Cau maminky ,
( uz jsem to tu resila, ale stejne je to horsi snad)
Jsem zoufala, posledni mesic spime tak, ze nespime .. delal to same i pred rokem, ale to mel asi tri mesice, ted je mu 15 m.a stejne nespi celou noc, jak by normalni decko spat asi melo . Nechapu . Kdyz se zadari, spi jednou denne , odviji se to samozrejme od toho, v kolik se rano vzbudi .. kdyz spi jednou denne, spi treba 2 hodiny . No a v noci stejne, dneska je od ctvrt na 4 vzhuru .. spat chodi v devet vecer . Nevim, kde delam chybu fakt , ale docela me to vycerpava . Neexistuji nejake homeopatika na spani nebo ja nevim uz co s nim, ale normalni mi to neprijde .
Dekuji
Ja vam bohuzel neporadim,ale reknu vam, ze nejste sama. Mam rocni holcicku, porad kojim a uz min. 6 mesicu se v noci budi kazdou hodinu a nekdy teda vydrzi i dve. Nejlip se ji spi venku v kocarku. Taky uz jsem z toho unavena,ale na duvod jsem neprisla. Preju hodne sily a at
na neco prijdete. Omlovam se,odeslala jsem nedopsane.
@hankaaa90 Ja teda neznam zadne dite, ktere by v 15m spalo celou noc. Nas 15m se dnes v noci vzbudil cca 10x. Normalni to he. Akorat my mame jine predstavy, ktere deti casto nesplnuji.
Pokud chces sahat po nedikaci, kup si pro sebe homeo na uklidneni.
@laskonka85 taky to prave chci resit s dr , nevim zatim jestli na neurologii nebo u prakticke, ale musim se zeptat, protoze to je mazec . Neboli ho podle me nic ... on si chce proste hrat nrbo mu proste nejde spat :/
@ladako to bych jeste brala na hodku byt vzhuru , ale neberu od to, ze on proste usne bud za tri hodiny nebo proste vubec a usne az v osm rano, coz je docela mazec od pul 4 . Dnes jsem ho nechala vykricet, trhalo mi to srdce, ale po trech hodinach, co jsme byli spolu a rady kamaradky, at ho tam necham, nechala jsem ho tam na pet minut a pak jsem se k nemu vratila a uz stacilo jen ho hladit a usl ..
@martiniquest fakt? Protoze ho tolika kamaradek , co maji dite, posloucham, jak jim prdola spi celou, mozna k nemu vstanou jednou na caj, a zas o nem nevi . My uz jednu dobu taky fungovali , spali jsme v lete myslim v cervnu, spal od deviti do sedmi cely mesic a pak se to zas nejak trhlo a ted uplne proste ..
@kata267 ja bych brala treba k nemu dvakrat vstazmt, ale ne u nej doslova sedet tri hodiny a pak vstanout uplne :D
@hankaaa90 podle me je to normalni a dela to dost deti, kamaradky co mi vykladaji jak deticky spi celou noc mam taky ale u nas to tak holt neni, mala na nas zkousela taky ze si chce ve 3 rano hrat podle me je dulezity na tu jejich hru nepristoupit, proste nekdy rve a vzteka se a ja jsem u ni ale proste v noci bude v posteli a hotovo, casem ju to prestane bavit a usne
@hankaaa90 ja mám normálne dieťa a spánok riešime od jeho narodenia. Cez deň nechcel spať hodne brzo, v noci sa ešte stále budí a to má 25m, takže ťa nepoteším... Mal obdobie, kedy sa budil každú hodinu, mal obdobie, kedy vstával o 1 a 4h bol hore, potom si dal šlofíka na 1-1,5h, mal obdobie, kedy za 24h naspal 5h aj to prerušovane... A obdobie nemyslím týždeň, myslím mesiace, hlavne teda to budenie o 1 ráno, to trvalo hodne veľa mesiacov... Okrem toho v noci, keď sa zobudil strašne reval, keby len ležal v postieľke, alebo si rozprával, hral sa, tak to tak neriešim, ale on reval a to mu teda šlo, ešteže máme takých chápavých susedov...
@hankaaa90 jo a riešila som to s jeho lekárkou, tá mi povedala, že to nie je možné a čo ona ako s tým má spraviť? Tak som jej vravela, že je predsa detská lekárka a že má určite dosť skúseností... Na to mi neodpovedala nič a tam sme aj skončili. Proste záver, že si vymýšľam asi alebo čo. Možno máš lekárku, ktorá to bude chcieť naozaj riešiť, to by bolo fajn. Každopádne, daj vedieť ako ste dopadli, ak pôjdete na vyšetrenie...
Celou noc 😅 se potrhám smíchy... A v noci vzhůru hodinu? Opět se potrhám smíchy... V 15měs. se mi syn budil i 10x za noc a když už to bylo míňkrát, tak zas dokázal být vzhůru i 3 hod. Dost často od půlnoci do 3. Za chvíli bude mít dva roky a stále se mi min.5x za noc budí. Bohužel. A už měsíc nespí ani přes den... Takže si neodpočinu skoro vůbec. Některé děti asi spí celou noc ale spousta dětí ne. A v tomhle věku to je relativně normální. Přestala jsem to řešit... Našemu kupříkladu odeznívá alergie na mléko a budíval se tím, že ho bolelo břicho a potřeboval si odprdnout. Neporadím než vydržet, moc to neřešit, děti stejně jako dospělí mají lepší a horší období a tím i (ne)prospané noci. Nejsi v tom sama! Držím pěsti 😉
@slimacikmia myslite, ze by nas poslali na vysetreni? Mame jit v lednu na neurologii, tak se spis zkusim zeptat primo jich .. ty jo, taky to nemas jednoduche, ze ? :/ no ozvu se , pry, co ma jako delat, aha, mate doktorku se skvelym pristupem teda 😠 asi by si toto nikdo prece nevymyslel ..
@mamitom ty brdo, same lepsi zpravy :D rikam, kdyby to bylo hodku, je to v poho, ale tri hodiny byt vzhuru nad ranem a pak proste vstanout, protoze se rozedniva treba okolo te seste? :D kolikrat uz jsem na nej i zla uz fakt ☹ i kdyz nechci ...
@martiniquest Já určitě znám -moje starší dcerka. Ta spala celou noc snad už ve 3 měsících, max. jedno nakojení. Takže takové děti určitě jsou.
No myslím, ze ti doktoři moc neporadi. Já mám taky takového syna. Jako kojenec se v noci velmi často budil na kojení, chodil pozdě spát. Ve 2 letech měl období, ze šel spát ve 23 hodin a vstaval ve tři ráno, pak šel spát až v deset dopoledne a spal klidně čtyři až pět hodin. Teď má 4 a půl, chodí spát ve 22 a vstává v pět ráno. Takže pořad nic moc, ale už jsem si zvykla 😉
@hankaaa90 mne teda od určitej doby začal pomáhať aj muž, pretože ja už som z toho vyčerpania mala problém so zaspávaním, takže som často nespala vôbec celú noc a cez deň zase ten kolotoč, nespal, stále chcel pozornosť a plakal 😵 Muž proste ľahne a do minúty je tuhý. Strašne mu to závidím... Takže to mi vcelku pomohlo. Snáď ti niečo poradia priamo na neuro, ja som mu teda robila čaj kozlík+levanduľa+medunka, trošku ho to skľudnilo, ale so spánkom to nespravilo nič.
Taky mame kolem sebe miminka,co spi celou noc 😀 Ale vazne,mam jeden tip pro maminky nespavcu: neni mozne,ze vase dite trpi nejakou potravinovou alergii,nebo teda spis nesnasenlivosti? Syn nesnasel mleko a soju,ale porad spani stalo uplne za houby a traveni tez nic moc. Na radu doktorky homeopatky,kam uz jsrm ze zoufalstvi sla,jsme k bezmlecne a bezsojove diete nasadili i bezlepkovou a je to vazne O MOC lepsi. Kdyby nas-vas permanentne bolelo bricho,taky bychom se budily,nemohly spat...a ti bobci mali to nereknou,ze jim neco je a co jim je. Ne vzdy jsou ty priznaky silne. Ale hlavne tam,kde traveni neni ok a treba i je ve stolici obcas hlen,propadne silne zapacha,bych po nasich zkusenostech doporucila zvazit stravu. Jo a nase dr.to tez neresila...
@mamitom k chlapovi se nevyjadruju, jestli mi s nim v noci za tech 15mesicu pomohl dvakrat??? Dneska priletel, protoze jsem ho nechala vyrvat, co mu zas delam, ze ho vzbudil, protoze chuvicka je v loznici , ze , takze tak 😉
@lidag vy jste to mela aspon tak, ze prvni dite spinkalo pekne ja kdyz uz ted zacnu uvazovat nad druhym mimcem a pak je tyden vkuse takova noc, rychle me to prejde, pritom jsem si to takhle nejak predstavovala ten odstup , ale dokud nebude spat normalne, tak si ani netroufnu 😀
@slimacikmia ti chlapi to tak maji, stejne to je i vecer kdyz jdem spat, ja usnu snad pul hodiny , on za 10 vterin 😅 ale nevim co by se muselo stat, aby zacal fungovat pres noc, bych se uz musela sesypat, aby s bim jednou ty tri hodiny v noci byl .. nad nejakym cajem, popr bylinkama jsem uvazovala uz taky ..
@pajula123 uprimne me alergie ani nenapadla 😕 poptam se te dr., treba i at nas objedna k alergologovi, vubec nevim jak se toto resi a uvidime .. nerekne, ale pres den je fajny, hraje si , smeje se, vsechno mozne . Rano k snidani ma mliko, vecer taky, pres den ji tak nejak normalne , ani nahodou nezaplace , ale fakt je, ze nic nerekne . Ale on v noci nebreci, jen pokud s nim nejsem v tom pokojicku, jinak si hraje, povida si, odejdu, zavru a uz krici 😢 kolikrat jsemz nej uz fakt zoufala
Tak u nás tomu bylo naopak - výborně spal od cca roku celou noc, pak měl etapu, kdy se budil na mléko, ale pak zase spal celou noc. Nyní má ale syn 2 roky a v noci kolem 2.h chodí za mnou do postele se přitulit. Vyřešili jsme to tak, že máme širší postel, syna vezmu pod křídlo a spíme všichni 4 v jednom pokoji (nejmladší syn v košíčku). Trvá to asi měsíc a něco - hodně jsme to řešili, jak to udělat, aby spal u sebe nebo jako dřív celou noc, ale řekla bych, že to asi vývojem, asi to k tomu prostě patří.
To samé si myslím i v případě autorky, vím, že dítě má další separační úzkost kolem 18.měsíce, může to být i tím. Také děti trpící ADHD či ADD špatně spávají. Náš syn teda spí přes den hezky - 2-4h po obědě a večer chodí spát kolem 19.h.
@hankaaa90 tak řiká se, že druhé dítě je za odměnu - takže by to měl být opak toho spaní 🙂 ale člověk nikdy neví 😀 Já zkoušela Sedalii - homeo sirup na spaní - nezabírá. Ten zabíral na starší, když občas nemohla usnout. Pak jsem teď zkusila Pediakid, příjde mi, že tak 5 hodin je po něm spánek hlubší, nepřevaluje se tolik, ale pak se stejně vzbudí. A stejně jako u vás - u nás se taky nepláče, jen je prostě vzhůru a chce si hrát a mazlit se...
Doporucuji z vlastni zkusenosti dat na noc dite k babicce. Ihned to vyciti a spi jak by nic..maly se mi budival pres noc i 6x na krmeni..mamka sebou nic nemela, nezatezovala mu zaludek. Pri vzbuzeni na 10 min pohojsala a spal dal..byla jsem s toho paf..me ne. Rodice maji vic zkusenosti
Kamaradce ve 2 letech vztava v noci stale co dve hodiny. Uz je uplne vyrizena. Ted ma druhy, novorozene, , ktery je zlaty, ale s tim prvnim je to horor. Ted si objednala nejaky bylinny naplasti, prilepi se na spanky, neco na zpusob homeopatik, nevim presne, jak se to jmenuje. Tak treba neco takoveho by pomohlo.. Jinak muj malej taky neni zrovna spavej. Ja ho nechavam spat po obede jen hodinku, jinak by mi do 10 neusnul. Vztava teda v 6 (+jednou v noci na chvilku mazleni). Nebudim ho teda nejak nasilim, spi u nas v posteli (prez den) a prikdu za nim a zacnu mu neco vykladat..
Ja jsem nikdy nebyla zastance dite budit a nechala ho vzdy prospat. Za prve je to zdrave dite roste a za dalsi pak neni protivne pokud neni dospane. Jak by se to libilo Vam kdyby Vas nekdo budil? Male dite vzdy usne, kdyz je unavene a ma kontakt. Musi jit hned po obede..vsak nechodi keste do skolky kdy musi vstavat?
No,ja mela s prvním synem to same.Celou noc začal spal ve 3 letech.Ted mam druhého syna 5 měsíců a budi se furt i když spi se mnou tak jak první syn. Takže ja si taky pěkně uzila a asi zase pěkně uziju 😐
@lidag moje mala ma 6m a od 3m spi celou noc od 21:30-7:00. Pres den se hodne unavi plazenim, hranim, povidanim, vecer se dobre naji, polozim a spi 🙂 snad ji to vydrzi 🙂
@lidag vyzkousim vse, co mi doporucite .. to jsem jeste neslysela 😂 uz bych i chtela opravdu, ale s nim to proste nepujde zatim 😔
@duetka01 Tomasek spi u babicky docela casto, pokazde mi rekne, jak u ni krasne spinkal, skoro mi ani neveri, ze mi dela to, co dela .. mi to totiz pomaha, protoze ja spocnu, jenze pak to tu mam zas 😂 na tech zkusenostich neco bude, protoze z babicky ma nejvetsi respekt. Ona ho miluje, ale kdyz rekne NE, tak synecek poslechne, u me to nefunguje, at delam co delam ...
@leki po tech naplastech se na internetu urcite kouknu, vy jste je nezkousela?
@duetka01 nechodi do skolky , je mu 15 mesicu .. rano ho nebudim, to vubec, po tom obede akorat, kdyz se neprobudi po dvou hodinach spani, tak ho zacnu budit akorat .. rano by me to nenapadlo
@hankaaa90 Ahoj ,co medunka?Ja nevim..netrápí ho neco,neboli?Ja teda pamatuju u prvni dcerky jak mi kolem 8 mesice zacla vstavat v jednu rano a pak usnula zas az ve 3..trvalo to asi pul roku...Zhruba 1x tydne jsme meli takovou prima noc😀 pak 1x za mesic..ted vubec..Chapu ze je to vyčerpávající,Ja bych to asi resila s doktorkou...ale to jsem ja...😀