Maminky už nevim 🥺
S tchyní se hádám...
Co všechno dělat s 3m miminkem..
Dáváme na bříško,ukazuji černobílé kartičky..Hračky které dělají zvuky.Chodime ven. Ovšem ji po 4h a přes den spi max 30min..Protože mi v noci spí od 22h do 7h ..
A pro tchyni dělám málo.. Prý bych měla malou učit aby se plazila.. Koupila sem ten nafukovací valec ale bojím se na to malou položit...Řekněte jaky mate harmonogram s miminkem 3m ??
Jinak mne ohledne aktivit s miminkem pomahaly clanky tohoto typu: https://nestlebaby.cz/cs/vyvoj-ditete-ve-3-mesi...
Mluvte na miminko, zpívejte mu, pouštějte mu hudbu a čtěte mu – rozvíjí to jeho komunikační schopnosti a posiluje pocit důvěry. Požádejte všechny členy rodiny včetně starších sourozenců, aby na něj mluvili v krátkých větách s jednoduchými slovy a zřetelně vše vyslovovali.
To je blbost, na plazení má ještě spoustu času.
😄 to snad ne, kde tohle vzala? Vždyť jediné, co má do půl roku umět, je pást koníčky na bříšku a umět se přetočit, ne? Což u nás takhle bylo, a to někdy v 5m... Dcera se začala plazit přesně v 8m a je úplně normální, v roce a půl chodí (zacala cca ve 14m) atd... Na ten válec ji určitě nedávej, ještě si ublíží... Děláš všechno správně, nenech se vystresovat a přesvědčovat o tom, jak to děláš zle, není to tak... Lepší je nechat tomu spíš volný průběh, věnovat se, ale netlacit na ni, všechno přijde víceméně tak jak má, pokud je zdravá a v pořádku, k dr chodíte, ne? Hlavně v klidu
3 měsíční miminko učit plazit? 🤣 prosímtě tchýni neposlouchej 🙄 To potom budou rady ať dítě posazuješ, učíš chodit...dítě se samo postupně učí. Zasahováním do vývoje se akorát udělají škody.
Doporučila bych tchyni, ať si hledí svého a neotravuje. K čemu konkrétně by mělo být dobré, aby se 3 měsíční dítě plazilo? 🙉😃
Dr chodíme..Malá 3m a 2t porodni váha 3420g a teď má 6770g pro tchyní buřtíček..Malá mi vypije 120ml úplně na klid a v pul 10 těch 150ml..Nemluvně na to že přítel chodí každý den v 11h na oběd.. Takže každý den vařím..Mám napsaný harmonogram pro sebe aby do neděle bylo vždy vše uklizeno...Meju nádobí každý den ovšem...Mě to potom mrzí...Když mě prirovna k přítelovo brachovo dceři který jsou 2 roky...A umí počítat,celou abecedu, od 1r je bez pleny, umí ručičkové hodiny má vše na co si vzpomene...🤯 A to já prostě po malý nechci ..To není dětství ale nucení dítěte co jak má říkat a dělat...Pro mě je to spíše cvičná opice...
Ve 2 letech počítá a umí abecedu jo? A to jsi viděla a slyšela na vlastní uši?
Achjo, doporučuju tchýni nastavit hranice, dokud není pozdě. 🙄 Nenech se tím zdeptat, snad máš aspoň v partnerovi zastání.
Bože, to je zase blbost. To co děláte, děláte dobře.
!! A určitě chytrá tchyně ví, že plazení do správného vývoje nepatří - to až lezení po čtyřech. Vykašlete se na to, mazlete se, dávejte na bříško, ukažte občas nějakou kartičku/hračku, něco povídejte, zazpívejte/čtěte, to je jedno a to bohatě stačí. Teď miminko potřebuje Vás a Vaši lásku, ne se učit plazit, když je vývojově ještě na začátku.
Určitě nikam nepospíchat. Každé dítě je jiné a potřebuje jiný čas na různé dovednosti. Já nesnáším větu Máš zadek tak musíš sedět. Tchýně mi to také pořád vnucovala. Vždycky jsem ji malého sebrala se slovy že sedět ještě opravdu nebude. Posadí se až bude připravený. Děláte to dobře,ve třech měsících je spousta času.
@klokanka31 Ano ano ..Anglicky a Německy umí do 5 🤯🤯
@drakenn dělá na vesnici v konzumu 🤯🤣🤣🤣
To ale přece neznamená, že umí počítat 😃 a něco takovyho je úplně k ničemu.
Dělají z toho dítěte akorát cvičenou opici. Nejsem teda psycholog, ale myslím že je blbost zatěžovat dětský mozek v tomto věku cizími jazyky když neumí pořádně ani česky.
jezis, ty ses matka, tak se tak chovej... delej si to po svym a tchyniny reci vypust... kdyz se nedokazete normalne bavit, tak omez styk... s jejimi radami ji vypoklonkuj hned v zacatku, rekni ze si to delas po svym a ze ona uz si sve deti vychovala, a ty si ted zase vychovavas ty sve ...
@gruyerre umí počítat myslím když ji řekněte kolik 3+3 tak vám řekne 6
Dítě vůbec nepotřebuje se plazit, tudíž nemá smysl ho to učit. Důležité je lezení. Vzkaz tchyni, ať může v konzumu rozdávat rozumy🙂
Tak se zkus toho dvouletého dítěte někdy zeptat, kolik je 2+4 😀. V tomhle věku se sice něco naučí (třeba to počítání do 5, nebo kolik je 3+3), ale neumí to použít. A o tom to je.
Na kecy tchyně se vykašli, ve 3 měsících se dítě rozhodně ještě neplazí 😀
@klokanka31
s temi cizimi jazyky nesouhlasim,cim driv se dite zacne ucit,tim lepe.
@zelenaesmolda dovoluji si oponovat. Pokud dítě neumí pořádně svůj mateřský jazyk, tedy cca do 5 let je nesmysl učit se jiný jazyk, protože bude pro něj komplikované znát další gramatické vazby. Naopak může to pro něj být matoucí. Na to naučit se dobře jakýkoliv jazyk má prostor ve školním věku. Nehledě na to, že čeština je jeden z nejkomplikovanějších jazyků všeobecně, co se gramatické stránky týká. Něco jiného je, pokud je dítě bilingvni, to potom ano...
@veritanas
kdyz jsi rodily mluvci tak se ucis prirozene,ne tim zpusobem,ze ti nekdo nalije do hlavy gramatiku.Proc si myslis,ze u nas je strasny problem objednat si v kavarne treba kafe anglicky?Protoze znalost cizich jazyku je u nas zoufala a zaciname se je ucit pozde.
Bilingvni deti se taky neuci tak,ze maji jeden jazyk a pak se nekdy v peti letech zacnou ucit ten druhy ale uci se oba zaroven.Delala jsem aupair v rodine,kde deti mluvily dokonce tremi jazyky a zadny zmatek v tom nebyl,presne vedely s kym maji kterym jazykem mluvit.
Nastal čas dospět, stát si za svými názory a neposrat se z každýho, kdo má jiný názor...
Tady kdykoli víc než jindy platí, jaký si to uděláš, takový to máš. Nastav tchýni hranice včas a vysvětli, jak se vychovává u vás...
A ohledně pohybu, nejvíc pomůžeš tím, že vůbec nepomáháš.
@zelenaesmolda jasně, vždyť to říkám...u bilingvich děti je to jinak, protože jde o přirozenou nápodobu, v jazyce se tomu říká otevřené okno... jazykem hovoří a tedy ho přirozeně poznávají, ale... U dětí z jednojazycneho prostředí je to jiné, už si gramatiku musí nalít do hlavy, protože se tak kolem nich nemluví. Nikdy nelze porovnávat děti z těchto prostředí mezi sebou, to prostě nejde... A podle mě to vůbec není o tom, že začínáme učit děti pozdě. Nejde o věk, ale o intenzitu a způsob... Máme mnohem méně dotovaných jazykových hodin než na západě proti celkem velké dotaci všeobecných společenských věd - dějepis, zeměpis, přírodopis..
@veritanas
ale samozrejme,ze jde i o vek.cim jsi mladsi,tim se jazyky ucis snadneji.
@zelenaesmolda tam záleží o čem se tady bavíme, že..jestli chceš ve 4 letech dítě naučit barvičky a zvířátka, asi to nebude nic proti ničemu... Ale je fakt, že na gramatiku jsou tyhle dětičky krátké... Naučí se asi fráze, ale těžko to vytvoří časy, když ještě samy nechápou souslednost časů v češtině..
@veritanas
To dava smysl.Ale kdyby treba sledovaly filmy jenom v anglictine tak se i tu gramatiku nauci prirozeneji nez pak ve skole z ucebnice.
@zelenaesmolda Nemůžeš srovnávat přirozený bilingvismus a učení cizího jazyka. To fakt nejde. Já mám/budu mít děti bilingvni, ale nesouhlasím s tím, ab se do ročních děti uměle tlačil cizí jazyk. Nejdřív tak kolem školky, 4 let. A to jen pomalu, formou hry.
Jinak já jako věřím, že je dvoulety dítě schopno naučit se abecedu, počítat do 10 ve třech jazycích atp, ALE nevěřím, že to dítě chápe logiku a smysl. Prostě se něco tupě namemoruje. K čemu to je že...
At tchyne predvede, jak presne mas 3M miminko “ucit” plazit 🙈 Totalni nesmysl. Deti si dovednosti osvojuji samy, az k nim dozraji. Muzeme je motivovat (ukazovanim obrazku, hracek atd.), aby se samy snazily, ale zadne “uceni” (typu predcasne posazovani, vodeni za ruce apod.) nic neurychli, spise uskodi. Rid se zdravym rozumem, tchyci neposlouchej.