3měsíční dítě hodně spí, vadí to nějak ve vývoji?

monty001
25. dub 2015

Holky mám dotaz ohledně spaní Vašich tříměsíčních. Malá je na UM, jsou ji tři měsíce a mám pocit, že spí hodně - vadí to nějak vývoji apd. nebo je to normal? Večer od 21-6h., po krmení do 10.h. Po krmení je chvilku vzhůru a do dalšího, které je okolo půl druhé si taky v mezičase usne na hodinu +-. A pak spí zase od 14.-17.00h. Nakrmíme a do osmi než má koupání zase usne někdy v mezičase na hodinu +-. Kdo to má podobné. Na jedné straně jsem ráda, ale nemůže to něčemu vadit?

gwennie
25. dub 2015

😀 já to rozhodně podobné nemám, ale co bych za to dala 😀 vklidu, nevadí, spánek je důleežitý pro vývoj mozku.... určitě se to časem navíc upraví a začne spát méně 🙂 Spíš hlavní, aby dobře přibíral - ale to jste asi hlídaní u MUDr.

slunickova123
25. dub 2015

Jeeee, to ti asi kdejaka mamka bude zavidet, co bych za to napr.ja dala, v roce mi stale nespi celou noc. Myslim ze.vyvoji to nijak.nevadi. kromtoho, nezda se.mi, ze spinka.az tak.moc, podle me tak trimesicni dite spi.

kocour1
26. dub 2015

Mám tříměsíčního syna a spí v podstatě stejně...je plně kojený, krmí se sice v noci na jídlo, ale u toho spí🙂...jinak v podstatě není vzhůru za celý den ani jednou déle, než dvě hodiny...myslím, že je to tak i v pořádku a že pokud je dítě déle vzhůru, je nutné ho zase uspat🙂...určitě to nebrání vývoji, spíše naopak. Je to tak zcela v pořádku.

carrie_b
26. dub 2015

@monty001 Dcera byla od narozeni na UM, spala od zacatku ve svem pokojicku, celou noc v kuse, pres den take casto. Nyni ji bude 18 mesicu, stale je spavy typ, celou noc s jednim probuzenim na caj 20h az 7h a pres den 1,5 h dopol, 1 h odpol v kocarku. Ve vyvoji na spise napred, chodit zacala v 9. mesicich🙂. Jsem stastna, ze jsem nikdy nezazila pocit nevyspani🙂. Uzivejte si spave miminko bez obav!!

lrg
26. dub 2015

Těžko říct no, mně to teda připadá hodně, ale já mám obě děti extrémní nespavce. Starší dcera začala spát celou noc až ve dvou letech a stejně se ještě párkrát to týdne v noci vzbudí. Myslím, že ve třech měsících by už měla přes den víc "okounět" a poznávat svět, ale jako těžko jí budeš budit a udržovat vzhůru 🙂 Každý dítě má holt jinou potřebu spánku, jídla atd....