Ahojte. Malá má 3 a půl měsíce a často si cucá palec nebo celou pěstičku. Z hladu to není (dělá to i po kojení). Začíná mě to celkem štvát a bojím se aby to potom nemělo vliv na růst zoubků třeba.
Dělaly to vaše děti taky?
Moja dcerka to dela taky......brzo na to prisel první zub a ted cekam na druhy. Zacalo to začátkem tretiho mesice a ted jsou ji 4 mesice.
V tomhle věku je to úplně normální a dokonce žádoucí - dítě poznává svět všemi smysly a začíná od toho, co má nejblíž, tedy svých ručiček 😉, pak začne do ruk a pusy strkat i další věci
Dělají to všechny děti 😉 , nejprve pusinkou poznávají sebe - ruce, pak přijdou časem nohy a všechny věci okolo. A v podstatě to přestane, až vyrostou všechny zoubky 🙂 Vaše Adélka je ještě malá, aby se z cucání palce stal zlozvyk, nebojte, všechno je v pořádku 😵
je to v pořádku, projdou si tím všechny dětí a k vývoji to patří 🙂 skákejte radostí, že se vyvíjí, že má touhu poznávat a užívejte si to s ní 🙂 jak já vždy čekala toužebně na toto obodobí u každého 🙂a pak nožka, věci atd.
No ono me spis popravdě stve to,ze kdyz to dela pred ostatnimi tak vsichni rikaji ze ji davam urcite malo mlicka (plne kojena ) a ma urcite hlad....a ja uz nemam silu porad dokola rikat ze ne a ze ji zadnej caj davat nebudu a ze z hladu to neni.Porad rikam ze je to normalni tak jsem se tady chtela jen v tom utvrdit 🙂
Dekuju 🙂
http://www.naseporodnice.cz/vyvoj-ditete/ctvrty...
a náš prcek cca v tom samém věku -
🙂
jen ješta - naštěstí mám okolo sebe normálnější lidi a nikdo mi tedy neřekl, že je to nějaký znak hladu či žízně...jen jsme slyšeli samé - no to už budou brzy zoubky a tak...slintal k tomu i jak bernardýn...a ejhle - slintal až do osmého, kdy nám opravdu ten první zoubek vyrostl 🙂))
@sim007 V tomto věku je to naprosto normální - dítě začíná objevovat svět - a to právě nejdřív prostřednictvím pusinky. Jak začne brát víc věci do rukou, tak bude cucat i všechny tyto věci 😉