Ahoj maminky,
potřebuji poradit, co s tou naší cácorkou. Je jí 2,5 roku, na záchod chodí už hodně dlouho, krásně si vždy říkala - jak na čůrání, tak na kakání. Ovšem posledních 2-3 týdny začala "zlobit" a permanentně kaká do kalhotek. Jsem z ní naprostou zoufalá - nepomáhá nic - domlouvání, vysvětlování, křičení, prošení, na zadek, motivování, že když se vykaká, tak jí koupím, co bude chtít (to pomohlo jen jednou ☹ ). Přijde mi, že to začalo v době, kdy viděla malého bratránka (4 měsíce), že kaká do plínky a od té doby víceméně začala blbnout. Do toho čekáme do dvou měsíců narození druhé holčičky a už teď mám z toho obavy s čím ještě začne blbnout!!!!! Nedávno se mi totálně pokakala v herničce, vůbec si neřekla, jen se někam zašila a pak za mnou přiběhla kompletně celá pokakaná. Už jsem to i obrečela, vůbec nevím, co s ní!!!!
Předem moc děkuji za rady, nebo tipy, jak na ní 🙂
Já bych řekla, že to bude opravdu tím, že čeká konkurenci, vidí mimčo v plínách... První dcerka byla takřka bez plen (dávala jsem na noc "pro jistotu") a jak přišlo domů mimino s plenama, bylo to nanovo... Bylo jí skoro jak vaší - dva roky 4 měsíce... Sice jsem brblala, ale koupila pytel plen a holt prostě kakala do pleny (čůrala normálně na nočník). Nevím co jí to popadlo, ale prostě to tak měla, tak to dostala... Trvalo to chvíli, pak se vrátila k nočníku a v pohodě :o) Je pravda, že jsem u toho měla "průpovídky" - jako že když je miminko, tak dostane dudlíček a budu jí vozit v kočárku a bude pít mlíko z flašky a tak :o) To pomohlo - došlo jí, že bejt miminko není jen sranda 🙂
Já vím, že se vám rada moc líbit nebude, ale asi bych to nijak razantně neřešila ☹
Můžete jí upozornit po tom, co se pokaká co provedla a upozornit jí na nočníček a prostě nějak pozvolna...
Bohužel to může být reakce na očekávaný příchod sourozence. Na děti taková změna působí různě.
Hlavně pozor na to, aby se pak s kakáním nezablokovala úplně. Nám se to stalo u starší dcery hned 2x. Odmítala kakat úplně. Odmítala i plenku a vše okolo. Takže jsme asi měsíc kakaly s pomocí čípků, projímadel, rektálních rourek apod. Měla vždy zaťatou prdelku a ječela, že ten bobek ven nepustí. My jsme prosili, přemlouvali, pak jsme se i zlobili, vyhrožovali...a nic. Vždycky jsme na ní museli 1x za 3 dny lehnout, dát do zadečku projímadlo a pak třeba půl hodiny poslouchat hysterický jekot, jen jí hladit po vlasech, utěšovat, až nakonec svěrač povolil.
Mnohdy vyčerpáním usnula a pokakala se ve spaní, tím jak povolila svěrač.
Začali jsme pak dávat Laktulosu, o kakání jsme přestali mluvit. Já jsem dokonce zoufalá navštívila i kineziologii a nakonec po měsíci přišla ukázat nočník, že udělala sama bobek.
Takže jsme zase pomalu začali laktulosu vysazovat.
Pak se to vrátilo ještě jednou, ale už jsme věděli, že bude lepší nedělat kolem toho povyk. Ihned jsem zase začala dával laktulosu a za pár dní se upravilo.
Takže opravdu velmi pomalu, aby se akorát nezablokovala. Ve svém věku na to má nakonec ještě nárok a může být teď opravdu pod velkým stresem.