15měsíční syn. Jak uspat bez kojení?

27. pro 2021

Ahoj… syn spi se mnou v posteli a u prsa.. pouštím mu šum, někdy usne hned a třeba teď píšu tenhle článek a už ho uspavam 1 hodinu a nebaví mě to už.. mám toho plný zuby..
je nějaký způsob, jak ho uspat?
Dekuju

hvezdicka09
28. pro 2021

To bych taky rada věděla 😄

jjasmina
28. pro 2021

Přestat kojit 🤣začnou usínat i bez prsa sami u mazlení, tuleni, písniček.. Malá mi ve 14 mes taky už usinala po strašně dlouhé době. Krásně jedla, tak kojení adios

zirafka11
28. pro 2021

@jjasmina to je blbost. Dcera po odstavu usíná pořád stejně dlouho. Odstav není řešení pro usínání ani spaní celou noc...

katule1990
28. pro 2021

Když jsem kojení a uspávání měla už plný zuby (víc než hodinu žvýkání prsa apod.), tak jsem dala dítě do kočáru (starý, co máme v bytě) a vozila jsem ho, dokud neusnul.

jjasmina
28. pro 2021

@zirafka11 asi jak u koho, ale mě šlo spíš o to, aby se nebudila každou hodinu a odstav pomohl a to, že to u vás bylo jinak neznamená, že to paní budw mít stejně.

veru181
28. pro 2021

My máme tento rituál: popřeju dobrou noc, uložím do postýlky, pustím na chůvičce ukolébavku, odvyprávím pohádku nebo dvě a dle situace hladím po zadickach/po vlajkách/poplacavam po zadečku/drzim za ruku. Občas se ozvu, když má strach, ze tam nejsem. Obvykle usne do 20-30 minut, ale taky to není pravidlo.

mdch91
28. pro 2021

@jjasmina jako nebyt modryho konika, zila bych dal asi ve svy iluzi, ze je kojeni lek na vsechno, ze to tak priroda chtela, proto nam ho dala. Tady je lek na vsechno odstaveni.
Kdyz dite dlouho usina, tak ma treba moc podnetu, je malo unaveny nebo moc unaveny.

veru181
28. pro 2021

*po vláskách 😀

jjasmina
28. pro 2021

@mdch91 lék na všechno ne, to snad někdo tvrdí?

mdch91
28. pro 2021

@jjasmina proste jsem tim jen chtela rict, ze kdykoliv je tu nejakej problem, kterej souvisi s kojenim, tak jak je diteti aspon 10 mesicu, tak je tu vlna navrhu na to, ze pomuze odstaveni. Ja verim, ze se fakt muze zlepsit po odstavu celonocni spanek, ale o kolik veci se to dite po odstavu ochudi? Vzdyz WHO doporucuje kojeni do 2 let, i UM pediatri casto doporucuji do 2, 3 let. Neni to tak, ze dite, co se nauci kousat a jist nepotrebuje kojeni a hlavne nejde jen o vyzivovou potrebu. Proste se tim zaplacne jen jeden problem. Ale samozrejme taky chapu tu unavu maminky, kdy se tonouci stebla chyta a nemyslim si, ze by mely jit zeny na dren jen proto, aby kojily do 6 let. Jen si myslim, ze odstav skutecne resi jen opravdu malo veci. Myslim si, ze rocni dite nema byt odstaveno, tot vse. Ale verejne mineni o dlouhodobem kojeni je stale obecne dost negativni.

chrystyanna
28. pro 2021

@mdch91 já nemít kojení, tak v noci asi nespím vůbec, takže tu tiše kopu za tým kojimazdoskolky.
Autorko, není možné, že je málo unaveny? Nebo naopak Přetažený? Může mu vadit i to, že u toho máš Tel/tablet/notas? Modré světlo a nevěnuje s se mu de facto. Já musím mít tmu, po chvilce na prsu si lehne na bříško a posloucha pohádky Ale to až teď v 2 letech a taky to trvá třeba hodinu. V 15 m usínal na prsu a ty pohádky jsem k tomu přidávala.

felixfelicis
28. pro 2021

Když je příspěvek psaný v 23:00 a paní píše, že uspava hodinu, to šlo 15mesicni ditko spát az v 22:00? Zvlášť jestli některé dny usne hned, neviděla bych problém u kojeni 🙂 Přes Vánoce se děje spousta věcí, které nejsou součástí běžného režimu, nedivím se, že jsou děti rozhozene. Občas (a nejen o Vanocich) uspavam hodinu i větší děti, které už dávno nekojim. Je to těžký, ale to je život prostě🙂

kiluau
28. pro 2021

Měla jsem stejný problém - malý hodinu přicucnutý a nespal. Po usnutí jsem ho přendávala do postýlky a většinou se probudil, takže hurá znovu. Většinou byl za 20 mikut vzhůru a to jsem za ním šla už většinou do postele, protože to už si dával pozor, abych neodešla. Vyřešil to chlap - vzal malýho, šupnul ho do postýlky a odešel a světe div se! Usnul asi za 10 vteřin a od té doby je to tak každý večer už asi měsíc. Dá ho do postýlky a než dojde do obýváku, už se z chůvičky nic neozývá. Fakt, max. 10 sekund brečí a je klid. A vzbudí se většinou, až když jdu do ložnice 😀 A já si můžu po roce večer v klidu sednout k televizi 😀😀

jjasmina
29. pro 2021

@kiluau tak to bylo u nás bez efejtu, ta by si vykricela plíce 🤣