Syn mi spí celou noc, usina sam a do par minut usne. Jakmile ho jdu během hodinky prikryt a zkontrolovat je úplne spocený. Nevim čím to je.... Nemocný neni. Prosim o radu jestli to jsou treba zle sny, nebo zoubky.... Ale spaní ma klidne a zoubky nové zatim nejsou na obzoru....
Moc Vam dekuji
Můj syn to má taky, někdy se vzbudí zpocený a mokrý jako myš....ale má to od mala, prostě je mu hodně často jenom teplo....a když se zakreje peřinou a má na sobě třeba tepláčky a tríčo, tak je pak úplně mokrej...běžný stav, někdo se potí více, někdo méně....i při spaní 😉
@mispulsomm - syn to má takhle odmalička....ať má na sobě cokoli a je přikrytý jakoukoli dekou, tak chvíli po usnutí se strašně zpotí - hlavně na zádech a vzadu na krku...vlasy mívá někdy úplně mokré, někdy i záda...ale jinak mu nic není, nemocný bývá tak jednou dvakrát do roka....zbytek noci už se tak nepotí, jen krátce po usnutí....
Prave ze spinka v body, nebo v tričku žádné teple pyzamka nevedeme, ani pres zimu. Vetram porad. Ma delší vlasky tak to vzdy jak ho pohladim zjistím ma je totiž kudrnate a mokré.... Je to přibližně týden co jsem to začala tak moc vnímat. My taky nebyvame nemocní za skoro 2 roky byl jen jednou. Taky se mi totiž zda ze pak po zbytek večera uz se nepoti jen krátce po usnuti a pak klid.... Snad to brzy přejde.... Moc Vam dekuji 🙂
@mispulsomm - já bych to neřešila, jestli je jinak zdravý...a jestli to přejde, těžko říct....synovi teď bylo 7 let a je to víceméně pořád stejné 🙂 ...ale zvykla jsem si, když usne, tak ho trochu odkrýt, on totiž rád spí zachumlaný až po uši, takže ho těsně po usnutí trochu odkryju, aby neměl pomalu i hlavu pod peřinou....on se pak stejně po čase přikryje sám, když mu to vadí 😉
Neřešit - pokud je jinak ok, pot nesmrdí nemocně nebo tak něco - a nezakrývat.
Jedno z dětí se takhle potilo už jako novorozenec, kteří se normálně nepotí... i když nebylo žádný vedro...
Řešila jsem tehdy s dr., dala mi tytéž rady, jde jen o to si na to zvyknout. Novorozenci se obvykle nepotí, a tenhle nebyl první, fakt mi to přišlo divný, byl zplavenej... Zplavil se za pár minut, co vedle mě usnul...
No a kolem roku a půl se to tak nějak dost znormalizovalo, spí nezakrytej, neřeším... I když mně pod peřinou není 3x teplo, on je někdy studenej a někdy topí. Neřeším, zdravej je.
Prostě někdo se potí a někdo ne.
Dcerka to tak má taky, od miminka, do skoro 8 let..
@mispulsomm A to je takhle dlouhodobě? Páč aspoň u nás dneska bylo dusno hrozný, malej spal v kočáře jenom v trígu a byl taky pěkně zpocenej .. Ale pokud ho nenavlíkáš moc, nepřikrýváš moc, větráš...Zoubkama, ani můrama by to být nemělo..to by se budil spíš.. Kamarádka má chlapečka, teď už teda staršího a ten je už od miminka děsně "přehřejvací"..vždycky ze všeho zpocenej, stačí sebemenší aktivita a je durch.. Tak možná slabší dečka, žádný froté pyžámka atd..