3měsíční miminko hodně papá. Je to moc?

hrkalinda
20. únor 2022

Zdravim vím že je to individuální ale můžete mi zkusit říct jestli můj 3 měsíční chlapeček papa fakt tak moc? Jsou mu čerstvé 3 měsíce má 7,30 kg a 66 cm. Narodil se a měl 3700 a 53cm. Papa 150 ml 7x až 8x denně prostě nekdy chce už po 2,5 hodinách. A v noci se budi dost takže má určitě dvě někdy 3 krmení v noci jinak mi už neusne. Vychází to tedy že papa za den 1100az 1200 ml. Je to moc? Bříško ho neboli všechno krásné vypije nic do něj netlačím a ani neblinka jen občas si trošku ublikne ale trpěl na reflux ale žádný šavle nehazi. Kolik třeba vypila vaše mimca když měla větší váhu? Diky

martt
20. únor 2022

@hrkalinda Já už si úplně presne nepamatuji kolik jedl můj syn na 3 mesich. Ale tenkrát mi dr.rikala, že se mám držet celkové denní spotřeby a neprekracovat to , protože dlohodobe by to mohlo mít zdravotní následky. Ale vím ,ze mi syn jedl cca 6× denně a většinou nevypil celou dávku a to měl porodní váhu 3600g.

hrkalinda
autor
20. únor 2022

@martt tak on by měl mít 150 ml krát váha což je 7 kg takže 7x denně 150 ml ale on to vypije někdy prostě i 8x

veruuu_kubesovic
20. únor 2022

A co je na tom špatně? Tak je hold víc hladový, neřešila bych kolik vypije, hlavně že prospívá, čůrá a kadí...

majena39
20. únor 2022

@hrkalinda tohle množství nevypil můj syn nikdy v životě 😮 ani teď v osmi měsících ale to už zase ji oběd a svačinku... Uz si přesně nepamatuji kolik vypil ve třech měsících. Ale dala bych mu stejně kolik chce. Přece ho nenechám plakat hlady...

martt
20. únor 2022

@hrkalinda Nevím co máš za UM ale třeba na krabici Nutrilonu jsme měla jak ml na jednu dávku tak i kolik dítko může vypít za celý den.

martt
20. únor 2022

@veruuu_kubesovic Pokud by dávala dlouhodobě víc než je doporučená denní dávka může mít pak dítko zdravotní problémy co mi říkala dr mohli by to odnést ledviny.

nikishkaaaa
20. únor 2022

@hrkalinda to je podle mě šíleně mooooc. Má dcera 7 měsíců, která váží 9500g vypije cca 950 ml/den je plně na UM a ještě nemá žádný příkrm. A to přibírá fakt šíleně. Nejsem lékař, ale myslím, že je to moc. Poraď se s lékařem 🙂

zmrzlinka
20. únor 2022

@hrkalinda není to moc.Pokud ho netrápí bříško ,tak mu dej jak si řekne.Moje obě děti to tak měli.A jsou v pohodě.

hrkalinda
autor
21. únor 2022

@nikishkaaaa tak pokud má mít 150 ml na kilo váhy tak by měl pít 150 ml 7x denně takže si myslím že to nemůže být šíleně moc.

veruuu_kubesovic
21. únor 2022

@martt a jinak co? Se jí prcek upláče hlady?

nikishkaaaa
21. únor 2022

@hrkalinda říkám svůj subjektivní názor 🙂 nejsem lékař, proto bych to konzultovala s ním 😉

hrkalinda
autor
21. únor 2022

@zmrzlinka počítám to dobře když počítám 150ml na kilo váhy? Podle krabice se řídit nemůžu tam je to podle měsíců a asi ne jen tak nějaký mimčo ve 3 měsících vazi 7,5 kg :D