3,5měsíční dceru bolí břicho po všech UM, co vyzkoušet?

petukvetinkova
24. únor 2016

Ahoj, svou dceru (3,5 měsíce) jsem kojila do 2,5 měsíce. Potom jsem přišla o mlíko, asi stresem. Malá totiž hodně trpí na koliky a bolení břicha a plakala 24 hodin denně. Byla jsem teda nucená přejít na UM. Vyzkoušeli jsme Nutrilon Anti-colics, Sunar, Bebu Comfort, Sensitive, Hami, a nic nepomáhá. Kaká denně a prdí taky, tak v tom problém nevidím, ale spíš jako by ji bolelo to trávení, jakoby jí to "tlačilo" v břichu. Malá pořád pláče, jde vidět jak se trápí. Bylo mi doporučeno zkusit Nutrilon HA na alergii v rodině, že se líp tráví, ale po tom pláče taky, možná i víc než po těch anti-kolikových UM. Všechny ostatní metody kapky Espumisan, Baby Calm, Sab Simplex, všechny možný probiotika včetně BioGaia, masírování bříška krémy, fenyklový a kmínový odvar, nahřátý plínky, polštářky, prostě nic, NIC nepomáhá. Už jsem psychicky úplně vyřízená, nevím co dalšího ještě vyzkoušet. Ještě taky hodně ublinkává, někde jsem četla, že může plakat kvůli tomu, že ji pálí žáha, ale bojím se dát to zahuštěný mlíko, aby zase neměla zácpu... už fakt nevím jak dál. Nenapadá vás některou co bych ještě mohla vyzkoušet?

zlatkavlk
24. únor 2016

Zdravím, nevím za jak dlouhou dobu jste vyzkoušeli všechny tato druhy UM, ale přijde mi jich strašně moc, někde jsem četla že zažívacímu traktu mimča trvá až 3 týdny, než si zvykne na UM... Já dcerku krmím Hippem, za mě velká spokojenost, k tomu přidávám před každým krmením Espumisan a teď dávám Hylak kapky, malá měla vyrážku měla jsem podezření na kvasinky... a musím říct, že po tom Hylaku prdí jak starej chlap a taky se krásně pravidelně vyprazdňuje ... Já bych zkusila vybrat jeden druh UM a chvíli s ním vydržet... Když jste malou kojila, tak měla koliky také?

lucienn5
24. únor 2016

@petukvetinkova To mi úplně připomíná nás! Taky jsem kojila, děsné problémy, přechod na UM nepomohl. O babských radách a dalších kapkách a probiotikách ani nemluvím, nepomohlo nic! Pak jsem se ale dozvěděla, že ty problémy můžou být způsobené i tím, že malá nedokáže trávit laktózu. To by vysvětlovalo, proč nepomohl přechod na UM. A vlastně i to, proč "normální" kapky nezabírají - protože ty mají látku symethicon, která "pouze" odvádí prdíky z těla a proto na tento problém absolutně nepomohly. No a tak jsme sáhly po kapkách ColiPrev s přírodním enzymem laktáza. Díky němu pak lépe stráví laktózu a je klid ... už ten den večer sem viděla rozdíl a do dvou dnů se to srovnalo úplně. Držím pěsti, ať vás to co nejdříve přejde, protože je to fakt peklo ...

katyxq
24. únor 2016

co zkusit Nutrilon allergy care (plně štěpený - HA jsou jen částečně) a 1x denně do něj přidat 1-3ml Hylak forte (vše ostatní vysadit), to by mělo pomoct střevům se srovnat

petukvetinkova
autor
24. únor 2016

Když jsem kojila, bylo to stejný. Máte pravdu, je jich dost, ale když jsem začala nějaké dávat, tak se okamžitě ucpala a měla strašný křeče a nekadila, tak jsem jí to nechtěla dávat dál. Teď jsme už delší dobu na Nutrilonu a je to pořád stejný, právě už mám strach UM měnit. Podle doktorky máme prostě vydržet, ale já fakt nevím, nepřipadá mi to normální, že kadí 1 - 2x denně a prdí taky dost, ale přesto pořád plače a hrozně se propíná...

alboo
24. únor 2016

A co hipp ha, jedno z mala UM co maj pro i prebiotika. U nas první um a spokojenost. Nedoporucuju ho jen proto, ze u nas sedlo, ale dost sem um studovala a hledala jine kuli cene a o tomhle sem nasla v tomto smeru jen pozitiva.

petukvetinkova
autor
24. únor 2016

@lucienn5
@katyxq
Děkuji za tipy, Vyzkouším ten ColiPrev. Vůbec jsem netušila, že něco takovýho existuje. Našla jsem si jejich stránky a malá má přesně ty popsaný příznaky, včetně toho, že zvrací jakoby jen vodu, ne mlíko, takže je to asi ono, teda doufám, že jo, protože jinak už mě fakt odvezou... a až dopotřebujeme Nutrilon HA, přešli bychom na ten Nutrilon Alergy Care. Moc děkuji za rady.

petukvetinkova
autor
24. únor 2016

@alboo Hipp mi malá vůbec nechce, jednou si cucla, vyplivla a už jsem to do ní nedostala. Nechutná jí...

petukvetinkova
autor
24. únor 2016

Opravdu všem moc děkuji za rady, je to fakt těžký, doktorka pořád jen opakuje, že to musíme vydržet, prostě neporadí... jsem s nervama v kýblu a už nevím kudy kam, tak snad už něco zabere. Děkuji.

katyxq
24. únor 2016

@petukvetinkova doktorka doma netrpí jako ty a mimčo ☹, jí je to fuk a nejspíš opravdu nemá znalosti (i když by je mít měla), díky kterým by zvládla poradit

https://www.modrykonik.cz/kojenecka-kolika
https://www.modrykonik.cz/gastroezofagalni-reflux

jhoki
24. únor 2016

@petukvetinkova Máme něco podobného u syna, už mě napadla ta intolerance laktozy a chtěla jsem nasadit Nutrilon Low Lactose, co měla dcera po rotavirové infekci. Zkusím ty kapky a uvidím. U nás je řev i během krmení, respektive, když vypije asi třetinu mlíka. Řev, kroucení. Byla jsem tak zoufalá, že jsem mu nechala otejpovat břiško, něco to pomohlo, ale pořád to není ono.

petukvetinkova
autor
25. únor 2016

@lucienn5 Tak kapky už máme doma. Můžu se Vás ještě zeptat, jak často jste je dávali? To dávkování na krabičce je trochu matoucí. Je tam napsáno max. 12 kapek denně na 1 jídlo. Tak max. 12 kapek za celý den nebo do každého jídla? Už mi asi hrabe... omlouvám se 🙂

petukvetinkova
autor
25. únor 2016

@jhoki Máte pravdu, taky jsem už zoufalá, koukám pořád na malou jak pláče, je mi jí strašně líto jak se trápí a sama jsem zralá na psychiatra... Snad ty kapky už pomůžou, dala jsem jí je teď poprvé do mlíka a hned po krmení usnula 🙂

martiniquest
25. únor 2016

Dítě ještě nemám, ale i přesto se vyjádřím - napadá mě laktózová intolerance. Protože co všechny tyto UM spojuje? Obsah laktózy.

sarkar
25. únor 2016

@petukvetinkova napadá...ale je to hodně alternativní. Začala jsem se zabývat makrobiotikou...a synovi vařím domácí obilné mléko (olejnatá semínka + kousek mořské řasy + fazole adzuki + rýže + jáhly). Plně nahrazuje UM bez přidaných srágor. Samotné syn moc nechce, takže přidávám na 240ml mléka 1 vrchovatou odměrku Sunaru, ale malé mimčo by to možná akceptovalo i bez UM, syn na to přešel až ve větším věku, tak už byl moc "zvyklý" a navíc mu klasické UM nevadí, tak neřeším...Kdybys chtěla víc info, dej vědět.

svetlus_pepca
25. únor 2016

Používám od 3. měsíce UM Babydream z Rossmannu a teď jsme zkusili i Babylove z DM. Obojí naprosto bez problémů. Najdeš i recenze jiných maminek a stížnost jsem nečetla snad žádnou. Přeju, abys našla to správné řešení a vše bylo o.k. 🙂

lucienn5
28. únor 2016

@petukvetinkova My dávali 5 kapek před každým jídlem a vše bylo v pohodě. Snad vás to taky brzo přejde 🙂

daskagal
29. únor 2016

U nás to bylo něco podobného, ale nestřídala jsem mlíčka. To nadělá víc škody než užitku. Nechala jsem si napsat doporučení na vyšetření trávicího traktu. Tam se ukázalo, že je prostě jen strašně zaplynovaná. Já jsem se konečně uklidnila a moje holčička vlastně taky. Opravdu hrozně moc dělá maminčin stres a obavy.

nuggett
17. kvě 2017

Jak.jste dopadli s coliprev kapickami? Malý je mm ale vyzkoušeli jsme vše tak mám objednané kapky