Ahoj maminky chtěla jsem se zeptat. Náš malý má 3 měsíce a od porodnice neumí hezky plakat. Když má hlad, chce spinkat, tak místo pláče hrozně křiči celý zrudne. Měli jste taky některá taková křičíčí miminka? Kdy se to zlepšilo?
@kopretina12345 Nevím co si představit pod slovem hezky plakat. Dává najevo, že je něco špatně nebo potřebuje, takže mi řev přišel normální. Když jsem hladová nebo unavená taky bych někdy řvala jak tur.
Jak píšou holky nade mnou, miminko prostě křičí, když je nespokojené...
Mimina řvou, no..
Nikdy v zivote jsem neslysela mimino hezky plakat 😂
@kopretina12345 a to počkej az se začne později vztekat a brečet. To je zvuk😂.
Docela mě baví výraz "hezky plakat"🙂 Mimino řve, aby nám to bylo tak nepříjemné, aby nás to přinutilo s tím něco dělat, takhle je to v přírodě zařízené. Kdyby mimina hezky plakala, těžko by nás donutila uspokojit jejich potřeby.
@kopretina12345 Nase zase beci jako 🐑🐑🐑 😅
Syn jecel první měsíce a teprve třeba od patyho měl takovej “hezkej plac” v tom smyslu ze konečně jen fňukal a nejecel. 🙂
To je zase dotaz...
Přesně. Biologicky je dáno, aby nám ten zvuk byl bytostně nepříjemný, aby nás to donutilo okamžitě řešit potřeby miminka. To se vám zřejmě jen zda, že to vaše pláče víc nepříjemne, to bude jen tím, že víte, že je to vase miminko, tak jste nastavena na to, to vaše citlivěji vnímat.
Úplně jsem si vzpomněla na sestřičku z anesteziologie, co jsem měla u druhého porodu. Jak malého odnesli na vážení, tak začal řvát a ona prohlásila, že něco takového ještě neslyšela, že z něj bude operní zpěvák....a od té doby jsem za tři roky nezažila, že by plakal hezky 😁
@kopretina12345 🤣🤣🤣
@kopretina12345 já to chápu, jak to myslíte 😂 děti normálně "roztomile" pláčou, ovšem to co vychází od porodnice z našeho malého... to úplně trhá bubínky. Kamarádka říkala, že u dětí nikdy nic takového neslyšela. Nikdy nezačal jen plakat, prostě vyloženě ječel. Teď je mu rok a je to lepší, křičí tak jen když se fakt vzteká a to většinou u oblékání.
Jezis tak proto snad rve neprijemne, aby s tim matka neco delala 🤣 Cekas libeznou pisen na usnuti? 🤦🤣 Neber si to osobne, ale toto me vazne pobavilo.
Jen pro ilustraci, nase dvouletacka rvala v sobotu takovym stylem, ze prestala dychat. To bylo teprve veselo. Rika se tomu afektivni zachvat. Zazila jsem to poprve a doufam, ze naposledy.
@kopretina12345 Ja myslim, ze “hezky placou” zasadne miminka cizi, ktera je mozne vratit a odejit. U tech vlastnich je jednim z duvodu te nesnesitelnosti prave to, ze to musim resit a nemuzu zdrhnout 😂
O nasi Barusce tvrdim, ze kdyby se narodila ve stredoveku, tak by dlouho neprezila, protoze ta kdyz spusti... Upalili by ji, ze je posedla dablem. A to ma emoce v jednom pytli, takze z roztomileho miminka ci ted holcicky je z ni devil girl behem sekundy. Ta se neztrati 😆 Uz v porodnici se ostatni maminky modlily, at nezacne 😅 Taky se mi laktace spustila hned ten den porodu 🤣😂
Hezky plakat... To je sranda 👍
@kopretina12345 Hezky plakat? Myslím, že to je normální, že křičí. Křičet prestane až bude umět svoje potřeby sdělit jinak.