Ahoj,holky,chci se zeptat,jestli mate/měly jste doma extrémního jedlika? Dneska jsem s malým byla prvně mezi více dětmi na kroužku a jakmile někdo začal jist,tak Malej hned šel loudit,když nedostal,tak se začal vztekat a brecet. To samé doma,nemůžeme před nim jist. U po svém jídle je schopny za par minut letět ke skříni a dožadovat se jídla. Já už nevim,co s nim. Myslím i do budoucna pak ve školce,až sní svou porci,ze bude loudit po ostatních dětech. Mate někdo zkušenost?
Tak mu dejte najíst. 🙂 Naše malá také jí, všechny rodiče ji obdivují, protože sní šílené porce. Důležité je, co jí.
Dceři budou brzy dva roky, kojená už není. Baští všechno, ano, občas něco odmítne, ale vcelku nemá něco, co by nikdy nejedla, zarytě odmítala.
Mls může málo a jen občas. Důležité pro mě je, aby dojedla základní jídla (5 jídel denně). Chce-li něco mezitím, tak nejlépe ovoce, zelenina. Někdy třeba křupku.
Všude vozím zásoby jídla, aby neloudila tolik. 🙂 A pobízím jí, ať když tak vyměňuje. 🙂 Jako i na hodinovou cestu beru proviant. 🙂
Myslím, že by jiní rodiče dali cokoliv za to, aby dítě jedlo. Aspoň kolem nás jsou samí nejedlíci.
Dbejte na pestrou stravu a neřešte to. Já už se taky nad tím jen usmívám, třeba když si vzpomenu, jak si dcera na podzim sedla pod švestku a byla schopná se ládovat a ládovat. :D
Ahoj,nejste sami. Náš klučina 2,5 roku sní už porce pomalu jako tatínek. Na návštěvě u babičky snědl polévku, španělského ptáčka se třemi knedlíky, třešňový kompot a za půl hodinky už se hlásil o rohlík. Konzultovala jsem to s Mudr. ta řekla že to bude chlapák po tatínkovi a shledala vše ok. Jo výšku a váhu má pomalu na 4 roky. Miluje zeleninu a ovoce. Ale také je to masožravec. Všude sebou vozíme 100% ovocné kapsičky nebo kukuřičné křupky a v krabičce nakrájenou zeleninu.
Děkuji za reakce. Dávám mu zdrave jídlo,výjimečně něco sladkého..nekojim už od 14.m,jine mlicko nedavame..ale tohle proste v okolí nemám..taky jsou tu deti,co maj rady jídlo,ale ne tak,jako náš syn..má 10 kilo a 82 cm,takže normal...ale jen proto,ze hlídám,co jí...nekdy je to vyčerpávající 🙂 jednou snad sní i nás.
A náš půl roční, ten se má také pěkně k jídlu. Zatím je tedy jenom kojený, ale doktorka si pochvaluje jak po maminčině mlíčku pěkně roste. 😉 Důležité je aby byl příjem roven výdeji. Ten starší je stále v pohybu. Zastaví se jen když spí, nebo jí.😀
U nas je to stejny, jakmile nekdo ji tak musi taky. Ja jsem naopak rada, ze je jedlik. Nenapadlo me to resit 😀
@matyldik máme to samé u obou kluků.. jeden 3 a ctvrt roku, druhy rok a ctvrt 😉 mladsi nekdy sni dva chleby k snidani a to ho rano jeste kojim. Starsi sni porce k obedu jak my. Ale jsem za to rada.. jen to loudeni u ostatnich nevim, jak odnaucit no. Moc nechapou, ani ten starsi, ze ostatnim se nebere. Ale ve skolce budou jist spolecne a ucitelky se s necim podobnym urcite uz setkaly, takze bych si z toho hlavu nelamala..
Je zbytecne v osmnacti mesicich stresovat, co bude tvoje dite delat za rok a pul ve skolce. Deti se meni každý mesic, az pujde do skolky, bude to uplne jiné dite 🙂 Bud rada, ze ji, co by za to maminky nejedliku daly 🙂
@mamakubatom snad mu to vydrzi, dcera priberala pri kojeni strasne moc, fakt papala (a stale papa) mliecko hrozne rada, ale normalne jedlo? Od zaciatku prikrmov boj, za posledny rok pribrala kilo
Dnes jsme byli u kamarádky a jejího syna na návštěvě..nakrajela klukům talíř zeleniny a nas malej jediný co,tak stal u stolu a furt jedl,když jsem mu rekla,st si jde hrát,tsk hystericka scéna..🙈najezeny byl z domova..tak nevim,co delam špatně..
Syn byl taky v tomto věku jedlík (ale nevzpomínám si, že by nějak loudil od jiných), byl i docela baculatý (ale ze zdravé stravy a kojení). Ale s věkem jí míň a míň, ve školce jedl úplně normálně stejné porce jako jiné děti a dneska je z něho úplně normální štíhlý 8letý kluk.
Vůbec nestresuj, znala spoustu batolat, které by snědly sedláka s povozem, naopak dětí, které žily snad ze vzduchu, a všechny vyrostly a jsou zdravé 🙂
@matyldik tak to počkejte až si otevře lednici🙂. Dcera má dva roky a je jedlik a pořád nakujkuje do lednice. Takže má prostě pořád svačiny. Ráno chce většinou bílý jogurt a toho sní skoro celou velkou hollandii. Za hodinu už má jablko nebo jiné ovoce, pak třeba dvě mrkve, jinou zeleninu, nesolene oříšky. Na oběd toho sní Teda jen asi půlku nebo spíš čtvrtku co dospělí, ale pak už ve dvě nebo ve tři další svačinka. Třeba rohlík nebo chleba, polévka a k večeři chce většinou zase jogurt. Většinu dne trávím v kuchyni🙂.
@matyldik tak muj temer ctyrlety ma 13kg a 97cm 🙂 zije ze vzduchu a slunce, fakt mam nekdy dojem, ze s jeho prijmem musi tu energii asi fotosyntetizovat, jinak nevim, odkud ji bere. Ale je zdravy, velmi sikovny a nadany kluk, sam cte (slova, pismenka zna uz davno), jsme vicejazycna domacnost tak plynne mluvi 3 jazyky... Takze mozek ocividne nestrada, pediatra vse peclive kontroluje, na kardiologii vyloucili srdecni vadu - takze vse v poradku. Jen proste neji temer nic. Takze to, ze tvemu chutna, ber jako rovnovahu vesmiru za toho naseho 🙂 klidne mu dej, skolku neres - je zadlouho a navic si to tam ucitelky osefuji. Jsou zvykle, neni prvni ani posledni.
Ahoj, tak my máme doma to samé. Máme holčičku, 19 měsíců, a je to teda dobrý jedlík. Když vidí jídlo, hned musí ochutnat. Dám jí třeba oběd a pak se jde podívat za babičkou, kde dělá hladovou a dostane druhý oběd 🙂 Doma jíme společně, protože když by viděla, že já něco jím,, tak by musela mít taky. Když baští děti na hřišti, taky chodí loudit, ale snažím se jí nějak vysvětlit, že to není její. Když jí někdo nabídne, tak ji nechám ať si dá. Myslím, že to časem přejde, tak bych si z toho hlavu nedělala. Lepší když chutná než abych do ní rvala každé sousto 🙂