Ahoj… syn spi se mnou v posteli a u prsa.. pouštím mu šum, někdy usne hned a třeba teď píšu tenhle článek a už ho uspavam 1 hodinu a nebaví mě to už.. mám toho plný zuby..
je nějaký způsob, jak ho uspat?
Dekuju
Přestat kojit 🤣začnou usínat i bez prsa sami u mazlení, tuleni, písniček.. Malá mi ve 14 mes taky už usinala po strašně dlouhé době. Krásně jedla, tak kojení adios
Když jsem kojení a uspávání měla už plný zuby (víc než hodinu žvýkání prsa apod.), tak jsem dala dítě do kočáru (starý, co máme v bytě) a vozila jsem ho, dokud neusnul.
My máme tento rituál: popřeju dobrou noc, uložím do postýlky, pustím na chůvičce ukolébavku, odvyprávím pohádku nebo dvě a dle situace hladím po zadickach/po vlajkách/poplacavam po zadečku/drzim za ruku. Občas se ozvu, když má strach, ze tam nejsem. Obvykle usne do 20-30 minut, ale taky to není pravidlo.
*po vláskách 😀
@jjasmina proste jsem tim jen chtela rict, ze kdykoliv je tu nejakej problem, kterej souvisi s kojenim, tak jak je diteti aspon 10 mesicu, tak je tu vlna navrhu na to, ze pomuze odstaveni. Ja verim, ze se fakt muze zlepsit po odstavu celonocni spanek, ale o kolik veci se to dite po odstavu ochudi? Vzdyz WHO doporucuje kojeni do 2 let, i UM pediatri casto doporucuji do 2, 3 let. Neni to tak, ze dite, co se nauci kousat a jist nepotrebuje kojeni a hlavne nejde jen o vyzivovou potrebu. Proste se tim zaplacne jen jeden problem. Ale samozrejme taky chapu tu unavu maminky, kdy se tonouci stebla chyta a nemyslim si, ze by mely jit zeny na dren jen proto, aby kojily do 6 let. Jen si myslim, ze odstav skutecne resi jen opravdu malo veci. Myslim si, ze rocni dite nema byt odstaveno, tot vse. Ale verejne mineni o dlouhodobem kojeni je stale obecne dost negativni.
@mdch91 já nemít kojení, tak v noci asi nespím vůbec, takže tu tiše kopu za tým kojimazdoskolky.
Autorko, není možné, že je málo unaveny? Nebo naopak Přetažený? Může mu vadit i to, že u toho máš Tel/tablet/notas? Modré světlo a nevěnuje s se mu de facto. Já musím mít tmu, po chvilce na prsu si lehne na bříško a posloucha pohádky Ale to až teď v 2 letech a taky to trvá třeba hodinu. V 15 m usínal na prsu a ty pohádky jsem k tomu přidávala.
Když je příspěvek psaný v 23:00 a paní píše, že uspava hodinu, to šlo 15mesicni ditko spát az v 22:00? Zvlášť jestli některé dny usne hned, neviděla bych problém u kojeni 🙂 Přes Vánoce se děje spousta věcí, které nejsou součástí běžného režimu, nedivím se, že jsou děti rozhozene. Občas (a nejen o Vanocich) uspavam hodinu i větší děti, které už dávno nekojim. Je to těžký, ale to je život prostě🙂
Měla jsem stejný problém - malý hodinu přicucnutý a nespal. Po usnutí jsem ho přendávala do postýlky a většinou se probudil, takže hurá znovu. Většinou byl za 20 mikut vzhůru a to jsem za ním šla už většinou do postele, protože to už si dával pozor, abych neodešla. Vyřešil to chlap - vzal malýho, šupnul ho do postýlky a odešel a světe div se! Usnul asi za 10 vteřin a od té doby je to tak každý večer už asi měsíc. Dá ho do postýlky a než dojde do obýváku, už se z chůvičky nic neozývá. Fakt, max. 10 sekund brečí a je klid. A vzbudí se většinou, až když jdu do ložnice 😀 A já si můžu po roce večer v klidu sednout k televizi 😀😀
To bych taky rada věděla 😄