Prosim o radu, zkusenosti. Ditko me usina u prsu jen a nekdy vydrzi i hodinu jen dudat jsem takovy dudlik. Planujeme odstaveni protoze se casto budi jen z duvodu aby si zadudala, takze to uz je spise psychicky. Zkousela jsem ji prso nedat ani se ho nedozadovala, coz jsem byla prekvapena, ale neumi usnout, prevaluje se klidne i dve hodiny. muzu ji hladit, zpivat atd. a nic nezabira, jsem uz zoufala a mam strach jak ji odstavim asi postupne,tak jak to bude zvladat, ale vim ze to zvaldli ostatni tak my snad taky, ale stejne nevim si rady. A hlavne nikdy nemela dudlik nechtela ho a ani zadne lahvicky se savickama, pije jen z hrnicku.
@krmv Já jsem kojila do roka a úplně mi to stačilo, dcera je taky atopik a pořád jsem vysazovala nějaké potraviny, byla jsem hrozně hubená, no fakt už bych to déle nevydržela. Ani jsem neměla moc mlíka, byl to jen zvyk. Před spaním zpíváme a držíme za ruku, aby se zklidnila, ale teď už začíná pomalu usínat i sama, ale teprve jí budeme stěhovat do vlastního pokoje, tak nevím jak to bude zvládat celou noc. A má teda dudlík, bez něj si to neumím představit. Bylo to docela rychlý, asi 10 dní, ale zase u kojení je to asi jiné, protože to mléko z tebe cítí. Asi nemá cenu v tomhle věku učit na dudlík nebo lahvičku, určitě bude lepší projít si tím trápením rovnou a odvyknout úplně v noci na krmení nebo pití.
@krmv Hele zvykne si, dřív nebo později, jde spíš o tebe, abys to vydržela. Mojí dceři je 21M a od roka měla doslova závislost na jednom jediném UM. Neusnula bez něj a v noci se budila i 3x a chtěla mléko. Už mě to dost vyčerpávalo, ale pořád jsem neměla "koule" na to sebrat jí ho. No a pak jako zásahem shůry mělo tohle mléko asi měsíční výpadek výroby, takže prostě nebylo nikde k sehnání. Nedalo se nic dělat, prostě najednou z 600ml mléka za den nebyla ani kapka, žádné jiné do pusy nevzala, takže holt úplně bez mléka. Bylo to krušných pár dní, nemohla usnout, nemohla spát, pořád plakala, já nervy v kýblu, ale když jsem věděla, že ho fakt nemám a nemůžu nic dělat, museli jsme to zvládnout. No a nakonec to ani netrvalo tak dlouho jak jsem čekala, odvykla si, mlíko už se zase vrátilo na trh, ale už ho dostává jen přes den a začala krásně spát celou noc. Po těch téměř dvou letech je to pro mě jako boží zázrak 🙂 Takže za mě jediná rada, vlítnout do toho a vydržet.