Ahoj, jdu sem s dotazem, neb jsem v koncích. Od čtvrteční noci se můj syn budí s pláčem, nejde utišit. Po proplakané noci ze čtvrtka na pátek jsem s ním byla u dr. nic mu není, zoubky má všechny, bříško je v pořádku, není nastydlý, nic. V pátek se to opakovalo a zatím každou noc. Před poledne spí také špatně ( předtím 2 hodiny v kuse, nebo s 1 probuzením ale zase usnul). V noci ho musím chovat, nebo leží ma ně, ale stejně u toho pobrekává, za ty polední noci naspal minimum a já skoro nic. Po prubuzení je úplně v pořádku, jako by nic. Obávám se, že za to může rodinná situace. S otcem dítěte nežijeme na stálo, jsme společně čt-po, jinak u našich, ale to je jiný příběh. Občas říká, že mu chybí ( stýská) tatínek, ale i když jsme u něj a třeba jen je chvíli pryč, ale v noci se nenechá od něj pochovat. Probudí se, chce tátu,ale chovat musím já. Můžou to být špatné sny? Nevím ..
ahoj, u nás je to taky tak, ale začalo to už dřív, poprvé jsem byla vylekaná a nevěděla jsem, jestli ji něco je, nebo proč tak brečí, ale opakovalo se to tak často a teď už vím, že ji prostě nic není, jsou to noční děsy. Většinou to začalo cca hodinu po usnutí a neplatilo na ni nic, ani oblíbené hračky, mluvení, prostě jen řvala. Určitě na to může mít vliv i váš vztah s otcem dítěte, ale malá taky nechce chovat od tatínka a chce jen mě a to žijeme spolu, tak na to bych zas nehleděla. Jinak jsem četla, že děti mají spoustu nových zážítku ze dne a pak v noci to neumí ten jejich mozek zpracovat a projevuje se to takhle, ale nevím. Nejste určitě ojedinělý případ, bývá to docela často.
@teri_luky zni to jako nocni besy. Dcera to obcas ma. Vzbudi se s revem, na nic nereaguje a je tezke ji utisit. Chovat nechce, pit nechce. Uz teda nekojim, tak nevim, zda by ji utesilo aspon prso nebo ani to ne.
Zkousime hladit a porad se ji na neco ptame, az zacne reagovat a necha se chovat a zacne se uklidnovat.
@teri_luky máme totéž, co popisují holky výše 🙂
máme úplně to samé, ale nezačalo to v tomhle věku, máme to od cca 6měs.... řve stylem, že nevnímá a opravdu nic nepomáhá a když chce chovat tatínek, je to kolikrát horší (a to taky spolu normálně žijeme...). Někdy když se pak z toho řevu probere, tak chce vyčůrat, až se celá třese... taky už nevím co vymyslet, aby spala klidněji, má v postýlce dokonce polštářek s meduňkou a to byl klid akorát tu první noc, jak byl čerstvý. Zvažuju poradu s mudr, ale nemyslím si že by jí něco bylo, spíš asi opravdu prožívá co bylo přes den a na tom záleží. vím že když si to večer povíme, je noc klidnější ale ne o moc...
Dcera při těchto stavech běhala po bytě a řvala, naštěstí to po určité době přejde.
Ahoj, můžou to být špatné sny, můžou to být i noční děsy, u syna se právě kolem tohoto věku objevily a trvaly několik měsíců, objevovaly se několikrát do týdne a i několikrát za no, vždycky večer usnul a tak po 2-3 hodinách se "budil" doslova s řevem, ale nešel probrat, uklidnit, oči měl otevřené, ale nereagoval, jen vřískal, mlátil sebou, občas nás uhodil, nešlo to ničím přetnout, zkoušeli jsme rozsvítit, zhasnout, chovat (to bylo ještě horší), napít, upoutat na něco pozornost...nic....trvalo to někdy i půl hodiny a pomáhalo jedině hlídat ho, aby si neublížil a nechat ho být....po nějaké době jako když cvakne vypínačem, párkrát se nadechl, přestal brečet, přitulil se, napil a usnul....ráno o ničem nevěděl.....ony děti v tomhle věku už víc zpracovávají ve snu různé zážitky, takže se to prý v tomhle věku objevuje hodně často, souvisí to s vyzráváním nervové soustavy a některé děti to prožívají bouřlivěji.....tak nevím, jestli jsem nějak pomohla.....