Holky,potrebuju radu a to potrebnou....mam syna dva roky a potrebuju ho nejak naucit usinat...Je unaveny,jdeme si lehnout,ale nevydrzi lezet,porad mi utika z postele....jedine,kdy dokaze lezet je,ze mu poustim na telefonu pisnicky nebo pohadky a u toho usne,kdyz mu to nepustim,tak neusne,nekdy to ale trva i hodinu a to uz opravdu s nervama nedavam.Premyslim jestli ho uz nemam nechavat spat odpoledne spi tak 4 hodiny a nebo nechat spat....dekuji za rady
@jangela 4 h je hodně, necham max 2, jinak budim...večer chodí spát mezi 8-9, stále v postylce aby neutikal,nepadal...uspavam ja že ctu pohádku a pak vedle něj lezim,n někdy usne dřív někdy později
Zavřít dveře a odejít funguje na některé,u nás ne...a už to nebudu ani zkoušet...brečí a to nechci
@jangela On spí 4 h odpoledne? to se nedivím, že pak nechce usnout večer. Starší spávála ve 2 letech po obědě hodinu a to nemohla usnout a pak nemohla usnout večer. Když jsem ji přestala dával po obědě, najednou bylo po problému, večer během 10 minut usla. Mladší ve dvou letech spávala asi 2 h, pak usínala dobře.
Určitě bych ten odpolední spánek zkrátila.
Jenze on mi i to dopoledne nechce prave usnout az kdyz usne,tak spi ty 4 hodiny.U nas taky neplati odejit,protoze rve jak tur a hlavne si umi otevrit dvere.Asi skoncim v Bohnicich 😀
Muj temer 2,5lety odpo uz celkem dlouho nespi. 4h jsou strasne moc, ja bych ho nechala max hodinu a pul.
S utikanim neporadim, muj je porad v postylce, protoze by taky utikal a ja nemam nervy ho nahanet...
@mamkamarketa a v kolik rano vstava?muj chodi spat v 9,vstava o pul 7 a prijde mi,ze o pul 10 je uz uplne vyrizeny....pak usne treba v 11 a vstava ve 3...ja jsem s tou alchymii spanku bezradna....si rikam,ze kdyz ho vzbudim,tak bude hrozne protivny
dcera mela vcera dva roky a vstavame zhruba v sedm a usina zhruba ve dvanact na dve hodiny. ale to usinani je spis o typu deti, co jsme jim dovolily nebo co proste potrebuji. 4hodiny je moc, to by vecer mel jit asi az v deset (to bych ja nechtela...). pak je potreba, aby byl unaveny. hodne cinnosti, byt dost venku... ja kdyz nekdy mala neumi usnout, jsem i prisna a kdyby chtela vstavat, reknu lehnout! a ona teda lehne... ale starsi dcery pres poledne v tomto veku nespaly a to byly v podvecer protivne... proto ja jsem ted takova prisna... ale mozna mam dite, ktere rado spi 🙂
@jangela tak to evidentne spat potrebuje. Ale ja bych ho urcite budila. Muj syn spi 19-06:30 v lete mi parkrat usnul po obede v kocare, ale
To byl opravdu hodne unaveny.
Ahoj,můj syn má taky 2 roky a jak mi začal takhle utíkat a vymýšlet,tak jsem to udělala jak u dcery.Dala jsem ho spát,zavřela dveře a bylo.První 2 dny trochu pofňukával,ale od té doby už usíná sám a já mám po nervech 😉