16ti měsíční chlapeček neumí usínat sám, čím to?

carolb
30. zář 2014

Mame 16ti měsíčního kloucka, který posledni týdny nechce usinat sam. Jedna se i o odpolední spánek. Jakmile se vzdálil od postýlky začne neuvěřitelný křik a vyžaduje pozornost. Stojí a nechce si lehnout. Usina jen v náruči... Co mam dělat? Jsem vyčerpána...

chroustinka
30. zář 2014

me u obou deti v tomhle veku ve stejnem problemu pomohla postel, resp. cestovni postylka - mohli si tam vlezt i vylezt sami a nemeli pocit ze jsou nekde zavreni. syn potom mel otevrenou cestovni postylku (lehce po prvnim roce, od dvou let velkou postel), dcera rovnou na velke posteli.

majdula
30. zář 2014

Je malickej.

Kluci usinali prituleni ke mne donedavna. Bylo to prijemne, rychle a bez kriku.

Jasne, ze obcas jsem byla otravena a unavena - pomohlo otocit to k vlastnimu prospechu 😉 Udelala jsem si z toho chvilku klidu pro sebe - cetla jsem si pritom, pripadne si zdrimla taky. Zkus to vyuzit podobne 😎

Ke konci jsem si to cim dal vic uzivala - protoze mi bylo jasne, ze to driv ci pozdeji skonci, ze uz budou usinat sami, o prituleni nebudou stat a mne se nakonec jeste bude styskat... a taky ze jo.

safec
30. zář 2014

Dobrý den, syna (18 měsíců) uspávám jak odpoledne tak večer,sám by neusnul a to spí v naší posteli v postýlce nám spává opravdu hodně málo.Odpoledne,když s ním neležím, spí jen půl hodiny,za tu půl hodinu stihnu tolik práce co nikdy před tím 😀 když ležím s ním,vydrží spát i dvě hodiny.Ale to neudělám nic.Před spaním mu čtu,to se přitulí a usíná. I v noci,když jdu na záchod a on se probere, tak křičí a křičí dokud se nevrátím ☹ chtěla... bych ho naučit opět usínat a spát v postýlce.Chtěla jsem tím říct,že v tom nejste sama 🙂

naomi6
30. zář 2014

Věřím, že je to náročné. Dceru jsem uspávala také velmi dlouho - asi do jejích dvou let. Spala teda v postýlce, ale musela jsem ji držet za ruku a vyprávět pohádky. Někdy usnula během pár minut, někdy ale trvalo i hodinu, než zabrala. Zkusila bych místo v náručí ho vzít k sobě do postele a přitulit,abyste nemusela nosit, pak přendat do postýlky. Myslím, že časem to vymizí. Je to prostě takové období a je pravda, že to nebude trvat dlouho. Držím palce 😉

lucifereeek
30. zář 2014

tak to chápu, malou jsem musela na usnutí nosit v náruči, bylo to hoodně náročné období, po tom roce jsem ji naučila usínat vedle mě nebo na mě (lepší než nošení), teď má 28měsíců a i teď neusíná sama, musím ležet s ní, nebo ji uhoupu v houpacím křesle (škoda že jsem ho nekoupila dřív 🙂 )