Ahoj, chtěla bych se vás zeptat na zkušenosti nebo rady. Možná je to blbost co píšu. Můj malej často řve, když leží, ale i když ho nosím v náručí ve vodorovné pozici. Když je ve svislé poloze, rázem ztichne, a tak se to pořád opakuje. Nebývá to hlady ani plnejma plínkama. Napadlo mě, jestli nemá třeba nějaký bolesti. Kolikrát se stane že něco vyzvrací i třeba 2 hodiny po kojení, jestli to nemá s tím souvislost ☹ máme teď 3 měsíce
Tak to zajdi na ORL, vsázím na zánět středního ucha. Jak jsou ve vodorovné poloze, tlak na ucho je vyšší a miminko to bolí. Jakmile ho dáš do svislé, přestane to tak bolet a proto se utiší.
Malá měla zánět ucha 3x po sobě, už jsem ho poznala podle toho, jak si v noci lehla 😉 Jestli je malému k tomu přidají teploty, tak je to jasné. Já bych pro jistotu zašla na to ušní.
Nase mala na tom byla podobne, nedokazala lezet ve vodorovne poloze.... a bylo reflux. Do tri mesicu spavala jedine 'nabok' v houpacim lehatku. Casem to preslo. 🙂))(
Také to začala tak dělávat, řvala a řvala a už od té doby jen poloha svislá..Je to víceméně od doby, co umí držet pořádně hlavičku a chce vidět. neznamená to nic špatného. U nikoho nechce být ve vodorovné pozici.
Ale ležela v psotýlce normal, ale jen v náručí už tu polohu nesnesla..
@brigule Moje malinká nesnášela jako miminko klubíčko, vždycky hrozně plakala, vzpínala se, protestovala. Svisle jsem ji nenosila, ale milovala tygříka. A taky hodně blinkala po jídle, čili jsem usoudila, že ji dráždí mlíčko, který se jí v klubíčku vrací a dráždí ji.
Syn je v tomto pravý opak, blinká jenom když se přecpe, klubíčko akceptuje, nosí se i v klubíčku v šátku, dcera jedině vertikálně. 🙂