Ahojda maminky,
jak uspáváte svoje mimča večer? Nebo je necháte vyřvat? Náš Tom (3.5měs.) se navečeří a pak většinou hodinu se snaží usnout.. KDyž je fakt zvenku utahaný, tak usne třeba hned, ale většinou mu to trvá.. ze začátku neusnul jinak než na mé hrudi - jako po porodu.. teď ho dám do postýlky a doufám, že usne
představa, že ještě v roce bude usínat na mé hrudi je fakt děsná
Máte nějaký tip? (tygřík nezabírá)
náš malej má skoro 7 měsíců a usíná u prsa je to rychlý usnutí, do 10 min, pak dám do postýlky a spí. když se v noci probudí, putuje do naší postele a spí tam pak s náma do rána (když je potřeba, nakojím v polospánku). Je to často ne o tom, co si zvolíš, ale co tvoje mimčo potřebuje
a vem si, že za pár let nás už potřebovat nebude... uteče to jako voda, tak se snažme ty chvilky užívat
@stralisek. Tak my jeste ve 14.m uspavali nosenim v Manduce. Nikdy bych svoje dite nenechala brecet do usnuti. Prijde mi to jako tyrani. Place,protoze samo usnout neumi a potřebuje mamu. Deti si preci lide porizuji,aby se o ne starali,ne,aby z nich od mininek delali samostatne jednotky.
Taky mám 6m syna a než mu před měsícem vyrostly první zoubky, tak si v postýlce usínal sám.. Po těch zoubcích už sám neusne - usíná u prsa se mnou v posteli a poté ho přenesu.. Zkoušela jsem ho párkrát nechat kňourat, ale jakmile začal hlasitěji plakat, tak jsem si ho vzala zase k prsu.. Jak píše elekthra, čas strašně letí a je třeba si chvilky s dětmi užívat - jednou je ještě budeme prosit, aby s námi trávili čas ;)
Nechávat vyřvat 3,5 měsíční dítě nemá logiku To miminko přece nepláče pro nic za nic. Pláče, protože ho něco trápí, něco potřebuje. Třeba prosté - nemůže usnout, potřebuje mámu! Uspávej prostě tak, jak uspíš
Je pravda, že náš mrňous od začátku usíná sám. Ne, že bych na tom měla zásluhu já, ale prostě většinou večer usne u krmení a spí. A to se ho drželo při kojení a drží se ho to teď i u flašky. A přes den prostě uložím do postýlky a nechám. Třeba si chvíli hraje, šmudlá usínáčka a nakonec usne. Maximálně tam párkrát jdu, abych ho otočila, znovu přikryla, podala dudlík, ale nakonec prostě usne sám. A pokud to z nějakých důvodů tak není (horečka, zoubky, špatná nálada... ), tak uspím v náruči. Věř, že miminko tě potřebuje víc, než cokoliv jiného, tak mu to dopřej, to je přece to nejsnazší
Nechci se nikoho dotknout a dopředu říkám, že nepatřím mezi ty kontaktní matky apod. Ale chvíli jsem přemýšlela, zda je tento dotaz myslen vážně - respektive to, jak je formulován.... U 3,5 měsíčního miminka se těžko radí, ale určitě bych takto malé mimi nenechala vyřvat - "obdivuji" matky, které to dokáží. A upřímně, hodina uspávání podle mne není nic tak hrozného. Kamarádka uspávala tři hodiny. Takto malá miminka často trápí prdíky - i to může být problém. Naše malá usínala asi první tři měsíce s námi v posteli a pak jsme ji přendavali. Pak začala usínat sama ve své postýlce. Každé dítko je jiné - kord v tomhle věku.
ahoj, ve zkratce: 0-2 mesice u prsa, 2-4 mesice houpanim na rukou, 4-6 mesicu kombinace vseho a stejne nic nefungovalo, 6-7,5m usinal krasne a klidne sam (a v noci byl bez plenky!), 7,5-8,5m dloooouho u prsa a celou noc s nami v posteli, 8,5-9,5m u prsa. Posledni tri dny se nakojil, vycural, vzal plysaka, hodil si ho pres oblicej a zaspal. Co bude az mu bude rok/dva/dvacet/az naprsi a uschne - neresim. Protoze kdybych ja denne musela narust a objevit tolik co muj syn, nejspis bych z toho nespala vubec ) drzim pesti!
Vyřvat néééé, to nikdy, natož takhle malinký.
Mně děti usínají nejlíp, když jdu s nima, s tíjm, že "kdyžtak usnu, no" - tak jsou za chvíli ťuhýci. A pak mám občas volno brzo.
Když jdu s nima s tím, že "ještě musím/chci něco udělat", tak nezabíraj, nebo zalomím s nima, pže jim to trvá dýl.
Pokud máš jedno, klidně zalom taky, no a co?
Třeba se za chvíli probudíš.
@magda172015 - jejda, bych se bála, že se udusí!
@stralisek nám dcerka od narození usínala tak, že jsme jí odnesli do ložnice, když začala být unavená. Nějakou dobu pokaždé v jinou hodinu, pak usínala takhle malá myslím v půl šesté. Stačilo jí v ložnici pohladit po hlavičce směrem od temene na čelo až k nosu nebo k ní naklonit hlavu a chvilku na sebe dýchat. Jindy usnula hned jak jsme jí položili. Asi jsme měli štěstí, že usínala vlastně sama a pořád tomu tak je. Když už začala chodit, tak prostě do ložnice sama šla. Nedávno si sama řekla, že by chtěla spát ve své posteli v pokojíčku, tak tam spí. Pravda je, že jsme jí ani nikdy nenutili, když usnout nemohla. Prostě jsme si četli, hráli si... a až se jí chtělo spát, tak šla. Nikdy v životě bych jí nenechala vybrečet a vlastně jsem se dozvěděla, že to některé matky dělají až tady na mk. Jo a tygřík podle mě není poloha ke spánku.
@magda172015 tak to vyzkoušíme..
Me malej, 4.mesice, usina u prsu.. Pravidelne v osm..
Pokud ho neco trapi a prso nezabira, tak uspim v satku, pri myti nadobi..
Sam nespi, je malej, takze nekdy i jen tak lezi vedle me a drzi se me za ruku.
Mě to dítko naše u jídla nikdy neuslo
@stellamax ze začátku když byl lehčí a přijeli jsme z porodky, tak klidně v tygříkovi usnul já ho taky nenutím a rozhodně ho nenechám vysílit, páč má zase hlad tak honem najíst a pak ho taky 3x pohladím a spí
je pravda, že je zvyklej taky sám chodit, ale poslední dobou chce usínat na mě
Neudusi...kolikrat ji ma tak narvanou na obliceji ze ju chcu odelat ale ona si ju hned zpatky narve a mame monitor dechu takze jsme v klidu
kamardka ma dvouletou dceru a ta to ma taky rada a provozuje uz od dvou mesicu a plinu vyzaduje dovcilka
A co plenka na hlavu?my davame male ma 3mesice a tyden uz nekdy od zacatku druheho mesice k hlavicce plenu o ona si ji rukounabali naa oblicej pak do ni zavrta hlavu a usne