no cesta do města ještě docela v poho,ale jakmile jsme ve městě,všude lítá. ☹ 😒 😖 všecko to musí občíhnout,no hrůza,pořád za ní lítat..domů přijdu úplně vyřízená
nevím jak to řešit?jestli dát kočár "k ledu" nebo ho brát pro jistotu?
a nákup v supermarketech???no ještě větší děs!ve vozíku nechce sedět takže lítá po celém obchodě...ufff ať už to skončí
má 26 měsíců už aby byla větší snad se to zlepší,jinak mě vomejou 🙂 🙂 🙂
@peetta moje byla pravej opak, pořád by se vozila - což je taky děs.. ve dvou letech jsem dala kočár uplně pryč, aby si zvykala ťapkat, když budeme mít druhé miminko.. a jsem za to vděčná, že nemusím tahat kočár, koupili jsme větší motorku, naučila se šlapat na kole nebo si vezme dětský kočárek s panenkou - něco z toho by u vás neprošlo? Držím palce, určitě to malou přejde 😵
AHoj , tak já mám to samé, akorát dvojmo....kočár neberu sebou už alespon 3-4 měsíce, nemá cenu to lámat, když tam nechce být, tak ale bude chodit...já jsem klukům vysvětlila to, že pokud nechtějí sedět v kočáře, musí se mě ale držet za ruku...takže když má jeden z nich rpoblém, zastavím se a řeknu mu, že dojdeme zpět pro kočár...najednou se ruky chytí a jde jako beránek..ze začátku jsem musela ruku silně držet a když třeba začali lítat kolem silnice, prostě jsem je čapla a táhla...řvali...ale lepší, než aby je přejelo auto...pokus se vystvětlit, že lítá se jen na místech, kde se může,,to je park, hřiště..když se jde kolem silnic , musí se jít hezky vedle maminky..
A když se pustí a běží třeba přímo k silnici, nebo se mi jednu stalo, že tu silnici skoro přeběhl a nezastavil se, dostal na zadek...a to jak pořádně...to se rpostě nesmí..to at si mě tady odsoudí kolik matek chce, ale za tohle teda na zadek dávat budu...protože jsem vystvětlovala několikrát a bylo to prd platný..pak dostali párkrát na zadek a ted už se ptají:,,můžu?" rozhlídnou se a když kývnu , můžeme spolu přejít....
a v obchodě...to řeším taky, chětjí totiž svoje vozíky a pak mi někdy ujedou a to člověk trne, jestlinesmetou ten největší regál s lahvema.. 🙄 ...snažím se je uplatit..,,když budeš hodný v obchodě, pujdem se pak podívat na kravičky, nebo , koupíme rohlík, pitíčko...."
Utěšuju se, že nám z toho vyrostou a pak se ješět budem divit, jak ychle to uteklo...přeji pevné nervy... 😉
Ahoj, tak já si myslím, že je to v tomto věku normální, nám tedy nejezdí už v kočáru od nějakého 20 měsíce ( nyní jsou Lukymu 2 roky ), co zná motorku, nic jinýho nechce. V marketech ho dostaneme jen do vozíku, které vypadá jako auto a dostat ho z něj, to je taky umění, jinak ani omylem a nedejbože, když při nákupu potkáme dítě, jak se v tomto vozíku veze. Prostě mu nevysvětlim, že je jich málo a nemůžou se v nich vozit všechny děti... A to,že já sotva vejdu do krámu a on je už někde v polovině, to je u nás taky normální. Dneska třeba letěl, samo, že se před sebe nekouká a narazil do pokladny hlavou, byla to docela šupa, až spadnul na zem, ale moc nebrečel, asi ani boule nebude.Já zatím prodávám jen kočár, který měl od mala( trojkombinace ) a nechávám si golfky od peg perega, někdy, pokud jedeme na celý den k babi, tak v něm občas usne po obědě.Ale taky už přemýšlím, že je prodám, na to, abych ho v něm vezla, si už moc nepamatuju a zbytečně v tom leží peníze. Ale kamarádky, co mají cca 3 leté děti, tak ty se mi zdají být už rozumější než ty dvou leté, ale každé dítě je originál🙂. Zvládly to všechy mamky, tak my také🙂. Držim palečky, ať se to zlepší a hlavně, ať je ta jejich zbrklost bez úrazů. Papa
Ahoj, my jsme víceméně chodili od dvou let všude bez kočárku, prostě ho nechtěl a mě jen překážel v honění se za dítětem... 😅 Občas jsem ho vytáhla a to bylo synkovi milé, že se na něm může svézt. 😉
@peetta 🙂my mame to same....malemu je 14 mesicu a je to dablik. v kocarku nechce byt od roka....
vcera v asku otevrel nejake dvere a zacal houkat poplasne zarizeni na cely kram... v krame s potravinami -nemam sanci sama nakoupit, neb vsem popojizdi s vozikama, kramuje zbozi... v kocarku sedet nechce, ve voziku chvilicku
Taky mi přijde divné, že by měl jako sedět pořád v kočáru, ne? Náš teda jezdí v kočáru naprosto výjmečně. Jen ať lítá a trošku se unaví. Když chceš na nákupy a tak, tak ho nech doma babičkám nebo manželovi. Jinak s ním choď tam, kde může lítat on nebo budeš vyřízená pořád. Je to normální, že chce mít volnost a pohyb.
ahoj holky, my máme naprosto opačnej případ, kočár musíme mít s sebou vždy a všude, nejsem si jistá jestli ho v něm nepovezu i na zápis do první třídy🙂 a navíc má mánii že když už v něm nesedí tak ho NUTNĚ MUSÍ tlačit před sebou....držím nám všem palce ať dětičky jejich mánie rychle přejdou!
Ahojky, ta naše rošťanda měla kočárek do roka, pak v něm odmítala sedět a všude capala po svým, takže nevím proč řešit kočárek ve dvou letech 😉
Joo, mám doma divocha, tak vím, o čem mluvíš. Nám pomohlo schovat kočárek, pak se trochu zklidnil. Jsme bez kočárku od 1,5 roku. Ty začátky byly divoké, pořád zdrhá, ale už je to lepší. A to bydlíme ve velkoměstě, takže je to fakt adrenalin. Na nákupy chodím s batohem a lítám za malým, který stihne vyměnit pět štítků na regále dřív, než dám do košíku přesnídávku 😀