Maminky, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti se spaním malých miminek během dne.
Mám 2,5 měsíční holčičku, která přes den neusne na déle než na 0,5 hod. Následně se probudí do šílenýho řevu, jako by se něčeho lekla. Déle spí jen v kočárku, kde vydrží klidně spát 2 - 3 hod. v kuse, dokud nemá hlad. Problém máme jenom přes den, v noci spí hezky.
Děkuji, Martina
Je to uplne normalni, syn chodil az do 7 mesicu spat kazde 2 hodiny na 30-40 minut. Takze mel 3 -4 spanky denne. Od toho 7.mesice chodi spat dopoledne a odpoledne a spi dele. Nic se s tim delat neda, mala si to casem upravi, jak bude potrebovat. Mne to ze zacatku deptalo, kdyz mi vsichni rikali jak malo a kratko spi, ze to neni normalni, ale to neni pravda - ma to tak spousta deti.
u nás stejně jako lucinka a dělali mi to tak obě děti, spali třeba 4x denně přesně 30 minut, ale fakt přesně a konec, štvalo mě to hrozně, nic jsem vklidu neudělala, ale jelikož spali v noci dobře , dcera od 3 měsíců od večera od osmi do půl 7 v kuse, syn do 5 , pak se napil a usnul ještě třeba na 2 hodky, tak jsem to neřešila. Pak začli asi v tom 7 měsíci spávat dopoledne hodinu a půl, odpoledne hodinu a půl oba dva stejně. Pak si ještě zdřímli k večeru třeba na tu pul hodinu někdy jen 20 minut třeba od půl 6 do 6, o měsíc později už vydrželi v pohodě odbourat to spaní k večeru, a v roce začli spávat jen po obědě, 3 hodiny v kuse to byla paráda, dcera pak v roce a půl spala už po o asi jen hodinu - hodinu a půl, syn ted 2 a čtvrt roku by stále po o spal 3 hodiny kdyby mohl, ale nenechávám ho, aby šel pak večer, takže usíná tak vpůl 1 a v půl 3 ho budím
Děkuji maminky, za zkušenosti🙂. Spíš mě znervózňuje, že by mohla spát, ale po té 0,5 hod. se budí do řevu, jako by se jí něco zlýho zdálo. Nevím, jak ji pomoct. Ale zřejmě se to musí časem upravit, prostě jen vydržet.
Malý spal do 16měsíců přes den jen v kočárku, jinak taky max. 30minut a budil se s pláčem...a teď to najednou přešlo a usne na dlouho i v postýlce, je potŕeba jim vyhovět .🙂
Syn to mel a vlastne ma porad.Usinal 3x denne na 20 minut,od roka to je 1x-2x na pul hodiny.Usinal u prsa,budil se s placem,kdyz jsem ho znovu ukojila,spal treba dalsi pul hodinu.Dle meho jim chybi kontakt,usne u prsa a vzbudi se sam.Kdyz u prsa neusinal,coz bylo velmi kratky obdobi,byl schopen spai i 2 a pul hodiny.Ale ty mas porad malinky mimco,vsechno se to muze zmenit 😉
@mackola Starší spala od tří týdnů max. 3x20 minut během dne. U nás teda probouzení do řevu nastalo až po očkování, a to i v noci. Klidně spala a najednou řev, jako by ji na nože brali. Až postupem času se naučila spát tak na hodinku, hodinku a půl po obědě.