2 a čtvrtleté dítě nechce kousat, co s tím? A nejí samo

mysljaja
15. kvě 2016

potřebovala bych nutně ,! poradit dnes už mi ujeli nervy a proste křičela jsem a dostal i na zadek(bohužel tím se samozd. nic nevyřešilo jen to vedlo k pláči :(, jde o to že naš syn proste nechce jíst velké kousky ,sní vše ,cokoli ovoce ,zeleninu ,kaše ,proste vše ale jen rozmixovane nebo kousičky ale musejí byt opravdu mini mini a kašovytá struktura ,vubec nechápu proč když rohlík ,sušenku kouše naprosto normálně.když mu dám do pusy kus uvařené brambory ,nebo plátek jablka také kouše, ale dnes například rizoto, celých 10 minut držel v puse.. když jsem mu řekla že vypnu pohadku začal rádoby rkousat a po dalších asi 8 min to snědl ,,ale to byli všecho všudy 3 lžíčky .to amé u polévky (kuř .vývar ,dnes jsem dělala z mraž .zeleniny .obv. dělam z normální ale ted nebyla a proste byl tam hrášek mmrkev ,.. a zase vše cumlal ,,vubec nechápu jak mam začít ,,jsem s toho celá unavená ,,a nebaví me krmit ,další vec je že odmíta jíst sám chce krmit je to normální v jeho věku ? 😖 😢 😲 děkuji za odpovědi

izz76
15. kvě 2016

@mysljaja Vyměním za tu moji nejedlici :D Kousky bez problémů rozkouše,pěkně pečlivě a pak vyplivne,jsou dny kdy krom kojení neveme skoro nic do pusy. Co já bych dala za to,kdyby jedla cokoli,klidně bych mixovala,krmila jí,což ona se vůbec nenechá...je tedy mladsí,má 20měsíců,ale opravdu je to někdy deprimující... 😒

biene007
15. kvě 2016

Zkus odmeny - oblibena pohadka / sladkost za to, kdyz to sni... Cim vetsi tyjatr kolem toho je, tim horsi se to dela a zvlada a napravuje. Malej na me taky leccos zkousel... Sice je to debilni to uplaceni, bohuzel je to motivace. U nas staci kindervejce, zele bonbon, za velke pokroky hracka... Oni si pak ti nasi mazanci uvedomi, o co jim fakt jde ;))) Vydrz a snad se to brzy spravi!!! Taky at s Tebou u vareni kouka, bude vedet, ze to neni jen tak neco obycejneho mit to uz hotove na taliri...

mysljaja
autor
15. kvě 2016

aha no tak uplacení sladkostma to u nas neprojde ,sladké mu nejede (jsem za to ráda) ale neodpíram mu ..tudíž to nebude ono ,,a celkově pohadkama .mno zkoušela jsem to ale byli jsme po 2 minutách na tom samim. :/

mysicka_lb
15. kvě 2016

Můj syn 25 měsíců je víceméně to samé. Občas teda sní i normální oběd, třeba knedlík s omáčkou, ale když má "svůj den," plive mi i mikrokousky zeleniny z polévky. Nikdy ho do ničeho nenutím ani netrestám, ale nabízím to jídlo opakovaně - třeba znovu k večeři, další den k obědu, k večeři. U nás byl problém asi hlavně v tom, že syn trpěl zácpou, v tomto věku údajně docela obvyklou. Nechtěl kakat a z nějakého důvodu si usmyslel, že když jí mixovanou stravu a pečivo, nebudou z toho bobíky, ale když by snědl kousky jídla, nutilo by ho to na velkou. Asi to vzniklo,když ho po nějakém jídle bolelo bříško. Nemůže být ten samý problém i u vás?

zabzulka
16. kvě 2016

takový byl můj starší syn. Nechtěl kousky, vše muselo být rozmixované, nedejbože aby zůstal v jídle větší kus, hned se dávil. Pečivo, sušenky jedl normálně, ovšem obědy byla katastrofa! Byla to zřejmě moje chyba, když jsem mu dlouho jídlo mixovala, postupně nezaváděla větší kousky, pak už bylo pozdě, zvykl si. Jinak si to neumím vysvětlit. Dnes se říká, že je nejlepší příkrmy od začátku spíš mačkat vidličkou než mixovat, dříve to bylo naopak, no co už. Natrápila jsem se s ním hrozně, ujížděly mi kolikrát nervy, spravilo se to nástupem do školky. Dodnes nesnáší kousky např. v jogurtu, nemá rád maliny, protože jsou v nich zrníčka, třešně mu musím vypeckovat, v tomhle je nemožný 🙂
Poučila jsem se a mladší syn v tomhle dostal jinou školu. Je mu 13 měsíců a od zavádění příkrmů až na výjimky dostával jen mačkané jídlo. Žvýká nádherně 😀

lpamela
16. kvě 2016

Mému synovi bude už brzy 5 let a jídlo mu v puse kvete stále. Příjde mi, že dříve jedl líp než nyní. Také nechtěl jíst vůbec sám atd. Myslím, že dítě to zkouší hlavně na maminku, jelikož ve školce to samozřejmě zvládne sám. V přítomnosti maminky chce se vším pomáhat a chce ji mít stále u sebe. Synek ode mě neustále něco vyžaduje. To se starší dcerou vůbec neznám. S chlapama je to kříž.... 😀

mysljaja
autor
16. kvě 2016

@mysicka_lb děkuji za odpověd kakaní jsme meli také špatné ale byl to pouze blok s nočníkem 🙂 byl zvyklej se zašít do kouta aby ho nikdo nevyplašil 🙂 jden týden a už je to prič .kaka normálně . a nemyslím si že by to bylo tím ..všechno je ale možné🙂

kika_21
16. kvě 2016

Hlady v našich končinách nikdo nezemře-to by musel být dospělý bez prostředků, nebo týrané dítě, jinak si to nedovedu představit. Takže asi jít příkladem, jídlo brát jako dýchání-samozřejmě, že jíme-já také, ty také-neřešit-ne před dítětem. Ať se snaží samo, když vidí tebe, jak jíš, nechce-li rizoto, má třeba rád něco jiného-já i když mám hlad, nesním nudle na sladko-zdravím do porodnice-snědla jsem jen mák s cukrem-nešlo to prostě.Mám 5 nejedlíků, nezemřel zatím ani jeden, pak když jsou starší , ptají se dokonce, kdy bude večeře. 😀

mysljaja
autor
16. kvě 2016

@zabzulka takés i myslím že je to mojí pohodlností rix mix a hotovo 🙂) nastavím mačkané a kouskovane jídlo