluv s tatínkem a ať jednu noc třeba si víkendu hlida a krmí on a ty se vyspi 😊

palja
5. kvě 2022

@sirinfirst aha. Tak to mi radila tchyně a moje matka u první dcery. To bych nikdy malé neudělala. Ta řvala pár vteřin a z řevu nebo vzteku omdlela, měla afektivní záchvaty. Ale nikdy jsem tuhle metodu nepraktikovala, prostě se vztekla a než jsem jí stihla vzít tak už nevnímala... ale "vyrostla z toho"
Takže když teď mám tu druhou a začala řvát podobně, tak ji hned beru, ale ta žádné takové záchvaty nemá.

anabel321
6. kvě 2022

@olgamistolerova nám pomohla zavinovačkana zip až ke krčku. Malá byla spokojená a budila se mi jen jednou v noci. Ve čtyřech měsících jsem zrušila a spinká bez ní teď stejně 🙂

olgamistolerova
autor
6. čer 2022

Rada bych sem vlozila vysledek naseho reseni. Po precteni 2 knizek o detskem spanku jsme odebrali na spinkani dudlicek a ejhle….. malej spinka o dost lepe. Spinka cca od 20:15 a budi se mezi 4:30-5:30, pak nakrmim a zde se to uz lisi. Nekdy spi dalsi 2-2,5 hodiny a nekdy jen 3/4 hodiny, ale pak je videt, ze je unaveny.
Kazdopadne odebrani dudacku na spinkani nam moc pomohlo. Mnohem se zlepsilo i spani pres den.
Zvykal si asi 3 dny - prvni vecer to bylo nejhorsi. Takze muzu jen doporucit.
Nekdy slysim, jak se v noci vzbudi, i nekolikrat, ale pak hned spinka dal. 😊