22měsíční dcerka vzdoruje spánku, co pomohlo?

belliss
12. kvě 2015

Maminky, už nevím, jak uspat 22m dcerku ☹ Uspávala jsem vždy cca hodinu ( což mi nevadí ), četly jsme knížky, povídaly jsme si...prostě pohoda, klid. Tulení, kojení,...Jenže teď, co se naučila slovo "ne", tak místo poklidné hodiny v posteli řádí, skáče po mně, běhá po posteli a spánku vzdoruje i přesto, že si div nevymne očka, který sotva drží otevřený ☹
Už nevím, jak "na ni" ☹ Jsem z toho akorát na nervy a vyčerpaná.
Měly jste to někdo také tak nebo podobně? Co vám pomohlo? Co dělám špatně?
Děkuji

dorinek
13. kvě 2015

Nepíšeš, zda se jedná o spánek během dne, nebo o spinkání večer.... Jestli je to během dne, tak už třeba ten denní spánek nepotřebuje ?? Jestli se jedná o večerní usínání, tak bych zkusila zkrátit odpolední spánek, aby byla večer víc unavená. A při usínání bych měla zhasnuto, přitulit, jemně hladit po zádíčkách, nevypravovat nahlas, šeptat, nenechat ji vstávat, hned ji zase položit zpátky ....Já myslím, že nic neděláš špatně, proč takhle přemýšlíš ?? Holka prostě přišla na to, že si může před spaním ještě zadivočit, tak divočí 😀 😀 Nenech ji vstát, taky používej slovo NE 😀

belliss
autor
13. kvě 2015

@dorinek Paradoxně odpoledne usne mnohem líp než večer, kdy se spíš hádáme než aby se zklidnila ☹ Pak mě to strašně mrzí, vyčítám si to ☹ Jeden den přes den nespala vůbec a bylo to večer mnohem horší než kdy jindy ☹
Tak jsme to dělaly do doby před cca týdnem, kdy začala divočit a já prostě nevím, jak na ní...jak jí to vysvětlit ☹

dorinek
14. kvě 2015

@belliss - vydrž a neustále ji pokládej zpátky do postele. Může to být prostě jen takový období, který zase přejde. Takových ještě bude 😅 Hlavně jí dát najevo, že se prostě bude spinkat a přes to vlak nejede. Taky bys mohla zkusit ten odpolední spánek zkrátit, né úplně vynechat.

hugo007
7. zář 2015

AHoj, tak ja ta moc nepotesim pretoze my mame tento problem tiez u dcerky 2 roky a 4 mesiace.
Vzdy na nieco prideme, a pak sa stane rezistentna na vsetko. Ja som uz precitala asi 4 knihy, dodrzujeme ritualy, na tv se diva max hodinu, mame klidovy rezim pred spanim cca hodinu. O vikendu neusne ani za nic pres den, hoci v tydnu ve skolce je jak zabita. V dnoch, kedy nespi cez den je vecer uplne hotova, nemoze ani chodit, ale stejne krici, ze ona spinkat nechce. Dnes v noci to malo vrchol, kedy celu noc sedela a tvrdila, ze nechce spat... usinala v sede, ja som bola na infart. Ked sa nahodou zabudla a usla, tak hned sa vzbudila a kricala, ze nespinka... takto to bolo cca od 1 hodiny rano do 6 hodiny, kedy konecne na 45 minut zaspala.
Tiez tu hladam inspiraciu, ale moc sa mi nedari... dnes som rezignovala a objednala som ju na neurologii...