2měsíční miminko řve celou noc

esty1
30. bře 2017

Ahoj, mam 2 mesicniho chlapecka a kazdy den po vykoupani rve treba az do pulnoci pak usne ale jen nachvilku a zacne to od znova. Nejde ho utisit a uz si nevim rady. Mame s timto nebo s necim podobnym zkusenosti?

vendelix
30. bře 2017

Ahoj, takhle dlouho mi děti nebrečely, ale zkusila bych jestli mu třeba není zima když brečí po koupání. Nebo se na noc potřebuje pořádně najíst. Pokud kojíš,tak mu zkus dát z obou prsou. M.

lluucc
30. bře 2017

Ahoj, nemám přímo stejnou zkušenost, ale v mírnější podobě 🙂 Všude jsem slýchávala, že se koupáním mimčo unaví a líp spinká, ale naše malá taky vždy po večerním koupání nechtěla usnout. Sice nekřičela (nosili jsme a uspávali), občas pobrečela a někdy jsme uspávali třeba i do jedné v noci.. A za chvíli budíček znovu na kojení. ale pak už to uspávání nebylo tak dlouhé. Já jsem nesnesla když brečela a tak jsem zkoušela všechno možné, aby nebrečela a spala a nakonec jsme si ji naučili usínat při skákání na balóně a jinak už neusne.. Na to pozor! Má 6 a půl měsíce a skoro 8 a půl kila a už je to uspávání fakt náročné... Normálně (tím myslím za normální čas - né několikahodinové skákání) začala po koupání usínat asi tak kolem 5. měsíce.
Takže mě nějaká rada moc nenapadá... Jedině (o tom jsem taky uvažovala, ale nakonec nezkusila) koupat ráno místo večer...

lluucc
30. bře 2017

A tím jídlem by to taky mohlo být, jak píše vendelix
Několik měsíců ze začátku mi malá visela na prsu (s cca 10 min přestávkama) od 16. hod třeba i do 20hod.

ml0
30. bře 2017

Brečí jen po koupání, nebo i při koupání, nebo prostě večer nezávisle na koupání? Můj synovec měl v tomhle období přecitlivělost na vodu, takže ho to bolelo. Museli hygienu omezit a jen ho sprchovat. Ještě mě napadá jestli ho něčím mažeš.

baluci
30. bře 2017

Ja mam mesicniho chlapecka a posledni tyden place taky porad. Rekla bych cely den a ja uz nevim co mam delat. Prebaleny,nakojeny,odrihnuty,mazlim se s nim, chovam, prdiky to taky nejsou..teplotu nema.
Uz neviim🙏

haaaluska
30. bře 2017

@baluci davas vigantol?

reja87
30. bře 2017

Zkusit napit, najíst, přebalit, zahřát, pochovat...co prdíky? Chlapečci na to trpí? Zkusit nějaké kapičky a jemná masáž bříška.😉

syrinxka
30. bře 2017

Ve 2měsících mi malá plakala při a po koupání až do doby než jsem přišla na to, že potřebuje víc tepla, jak voda tak i víc vytopit místnost. Ale nebylo to teda celou noc. Pak si pamatuju, že mi jednou dlouho plakala a to bylo tím, že jí bylo horko. Asi bych zkusila koupat ráno. Ale u nás se celkově blbě na večer usínalo nejspíš kvůli vigantolu, když jsem ho malé nedala tak nebyl problém usnout ;)

tery_s
30. bře 2017

Řekla bych bříško, po koupání to miminka mají nebo už je přetažený. Tak nevím, kde začít, ale nenechat na koupání hladového, koupat v dobu, kdy není mrzutý, vytopit místnost přímotopem a teplou vodu, po koupeli masáž bříška třeba namazat pupíkem. Po koupání polštářek na bříško nebo teplou zavinovačku. Jestli dáváš nějaké kapičky - probiotika nebo babycalm/espumisan? Potom je taky rozdíl kojen a na UM, pokud kojíš jak píšou holky, na večer je to spíš i s uspáváním, kdy miminka chvíli sajou/spí, trvá to i několik hodin než usnou, tak je fajn to přijmout, zalézt do postele nebo lehnout na gauč (s telefonem/knížkou, pití něco na zub), relaxovat a prostě počkat než se miminko nasytí a usne 😉 a jestli UM, tam musíš zkoušet co bude vyhovovat, kolik potřebuje vypít. A poslední, jak spíte - třeba jen nechce být sám v postýlce.... Upřímně není univerzální rada, chce to zkusit, být v klidu, nestresovat se a snažit se miminko pochopit, uklidnit, dopřát mu co potřebuje. Nepláče, že by ho to bavilo nebo tě chtělo naštvat, něco potřebuje a jinak to říct neumí 🙄 určitě se to brzo zlepší a najdete si to svoje 🙂

zmrzlinka
30. bře 2017

Mne mala taky takhle brecela a prestalo to az kdyz jsem ji zacala davat na noc kasi.Nema hlad?

karlajasmine
30. bře 2017

Vzala bych si ho k sobe do postele a kojila treba nonstop.

luska__
30. bře 2017

@syrinxka a musí se dávat na noc? čekám první miminko a o tom Dčku jsem si četla , ale tohle by mě zajímalo 🙂
jako malá jsem ,co si pamatuju trpěla bolestí růstu (pod kolínkama nejvíc) to bylo šílené a mamka říkala,že žádný Dčko nedávala, teď si říkám, že to mohlo být tím.
Co si pamatuju jsem často plakavala,že to bolí. Navíc mi vypadávali ruce z kloubních jamek, protože nebyly vyvinuté včas. Takže mě naši nemohli moc vodit za ruce a hejrup-protože to pak bylo venku.
Vím,že to nemusí mít mimčo po mě, ale ráda bych tomu předešla 🙂
díky za odpověď

karlajasmine
30. bře 2017

@luska__ na noc se to davat nemusi a pokud to mimco spatne snasi, jsou i ruzne jine vitaminy D, ktere muzete davat misto vigantolu 🙂 Urcite je potreba nejaky Vit D.davat.

luska__
30. bře 2017

@karlajasmine to vím, že se musí. ale isnpirativně mě zajímalo, jestli ráno 🙂 a jestli to způsobuje miminkům nespavost

děkuji za odpověď👍

giovik
30. bře 2017

Par tipu: zkus dokrmit MM, pokud mas malo mleka, tak UM, koj vecer uz jenom vleze, houpej na balonu, nejlepe v zavinovacce, nez zacnes koupat, tak zabal mimco do latkove pleny a nech ho kopat nozkama, noste po byte na tygrika, vysad vigantol, nasad probiotika, spousta mimin usne, kdyz jim hodis pres oblicej latkovou plenu, nebo zkus malicek, polstarkem nahoru (teda pokud nemate dudel), dej spat na brisko s nozkami pod nej, zkuste satek, jezdit kocarkem pres prach, zkus prostriknout nos sprejem, nas maly byl bez priznaku rymy, ale vsimla jsem si, ze ve spani hodne chrochta, 2 dny jsme strikali a prestalo to, pak spal jedna basen, vzpominej, jestli nedoslo k nejake zmene, nova kosmetika, prasek, posledni rada je jezdis s autem kolem bloku, ale az sem jsme se nedostali 🙂 jinak vydrz, jestli ti ted hodne roste, tak ho to asi boli a rvani za cas prejde. My 1m vyrostli 9 cm😀

syrinxka
30. bře 2017

@luska__ Pokud vím, tak je to jedno jestli se dává ráno nebo večer. Ale na moji malou to mělo vliv i když jsem jí ho dávala hned ráno. Ale jsou i jiný déčka než jen Vigantol. Chce to vysledovat jestli je to tím nebo ne 🙂

jipe
30. bře 2017

pokud vyloučíš teplo, zimu, hlad, bolení bříška, tak bych zkusila šátek, hacku nebo alespon dát pod něj do postýlky péřový polštář, at je v hnízdečku. Nevím, jak uspáváš, jetli se ti nedaří vůbec uspat nebo začne řvát po položení do postýlky. U nás frčela do 3m zavinovačka a skákání na balonu asi do půl roku,občas usnul u kojení.

nafuka
31. bře 2017

prosím za miminko neskákej s ním na balonu, nedrndej ho v kočáru přes práh. Dráždí to křehkou nervovou soustavu malých miminek. Zkus si ho položit na břicho, takový domácí bonding🙂

jipe
31. bře 2017

@nafuka já měla za to, že houpání imituje houpání v děloze, na které je mimi zvyklé. Prcek třeba do cca 4 měsíců polohu na břiše nenáviděl, už v porodnici celý bonding prořval

esty1
autor
31. bře 2017

@lluucc Neni to spatny napad to vyzkouset. Kdyz ho vykoupu rano tak by mozna mohl spat. Ale dekuju za radu ;)

nafuka
31. bře 2017

@jipe jo houpání, ale ne moc natřásat. Mě malou nechali jen chvilku na břiše, moc mě to dlouho mrzelo😕

giovik
31. bře 2017

@nafuka nikdo preci nemluvi o zadnych silnych otresech, ale kdyz uz neni zbyti, dite uz nekolikatou noc nespi, tak jemne pohupovani nebo pomale najizdeni neni nic hrozneho, nikdo tady nenavadi k nekolika hodinovemu treseni, navic kdyz se to pouziva jednou za cas, neni to nic hrozneho, navic kdyz se podivate na stav nasich chodniku, vsimnete si dlazebnich kostek nebo prejizdeni pres tramvajove pasy, tak tem otresum se maminka nikdy uplne nevyhne, a porad lepsi par minut jemneho pohupovani na mici nez to, aby psychicky vycerpana a vystresevana matka ditetem tak zatrasla, aby zpusobila nahle smrtelne nasledky.

jipe
31. bře 2017

@nafuka jasně, ale to snad nikdo neskáče s dítětem na balonu jak blázen 🙂 Já ho měla cca 2 hodky a snad jsem byla i ráda, když ho odnesli, protože pořád strašně ječel. Pak na pokoji mi ho dovezli spícího

@esty1 event. ještě zkus návod podle Karpa (knížka Nejšťastnější miminko v okolí) - zavinovat, houpat, dudlat, bílý šum a poloha na břiše nebo na boku

gujduska
31. bře 2017

@syrinxka Myslíte,že Vigantol nějak působí na usínání nebo pohodlí miminka?taky ho dávám před spaním do UM a malé dlouho trvá než usne.

normalnimatka
31. bře 2017

@gujduska někomu dělá špatně na bříško

syrinxka
31. bře 2017

@gujduska vysledovala jsem na své malé, že když jsem jí ho zapomněla dat tak problém s usínáním nebyl. Pak když ho zase brala poctivě zase trvalo déle než usnula a to byla unavená. Pak jsem si přečetla nějaký diskuse o Vigantolu a ano, některým dětem nesedí. Já jsem ho taky kapala do UM a když jsem se mrkla na složení UM tak i v tom byl vitamín D, tak ho možná v sobě měla hodně, netuším.