Ahojte holky, mám 19. měsíčního syna a máme problém s uspáváním po obědě. Změna nastala s těmi ukrutnými vedry letošní léto. Začala sem malého uspávat u prsa v posteli, kde byl chládek a vydržel chvilku spát. Jenže mě při usínání začal tak kousat, že jsem to musela utnout. Jenže když ho chci uspat bez kojení (tím se vždycky uklidnil), začne řádit, skákat po posteli a nelehne si a nelehne. Jenže pak je unavený, klíží se mu očička a je prostě na zabití do večera.Zkoušela jsem číst, nechat ho samotnýho v postýlce, nezabírá nic. Máte nějaké nápady nebo řešíte někdo něco podobnýho? Díky
@n.e.l.i. já to řeším tak, že to neřeším, bud usne nebo neusne... je to ted u nás tak nějak na střídačku, jednou usne, jednou ne, jednou až v pět, když usne po obědě tak zas večer usne až v deset, když po obědě neusne je večer protivná, ale usne v osm... takže jsem ti vůbec neporadila, ale nejste v tom sami 😀
Uspávám v kočáru, až se nevejde, taky nevím, jak budu řešit. 😒
V kočárku už bohužel neusne, je strašně zvědavej, bere to jako, že jdeme na výlet a potřebuje být vzhůru,aby o nic nepřišel 🙂. Kdybych na něm neviděla, že je strašně unavenej, tak by mi to nevadilo, ale on prostě potřebuje jen něčím zklidnit a je to, ale s tím kojením už to fakt nešlo přes den.
Na chvili mi ted pomahalo jeste nositko,secvakla sem ho k sobe, on se pritulil a spal.Pak sem ho jen prenesla do postele. Jenze ted uz dela kraviny i v nositku. Je to hrozny ero 🙂
Já ho tam prostě soupnu (do postylky) ,a ať si dělá co chce. Naučil se. Já chci mít klid, minimálně hodku. Někdy protestuje ale ví že s tím nic nedosáhne tak nakonec furt usne 🙂
Když ho dám do postýlky, tak začne strašlivě brečet. Kravál jak kdyby ho řezali ☹. No bude to těžký, asi budu muset nějak vytrvat s tou postylkou, ale mam strach, aby mě z ní nevylezl. Je docela dost fikanej a už sme měli jeden skok ve spacím pytli, naštěstí vše ok.
Já také uspávala i hodinu, říkala jsem pohádky, držela jí za ruku. Ale poslední dobou pustím písničky na počítači a odcházím, malá si vleze do naší postele a usne sama u těch písniček. Takhle usíná tak od 21 měsíců. Někdy neusne, ale to většinou jen když opravdu není ospalá a pak vydrží v pohodě do večera.
Na syna, když jsem viděla, že je unavený a spal by, ale neuměl se zklidnit, platilo, když jsem ho nějak "znehybnila" - tj. třeba lehla si vedle něj a přehodila přes něj ruku, když chtěl vstávat, tak jsem mu v tom prostě jemně zabránila....někdy chvilku bojoval, ale většinou se po chvilce přitulil a usnul.....to samé venku v kočárku - spal přes den výhradně v kočárku nejmíň do 2let ( ze začátku jen za jízdy, později se dal už i odstavit na zahradě...a spal téměř výhradně venku.....pak vzal na milost i postýlku doma, ovšem ve 3 letech postupně přestal spát úplně 🙂 ....takže v kočárku samozřejmě někdy taky chtěl koukat ven a o nic nepřijít....ale když jsem viděla, že je fakt unavený, tak jsem ho připoutala, položila opěrku, zatáhla boudu a pověsila přes ni plínku....aby ho nerušily okolní vjemy....většinou během několika minut jízdy spal 🙂
tak my uspávali malou v kočárku,jinde neusnula a to na ni bylo videt,že spánek potřebuje.jezdila jsem denne vic jak 3 roky a pak se bala,jak to zvladne ve skolce a ejhle,tam spala jak dudek i bez kocaru,ale do.a ani ranu. kdyby letos nebyla mezi predškoláky,tak tam spí snad do dnes!☺👼
@slunicko76 - tak to náš syn právě kolem 3.roku přes den postupně přestal spát, takže ve školce pak usnul tak jednou za týden, často ani to ne...
Tak dnešní pokusy:
1. lehla jsem si s ním do postele, četla pohádku - dělal totalni kraviny a skakal po posteli
2. Pritulila sem si ho k sobe a pridrzela rukou, pral se se mnou, abych ho pustila.
3. Lehla sem si a delala, ze spim, opet delal kraviny.
4. Dala sem ho do postylky, cetla mu pohadku, delal kraviny
5. Posledni pokus sem nevydrzela....zavrela dvere do loznice a nechala ho brecet.....15 minut hystericky rval, pak usnul
Výsledek - utavene dite placem spalo 2,5 hodiny, ale ja byla z nej uplne hotova a pak se na nej chodila divat esi dycha 🙂 tak dlouho bezne nespi, vetsinou max. 2 hodky, spis hodinu.
Jinak vcera sem zkousela po dlouhy dobe i kocar, polozila sem ho, prikryla dekou, aby mel jakoby zatemnino, ale okamzite si sedal a vztekal se, ze by mel lezet, takze vcera bez uspechu.
Ale diky moc za rady holky, snad je to jen zas nejaky obdobi a za chvili to bude ok.
@n.e.l.i. - a kdyby jsi ho nedala po obědě spát a dala ho večer brzy, tak se stane co? Bude spát do rána, nebo bude v noci strašit? Třeba syn takovéhle období měl, právě když přestával spát přes den....odpoledne nechtěl spát ani za nic a pak většinou mezi pátou a šestou večer vytuhnul a spal až do rána 🙂 , kolikrát ani nevečeřel 😀 , po čase se to srovnalo, zvyknul si být odpoledne vzhůru a dostali jsme se postupně na tu cca osmou, kdy chodil pak normálně spát....
Starsi dcera uz taky nekdy mezi 17-18m prestala spat po O. Uz jsem ji uspavala hodinu jezdenim kocarku, usinala az ve 3 a pak vecer v 11, tak jsem ji prestala davat. Usla vecer v 7 a behem 5 munut. Kdyz usla treba i na 10 min odpo treba v aute zase vecer sla az po 10. Tak pul roku vzdy za 5-10 dni bez spanku najednou sama usla treba na zemi pri hrani😉. Pak uz nespala vubec. Starsi synovec nespal uz v roce. Proste nektere detinepotrebuji tolik spanku, pro maminky je to neprijemne, kor kdyz jako ja nemaji zadne hlidani, ale nezbyva nez se smirit😉😉. A pry jsou nespave deti chytrejsi, u synovce to rozhodne plati😉 IQ ma 138😉, v roce uz mluvil ve spojenich, v 8m chodil, ma absolutni sluch😉. Ale spis je to asi naplast / utecha za cas co maji maminky spacu volno😉
Takze moje rada nechat byt, bud zsne nebo ne.
Když ho nedám spát, tak bude na zabití. Dneska opět scéna jak z filmu. Usínal mi v poledne u oběda v židličce, tak říkám...vidím, že jsi unavenej, tak si to dojíš potom, pojď si hajnout. Jen sme si vlezli do postele,náhle ožil a začal zas dělat bordel a opakovala se scéna ze včera. Tak sem si vyčítala, že sem ho nenechala usnout v té jídelní židličce a nepřenesla ho pak do postýlky 😒 . Kdybych věděla, že to vydrží a bude to v poho, tak ho nedám spát, ale přijde třeba čtvrtá a už opravdu nemůže, ale to už ho nemůžu dát spát, jinak by pak nešel spát večer jak píšete. Chodíme spát okolo osmé. Bohužel opět návyk, usíná u prsa, takže až budu chtít přestat kojit, tak už nebude spát ani večer 😀
Jinak díky za rady 😉
a v kočárku na prochajdě neusne?