Ahoj maminky. Nemá některá z vás stejnou zkušenost a tím pádem nějakou radu? Máme 2 letou holčičku, která vždy spala bez problémů - ve své postýlce, ve svém pokoji. Brzy vynechala druhý denní spánek a spala jen jednou přes den, ale zařídila si to sama. Chodila spát mezi 20:00-20:30 a vstávala kolem 8 ráno a přes den spí cca od 13.00 do 15:00 (někdy déle, někdy méně, někdy vůbec). Každopádně déle než do 15:00 jí spát přes den nenechávám. V noci, když se probudila tak zase sama usnula. Posledních pár týdnů se nám ale v noci začala budit s pláčem a volá maminko. Nejprve jí znovu uložit, popřát dobrou noc a pustit jí písničky na usínání a zase usnula. Pak už to nepomohlo, plakala víc a začala se v postýlce vztekat, tak jsem jí vždy vzala k nám do postele, kde během chvilky bez problémů usnula, a buď s námi byla až do rána, nebo jsme jí potom přenesli zpět do své postýlky. Posledních 14 dní je to ale peklo, večer nechce jít spát, jde třeba až ve 21:00 a někdy i s pláčem. Vzbudí se někdy hned po půlnoci, nebo ve 3, v 5...kdykoliv i několikrát. Začne plakat a volat maminko, jdu tam, i když se uklidní, tak hned jak chci odejít, začne nanovo. Vezmu jí tedy k nám do postele, ale ona nechce spát...začne nám lézt po hlavě, fňukat, křičet, a vůbec prostě blbne...opakujeme jí, že je večer, že se má spinkat, ale nic nepomáhá...občas chce pití, ale i když se napije, řádí dál... nevím jestli je to jen období, a přejde to, nebo se s ní něco děje.... Manžel je už z toho hotový, chodí nevyspalý do práce...nevíme co dělat.... Poradíte někdo?
@summer2012 a v jaké spípostýlce? už má velkou? nebo ještě malinkou postýlku?
Napadlo nás, dát malou do velké postýlky, je ještě v malinké, jestli by to nemohlo trošku pomoci...
@mamemimomu od roka a půl spí ve velké posteli...v malé ho začalo budit jak narážel do stěn, hodně při spaní rotuje. ..
Noční děsy? Máte přečteno o tomto problému? Zkuste srovnat s reakcemi dcery..
Já to zažila.. a načtení problému mi pomohlo..
@drakenn Také jsem o tom četla a zjistila si o tom více informací, ale u nich je typické, že dítě není úplně probuzené a je obtížné ho probudit a je u toho i časté, že se nenechá uklidnit, že kope kolem sebe atd... Ale naše malé je úplně probuzená a naopak chce k nám...abychom jí objali a uklidnili...
tak to máte jasné! Vzít ji k sobě, obejmout a uklidnit.. hodně štěstí..
ahoj holky mame 2,5 leteho syna spi s nami v postylce.Mame problemy s vecernim usinanim.A spanim celou noc,spinka s nami v loznici ve sve postylce,ale nez usne tak to je minimalne hodina pryc,pak se vzbudi po urcite hodine a nekdy usne hned a nekdy ne,jinak mame budicka ve 4 hodiny rano a to se snazime ho vselijak uspat ale nikdy nepochodime.Je plny elanu.
Myslím že je přetažená. Můj starší syn 4 roky je ten typ, co je při únavě hyperaktivní. Je schopný řádit do deseti, a když už fakt nemůže, začne brečet, je protivný, ale do postele ho dostat je nadlidský výkon.
Já se s ním nese*u, o půl deváté ho nazenu do postele, řeknu dobrou noc a zavřu dveře. Usíná sám od deseti měsíců, protože kdyz jsem se snažila ho uspat, mělo to opačný efekt. Začal po mě skákat a smát se.
Kolem 2,5 roku začal večer zlobit, pořád vylézal z postele, volal na nás, ještě napít, pomazlit, přikrýt, vyčůrat, přikrýt, přikrýt medvídka, pusinku maminka, pusinku tatínek, kakat, přikrýt,... V deset večer už jsem mu vyhrožovala, že ještě jednou vyleze a dostane na zadek. Párkrát skutečně dostal, a jeho večerní potřeby jsme zredukovali na ceremoniál. Pohádka v televizi, vyčistit zuby, vyčůrat, pomazlit s maminkou, s tatínkem, trošku napít a spát.
Ja by rekla ze to budou osklivy sny... Male je 3a pul a taky to ma... Zavola maminko a pak mi vypravi obcas co se ji zdalo. Nemaji jeste tak dozralou cns ta se vyvyji do 6 let, takze zpracovavaji mnohem vice dennich vjemu nez my dospeli...
Nebo taky kdyz se odkope nebo lezi na nejakem plysakovi, hodne cestuje,takze kolikrat najdu na druhy strane postele.
Ahojky..mam2leteho klucika.. uz pres mesic spi v pokoji sam,nejdriv za noc pouze 4x vzhuru, tri nedele sotva po hodine je zase vzhuru.. napit,vycurat,pusu,kakar,sama výmluva svym zpusobem..nekdy kope,rve a hysterci,proste nechce a nebude spat.. jsem zoufala,nevyspime se nikdo.. čekala jsem,nez usne,hladila,vyhrozovala,naplacala.. vsechno zbytecne,sotva zabere,lehnu si ja a behem chve je vzhuru :'( poradite nekdo???
Máme to podobně, malému je 2,5 a najednou začal být problém s večerním uspáváním a často se v noci vzbudí a začal s tím, že nechce spinkat sám....přitom doteď bylo v se v pořádku, usínal sám úplně bez problémů a a spal většinou celou noc, max chtěl napít nebo vyčůrat a zas usnul....nechci aby se trápil, ale nechci si zadělat na problém, čekáme druhé a to že to jeho spaní fungovalo bylo velké plus....