2měsíční miminko spí jen na rukou nebo v nosítku. Co by pomohlo?

nika110818
24. čer 2024

Prosim o radu, uz se asi zblaznim. Dcerce jsou 2 mesice a pres den nespi. Kdyz je na rukach nebo v nositku, spinka klidne i 2 hodiny, ale jakmile ji polozim, je vzhuru, spinka max pul hodky. V kocarku a aute posledni dobou taky max pul hodky. Prosim, pomohlo u vas neco? Dekuji predem.

20190418
24. čer 2024

Pomohlo mít syna na rukach nebo v nositku 😉. Moc nevim, jakou radu čekáš. Miminko prostě pro klidny spánek v drtive vetsine případů potřebuje cítit maminku, její tep, dech, vůni. Pokud spí v nositku, není duvod vymýšlet alternativy.

sasanka88
24. čer 2024

@nika110818 bud rada ze jeste nekde spinka. Tak chod na prochazky s nositkem. Ty si vyvetras hlavu a mimco se vyspinka. Moje mimi spinkalo jen v kocare. V tom veku jsem chodila s kocarem i 3x za den aby mimco spalo. Ze zacatku jsem musela vozit. Postupne jsem pak naucila ze se spinka v kocaru i bez jezdeni. Taky to chtelo cvik.

domza
24. čer 2024

První dcera takto malá spala jen v šátku. Po čase jsem se naučila ji v šátku jen uspat a pak položit na postel. Usnout ale v posteli jen tak nebo v kočárku se ji nepodařilo snad do dvou let nikdy.

linusha
24. čer 2024

Buď ráda že nějak spí. Naše 5m teď už spí jen 45 min za den a v noci je xkrat vzhůru a spánek je trhaný jak hrom.

palja
24. čer 2024

@nika110818 já jsem musela holky nosit v ruce, ani v nosítku být nechtěly. Ale jinak jsem měla doma autosedačku (vajíčko) - tak jsem je dala a houpala, jinak nespaly.

kubesovaadelka
24. čer 2024

@nika110818 stejně jako @palja , žádný nosítko, šátek, jedině v ruce jsem uspávala, kolikrát uspávám i teď ve dvou a půl letech. Je hodně kontaktní. Radu moc nemám, možná tvoje tričko zkusit dát do postýlky ať tě cítí, jak ho polozis po uspání do postýlky, já v noci uspávala na rukách a mohla položit do postýlky jedině až když tvrdě spala, zjistila jsem to tak že jsem ji zvedla ručičku a pustila, když se nevzbudila, opravdu jemně a rychle jsem ji mohla položit. Každý večer jsem ji po usnutí musela mít minimálně hodinu položenou na sobě, jakmile jsem ji položila po 50min a dřív tak se vzbudila do půl hod a koloběh začal nanovo. Ještě pomohl naducany péřový polštář ( radí i Eva Kiedroňova, prodává speciální peřinku ale nám stačil obyč polštář) . Chce to vychytat co platí na tvoje minco, a spací návyky se rychle mění

malytlustyhroch
24. čer 2024

@nika110818 u nas taky tak, tak proste spal po pul hodinach, nosit ho kazdy den x hodin v satku/nositku, to bych asi posla, i tak to bylo narocne. Ale on teda mezitim nevypadal unaveny... kdyz mrcel, fnukal, tak proste jednou dvakrat za den jsme si lehli spolu no... + ty pulhodinky. Ted jsou mu cca 4m a dost casto usne spokojene sam v postylce nebo pod hrazdickou dudlikem a bavlnenou deckou, ale taky nespi vic jak hodinu v kuse. Sarsi treba v tomhle veku tri hodiny spal, tri byl vzhuru, ale kazde dite je proste jine no.

drep
24. čer 2024

Moje dcera jako miminko spala přes den do roka jenom v kočárku nebo nosítku a jenom za chůze, fakt potřebovala rytmus mého kroku a absolutně se nenechala ošálit nějakým pohupováním při sezení na lavičce. Nachodily jsme spolu každý den nejmíň deset kilometrů a já byla jak laň. Vlastně to bylo super, za každýho počasi byl důvod jít ven, s nosítkem se dalo kamkoliv, mimo město, do kopců. Myslím, že chození mě v tom prvním půl roce zachránilo od zbláznění se doma🙂

nikyliz
20. črc 2024

@nika110818 nevim zda to jde jeste opravit po 2m, ale slrze zlusenosti prvniho ditka jsem odmitla slozita uspavani u syna a pokud ho zrovna neboli brisko, tak ho proste polozim di postylky, drzim za rucicku a tot vse. Ale chce to ucit hned od zacatku, u dcery jsme delali vsechny mozne koniny od skakani na mici po pousteni vysavace na navstevach, pochopitelne jsme si ji na to naucili sami (vetsina matek se z tohoto pohledu tady asi po ...), ale muzes zkusit, proste polozit bdelou, ale byt vedle ni/s ni. Zkus si predatavit, ze mas druhe divoke batole, to bys vsechny ty kontaktni moderni rady taky tezko realizovala.