Ahojky máme doma Samuela a Sebastiana a plete se nam to.. Přidali by jste jim druhé jméno?
Sebik je miminko
Sami má 4roky a líbí se mu moc Nikolas
No tak ted nevim jak se rozhodnout/vyřešit zda úplně změnit jmeno miminku nebo klukům přidat druhé.
Jestli máte někdo dítě s 2 jmény tak napište svoji zkušenost děkuji 😊
Někdy dcerám pletu jména, i když si nejsou vůbec podobná 😀 Není to jen nezvyk a únava?
@ely14 neblbni,musite si zvyknout,ale zvolili jste si tu podobnost dobrovolne
Ja si nemyslim, ze je to az tak moc o podobnosti jmen. Ze segrou máme naprosto rozdílná jména, jak v začátcích pismen, tak v jejich počtu a skladbě. A ještě dnes v mych 36 letech se muj otec i babička prereknou. Me se to u mych děti stává taky dost často a dokonce třeba oslovím i jménem me dcery synovce🤦♀️, takže za mě druhé jméno nic nevyřeší
My si je taky pletem. 🤣 A někdy jim řeknu i jménem fenky. 🤣🤣🤣 To fakt není o podobnosti. To je prostě život. Nic nikomu neměň, jsou to bratři. Ne partneři. Jednoho dne spolu už v domácnosti nebudou a bude to už úplně fuk.
@ajja87
@teate přesně, také nás se sestrou rodiče i prarodiče motali a máme jména úplně rozdílná, podobnost žádná.
Moji synové mají jména podobná v základním tvaru, v domacím tvaru už je stejné jen začáteční písmeno (takže podobně jako u zakladatelky), pletu se často (hlavně když mluvím rychleji nez myslím), ale jsem si jistá, že žadna změna by nepomohla.
A jak pomůže to druhé jméno,přestanete jim kvůli tomu říkat Sami a Sebi?
Já mám tři děti a pletu si je taky, běžně dceru oslovuju Tondo 🤣 další jmění by to nevyresilo :D
Jmena ksou jina, zvyknete si, i na to pletení se. Jméno synum neměň, ani nepřidávej, z hlediska identity a integrity to není dobře. 4lety je od miminka Samik a Nikolas neni, bude mit v hlave zmatek.
Aj mne sa pletu mena niekedy a to mame doma dievca a chlapca 🤦🏼♀️😂 Takze zmena mena podla mna nic nevyriesi
Kdybych měla vrátit čas druhé jméno bych synovi nedala ...nikdo ho nikdy nepoužil . A jinak jména se mi pletou i tak máme Teodora a Eliáše naprosto odlišná jména a hold sem tam na Teodora zavolám Eliaši a naopak 🤣🤣
Nám se pletou jména našich dětí, která si podobná vůbec nejsou...Anabel a Eliáš 🤣🤣🤣
Když jste vybírali jména, měli jste víc uvažovat, tady dalsi jmeno nicemu nepomuze, akorat to dite bude mit v hlave zmatek 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Máme Sebastiana a jenom Sama ..Samuel nám nešel přes pusu ...blízkým se to plete nám ne ..třetí je Oliverek ❤️
Ty bláho, já mám syna a dceru, jména si nejsou vůbec podobná a stejně někdy říkám synovi jménem dcery 😂. Takže tím nic nevyřešíte, akorát si způsobíte zbytečné problémy 🤭.
@ely14 jak píšou všichni. Podle mě by změna nic nevyřešila. Jména jsou obě krásný a zvyknete si všichni stejně tak jako se všichni budou plést. Hele mám jen jedno dítě a kolikrát na ni volám jménem některého ze 4 zvířat. Hold únava dělá divy🤭😂
Mám dvě jména a nikdy ho nikdo nepoužil ani svátek neslavime
nepřidávala bych, protože...
bude to nepraktické, myslím tím ve škole při podepisování se
ehm...syn má dvě jména, takže...
další věc, teď ve čtyřech se mu líbí, za dva roky to může být jinak
a poslední věc, z toho výběru jmen vhodných k zapsání (Mikuláš, Nikolas, Kristián) ten Kristián vyloženě trčí, a ty dvě jsou si taky velmi podobná, bylo by to z bláta do louže 🙂
My se ségrou nemáme podobná jména, ségra je skoro o 15 let starší a mamka mi jejím jménem říká občas doteď 😆 Vím, že ségře občas řekne mým jménem. Když ještě žila teta, mamky ségra, tak nám občas říkala i jejím jménem (trávily spolu hodně času). Takže jména bych dětem neměnila ani nepřidávala, časem si to sedne. A i když se občas přeřekneš, svět se nezboří a děti to zvládnou 😉
My si je taky pleteme a já si říkám,že jsme jak ty naše babičky 😀 a jedni neteří říkám jménem mojí mladší dceři lepší už to nebude
Motame to všem třem a Podobné si nejsou vůbec. Dva kluci a holka. Podle mě naprosto normální. Občas vyjmenuju dvě jména a až napotřetí se trefím 🤷♀️😅😂
To mi pripomnelo moji babicku, ktera nejprve vyjmenovala jmena vetsiny vnoucat, synu, dcer, psu a kocek, a pak se teprve trefila 😂
Taky myslím, že to není o podobnosti jmen. Mě se jména pletou a to mám páreček s úplně jinými jmény. Řešením je podle mě přezdívka.
i kdybyste dali druhý jméno, tak stejně ve školách, na kroužkách atd budou všude používat to první jméno....
pletení jmen u dětí a vnoučat je normální, a to i bez ohledu na podobnost jmen.
Pletli byste to, i kdyby to byla holka 🤷♀️
Máme dva kluky. Jmenují se úplně rozdílně (rozdíl jako Jaromír a Tobiáš) a pleteme si je naprosto všichni. Já si je pletu i s manželem, takže všem 3 říkám zkráceně příjmením a mám klid 😁
My mame - Kikcu, Vikcu, Valcu a Domcu 🙈🙈🤣🤣 a fenky Amcu, Fancu a Timcu a mame v tech jmenech naprosty hokej 🤣🤣 Ale nenapadlo me to menit ani pridavat druhe jmeno, dle me naprosto zbytecne 🤷♀️
Počkej, až půjdou do školy. Běžně si učitelky pletou jména sourozenců. Neřeš to. Nám se to taky plete. Už jsem jedné z dcer řekla i jménem jejího bráchy. Žádné trauma z toho nemá.
Taky se dost často přeřeknu a klidně až třetí variantu řeknu správně, plete se mi do toho i jméno psa 😅 to není o podobnosti, je to prostě tím, že člověk občas rychleji mluví než myslí 😉
Máme zcela nepodobna jména, odlišná pohlaví...a stejně občas v rychlosti říkám pitomosti a pak už volám jen "dítě ".
@ely14
dcera ma 2 jmena a druhe nepouzivame vubec takze pridani druheho jmena nic podle me nevyresi.
A 4 letemu diteti bych jmeno nepridavala,kdyz bude chtit tak at si ho prida v dospelosti.