18měsíční syn v noci křičí, dožaduje se láhve

mona21
23. lis 2014

Zdravím maminky, už jsem na nervy tak se jdu ptát sem syn byl do 16měsíce kojen co hodinu v noci, pak byl na jipce cca 10dní kvůli velkému zánětu průdušek (budeme mít astma) malý byl v nemocnici sám odnaučili jsme se na prso a po příchodu domů to byla idylka v nemocnici se naučil usínat v postýlce a konečně mě k tomu nepotřeboval stačila láhev čaje a zase usnul jenže po měsíci se nám to zase vrací do starých kolejí usíná kolem 11 večer každou hodinu je vzhůru a strašně křičí vzteká se neustále se dožaduje láhve, každou noc se tak pročurá že ikdyž ho přebalím ve 3 ráno ve 4 je durch mokrý i s postýlkou nejde ho utišit tak si ho berem k sobe do postele škube mě vlasy kouše mě je a já už jsem z teho vyčerpaná nevím si rady doktorka my radila že mu nemám v noci už nic dávat na žízen jen 50ml čaje že je už velký aby se neustále dožadovat ale to nejde vydržet když mu láhev nedám začne takový tyátr že se to nedá.... bydlíme na činžáku a z takovou nás za chvilku vystěhují....poraďte co z malým rarachem....

marecekavendulka
23. lis 2014

nebude to psychické?

ladik1
23. lis 2014

Ahoj, moje rarašice zrovna usnula, vím, o čem mluvíš a je mi Tě líto 🙂 Naše nechce pít, ale prostě se furt budí, má od mala zdrav. problémy a pravidelně docházíme na neurologii, dr. tam se mě vždycky ptá, jak spí v noci, takže to asi nějak souvisí i s tímhle. Nervové to klidně může být - děti jsou jak magnet, ale já být Tebou, tak doufám, že je to přechodné období... já bych zkusila tohle (u nás to trochu pomáhá): Odpoledne dávat jen čaj na klidný spánek (v lékarně seženeš), existují i homeopatika pro uklidnění dětí, teď nevím přesně, ale to vygooglíš, nedávat pít tmavý a ni zelený čaj, vyvarovat se bombonům, lízatek, podívat se co rarach jí (některá éčka v potravinách to taky můžou zhoršovat, poptej se v lékarně, existuje sirup na klidné spaní s meduňkou a ještě nečím, hlavně křiklouna zničit! Nechat vyválet venku, ať ťape, nevozit v kočárku, jít do bazénu - to je stoprocentní 😀 , před spaním vykoupat, mezitím si vyvětrat místnost, kde spí (chledno je lepší na spaní)a pak si s ním klidně zalez a prohlížejte si knížku, čtěte si (v pološeru), my pak dáme lahev mlíka a je hotovo... vypadá toho moc, ale zabere to chvilku a budeš třeba víc spát 😉 jo a jak spíte přes den? Nesmí v žádném případě spát víc jak dvě hodiny dopo nebo po obědě, jestli usíná kolem třetí, tak to bych mu taky zatrhla 🙂 Hodně štěstí! Já dneska už myslela, že budu vraždit, ale teď už piju čaa a je klid, tak snad u vás bude taky 😉 😉 PS naše holka je úplně stejně stará a funguje to na ni...

romantika
23. lis 2014

Ja mela takového raracha od narozeni do 3,5 let. Urco bych flasu nebrala, zvlast ted. V tech 18 mesicich maj podle mne nejaky vetsi posun ve vyvoji, nase v te době mela silene nocni desy. Jen budete zbytecne bojovat. NEbudu vas strasit jak silene nespave deti mohou byt, ale bud jste matka která to zlomi silou, nebo se to budete snazit nejak uhrat. V tom pripade doporucuji nelamata si hlavu teoriemi jak ho to naucit. Po men zkusenosti jsou deti které proste nespi a spat nebudou. Jen vas to vycerpa jako mne a budete mit z veceru hruzu. Ja zase mohu poradit Sedalii coz je homeopaticky sirup, ale u nas nezabral.
Jinak pokud je jako nase, tak na tu neexistovala zadna utahavaci teorie, akorát jsem tak vyridila sebe. Usla 5 km, uplavala cely bazen, ukoukala pohádky do 4 do rana když uz jsem nemohla ja a porad mohla dal.
Naopak, pokud najdete pomucku, která mu bde delat dobře, jako tu flasku vecer, tak davejte davejte. At je aspoň spokojeny a nerve vam nastvany ze mu něco odmitate a bude protestovat ještě vic. Pokud chce dudel narvete mu dudel, dejte mu nejakou hustou kasi, cokoliv.
No a cekat a cekat. Pevne nervy. Když jsem cekala druhé neresila jsem nic jiné nez ze jestli nebude spat tak to nedam. A jsem uplne mimo ze chce spat, umi usnout apod.. Takze je to opravdu o povaze a kdyz to nejde tak se netrapte a najdete si nejakou cestu jak to zvladnete vy i on. Delejte mu ústupky jen v mezích normy. Ja kdyz uz jsem pak nemohla, tak jsem rano proste uz celkem nastvane na ni ječela ze ja budu spat a basta fidli. Ona sice neusla, ale nedovolila si odejit s postele. Takze nejakou tu miru drzte, at nemá pocit, ze mu splnite co si vydupe, ale prilisne se tim netrapte, protože jsou deti, které proste spat neumi a je to ještě dlouha cesta.

mona21
autor
24. lis 2014

Děkuji moc za odpovědi, maličký usíná ukázkově otevřu postýlku sám si tam vleze lehne si přikryje dostane láhev a usne, ale za hodku se vzbudí se šíleným řevem a to je pak celonoční kolotoč... je pravda že přes den spí dlouho pořád má ten miminkovský režim a ne a ne se ho zbavit vstane kolem 5-6 ráno a jde spát zase v devět a po obědě a někdy i navečer na chvilku schrupne tak zkusíme nějaký ten čajík na uklidnění malý je na čaje závislák.... 🙂