2m. chlapeček. Poradíte, prosím?

m997
7. zář 2022

Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, mám doma 2m chlapečka a je napapaný, přebalený a brečí.. podotýkám že si nechce ani povídat.. Jsou dny, kdy se na mě po jídle pořád směje, žbrblá si ale posledních pár dní tomu tak není . Když ho chci uspat tak to brečí ještě víc... Předem děkuji za jakoukoliv odpověď a radu ..

kristyna2002
7. zář 2022

@m997 a netrápí ho bolení bříška??

paja123kluci
7. zář 2022

@m997 Neni málo odříhnutý po jídle třeba? Pak by mohl mít bolení, prďáky nebo brkanek.?

krisstina93
7. zář 2022

Prdy, nuda, chce nosit, vidět na věci. Hele může to být cokoliv, čím jsou větší, tím jsou náročnější na zábavu třeba, mají mensi potřebu spánku. Zkouselas ho dát třeba do nosítka a chodit s ním?

m997
autor
7. zář 2022

@krisstina93 už jsem snad vyzkoušela všechno možné... Byla jsem s ním i na procházce, ukazovala jsem mu přírodu... Na mě třeba usne, ale spinká tak pět deset minut, pak se vzbudí a zase brečí... :( Pokud to nepřejde, tak samozřejmě zavolám dr, ale chtěla jsem se jen zeptat na zkušenosti a tak... 🙂

drakenn
7. zář 2022

A nosíš ho? V šátku, nosítku?

m997
autor
7. zář 2022

@drakenn nosítko ani šátek nemám.. on bohužel pláče i v mé náruči.... Přitom nejsem nějak ve stresu nebo tak.. jsem úplně v klidu 🙂

drakenn
7. zář 2022

Ale nošení na těle je o něčem jiném! Zkus si přečíst zde podobné témata.
Mě osobně šátek zachránil život 😄. Měla jsem uplakaná a šátkem se změnil na nejhodnější mimi pod sluncem.

krisstina93
8. zář 2022

@m997 nosítko nebo šátek je lepší než náruč, má tam jinou polohu, pomáhá to třeba i na bolení bříška. Jinak mě malá taky spí takhle blbě, že spí vždycky pár minut a hned je vzhůru, ale aspoň mezitím nepláče no. Akorát v tom nositku vydrží spát dlouho, protože je pořád na mě.

cilkat
8. zář 2022

Docela bych se opravdu přikláněla k variantě bolení bříška. ... fakt si myslím, že by mohl pomoct dobře navázaný šátek - je to i o té poloze a o tom, že jak se hýbe nositel, tak vlastně to bříško neustále masíruje a tudíž k těm kolikám tolik nedochází... Jediná otázka je, jak to dají tvoje záda, ale na ty je to méně náročné, než mít dítě v náruči 😉 .

mourovatakocka
8. zář 2022

@m997 Starší dcera třeba nosit nechtěla, ale trapilo jí bříško, bez rektální rourky u nás ani ránu. Jak se začala pohybovat, ubyly břichaboly a bylo o něco lépe.

ellyem
8. zář 2022

Syn měl taky takové období. Pomohl fakt šátek.

skarma007
8. zář 2022

Neni alergický na bílkovinu v mléku?

cekamnazazrak
10. zář 2022

Taky doporucim nositko/satek a jeste koukni na Kiss syndrom… hodne casto ke duvodem neklidu u deti… 🙏🏼

pampeliska1313
10. zář 2022

Syn proplakal celou dobu co byl vzhůru. Skoro pět měsíců, kazdej den několik hodin jekotu - doslova. Když “jen” plakal, byla to silena úleva. Někdy i v noci, fakt jsem byla vyrizena. Neslo s nim dělat vůbec nic, ale vůbec. Nakonec alergie na mléčnou bílkovinu, doktorka mě ale celou dobu uklidnovala, ze je to normální, dokud jsem si “nedupla” ze se mi to nezdá. Kadil, ale měl střídavě průjem/normální stolice, pak zase zácpa a furt dokola, i s rourkou to byl očistec a většinou byla úleva jen na chvíli.

codal
10. zář 2022

Švagrové chlapeček byl hodně uplakaný a pak se zjistilo, že má od porodu nějak zablokovanou páteř a že ho pohyb Bolek. Možná by nebylo špatné třeba navštívit fyzioteraoeuta.

markves83
10. zář 2022

@m997 A co Tygrik? Ten nás občas zachraňuje Nebo dávat na bříško Jestli málo spí tak bude asi i nevyspalý Nespí v kočárku lépe?

slunea
10. zář 2022

A jak vypadá stolice a kůže? Může ho bolet bříško kvůli nějaké potravině, co jíš. Nejčastěji vadí mléko (ve všech podobách).

maxulekapcule
10. zář 2022

My máme takové období už 9 měsíců, už jsem vychytala čím to je, chce neustále moji pozornost, což samozřejmě je naprosto vyloučené. Nosit nechce. Pouze v náručí a nebo nejlíp po mě lozit, postýlku nesnáší, hnízdečko nesnáší. Musí spát se mnou, a v noci porad kojit, čím je starší, tím víc. Takže z kojení 3x v noci jsme se dostali k 9x. Pít jiné tekutiny nechce, všechno a ze všeho to vyplivne. Jídlem se mě podaří nahradit kojení tak jednou za den, a to ještě ne každý den, navíc pouze přes den, v noci prostě furt cecek. Je to me druhé dítě, ale nevim si s nim rady, jako bych byla prvorodička. A ráda doktorky? Vydržet. Takže u nás už 9 měsíců furt jen rev, ale sousedi už si zvykli 🤣

vero987nika
11. zář 2022

My měli kolikové plakání asi cele první tři měsíce 🙈 pak se to nějak uklidnilo samo. Samozřejmě jsme zkoušeli snad vše krom exorcismu, ale nezbylo nakonec nic než to vyčekat