Ahojda holky, mám 15 měsíční holčičky a už od nějakých 4m chodí spinkat okolo 19h… vstávala okolo 5 ranní a postupem času se to upravilo na 6.30h.. každopádně od té doby, co se změnil čas, tak zase vstáváme v 5🤦🏼♀️. Nemáte nějaké rady, jak docílit, aby spala déle? 🙈 Zkoušela jsem ji dávat spinkat déle, ale stejně se probudila stejně a akorát byla mrzutá a na spánek od 11h dopoledne nevydržela… děkuji za rady 🙂
Mám to stejně. Občas si prispi ale jen výjimečně, začalo to delší spaní s nástupem do dětské skupinky
Vydržet 😃
Neuděláš nic 🤷♀️
Syn to má takhle od miminka, budou mu čtyři. Ano, bylo párkrát období, kdy vstával později, ale to je vždycky jen na chvilku, jinak vstává v pět. Jsem sova, takže ranní vstávání je pro mě náročné, ale na druhou stranu s nástupem do školky je to výhoda - ráno se stihne nasnídat, pohrát si, kouknou na pohádku, apod. Obléká se taky půl hodiny, takže aspoň to stíháme 😅
Ale chápu tě, já mám taky občas stavy, kdy bych si nejradši přetáhla deku přes hlavu a dělala, že tam nejsem 😂
Jsem na tom stejně - je ranní ptáče, ale každodenní vstávání ve 4:30 mě fakt ničí.
Nejhorší je, že pokud s ní vstává chlap, nechá ho dostat na gauči a sama se nasnídá, kouká na pohádky a u toho si maluje nebo hraje.
Když vstávám já, tak u všeho potřebuje asistenci. Takže už od 5 si hrajeme s barbínama. 🤦😀 Budou jí 4 a chvilku je to lepší ( spí alespoň do půl 6) a pak se vrátí ke své klasice.
Může být i hůř, měla období kdy vstávala ve 3 a usínala v 9. Rady? Trpělivost a hodně kafe 😀
Moje dítě kolem roka vstávalo dokonce ve 3:50. To už jsem.byla trošku naštvaná, že na mateřské vstávám dřív než když sem chodila do.prace. Dnes mu je 5 let a vstava mezi 5:00-5:30. Nikdy ne déle. Zvykla jsem si, jednou dojdou do věku, když tě nechají třeba ještě do 7 spát. Ale ano, jak se tu psalo. Zvyknout si. Většinou jsou ty děti buď od mala spáči, nebo od mala ranní ptacatka a tak to zůstane.
Neříkám že jsem někdy nemlatila hlavou do zdi noo.
😂 😂 Promiň 😂😂
Dceři je 5. Vstává už několik let mezi pátou a půl šestou. Prostě to jsou její vnitřní hodiny. Veškerý boj marný, nejlepší je se naučit respektovat její potřeby. Po změně času se to šouplo na půl pátou 🙈, ale už se to zase pomalu vrátilo na pátou až půl šestou.
Dceru jsem ve dvou naučila pustit si pohádky a nebudit mě. Teď v 5 se už i sama nasnida, když to má připravené. Teď teda když zapomenu, se už obslouží i sama 😁😁😁 Jediné, co jsme ještě nevychytaly, když na mě v pět ráno ze záchoda volá "hotovoooo" 😂
Já se časem naučila vidět v tom pozitivní věci. Zatímco děti kamarádek teprve v 8 vstávali, my už měly hotovou většinu domácích prací, rozvařený oběd a v 9 jsem byli na cestě ven. Usínala cca v 18:30 ( sama to vyžadovala) a večery jsme měli s manželem pro sebe nebo na moje aktivity.
Bud to prejde nebo ne. My máme 5,5 leta dvojcata a mezi 5 a 6h vstavaji normálně už několik let. Zvyknes si. My jsme dali pravidlo, že se prostě ještě leží v posteli,povidame,mazlime,jeste podrimujeme. Po 6h uz si jdou sami hrat do pokojiku. Ja ale už jsem se taky naučila a vstavam sama od sebe taky stejně. A zvykla jsem si.. tobě se to může ještě 10krat zmenit,ale prostě bud se to zmeni nebo ne. Ty pokusy jakože dávat později spat apod.,tohle ti reknou ty chytré kamaradky, jejichž děti spi do 9h rana 🤣 Ale to prostě nefunguje u všech dětí.
Za mě nějaké změny zvenčí nemají cenu. Oba starší měli období,kdy vstávali brzy. Neměli jsme problém v 7:30 být s kočárkem venku, na 9 v mateřském centru..v 11 se obědvalo. Dneska jsou to pubertaci a už to mám úplně v mlze.
Aspon ti chodi brzo spat🙂. Dcera od mimina usinala vecer az mezi 21.a22.h a vstavala v 6 rano. Furt. (Pri posunu casu se jeji vnitrni hodiny rovnaly tak mesic) Od roka a pul uz ani nespala pres den, a v noci furt stejne max.tech 9h 🤪😅
S tim nic nezmuzes… zmenu casu oni nechapou. Po par tydnech si to sedne. Jen ver, ze se ti bude libit letni cas- tam prave bude spat “relativne” dele.
Syn mi vstaval od miminka 4:55, bylo to silene, neb se budil 10x za noc. Celou noc spal az od 2let. Neudelas nic. Ja byla extra unavena, takze vim, jak se citis.
Dnes je mu skoro 10, vstava stale brz (ted tedy az po 6.). Proste je to v nen. Kdyz ja vstavam do prace, tak on uz je hotovej. Je nasnidanej,oblecenej, vycisteny zuby a ustlana postel. Uz 2x me zachranil, pred zaspanim. Vi, ze vstavam v 6:30, kdyz jsem jeste v 7+ nebyla vzhuru, tak me prisel vzbudit.
Vim, ze je to silene, ale ono si to jednou, mozna az v daleke budoucnosti sedne.
P.S. A ted pri zmene casu mi taky vstava o hodinu driv… ikdyz uz si to seda.
Neuděláš nic, to jsou typy lidí. U nás druhý extrém, že holka vstává v 9:45 - 10:15 … Aspoň budete mít dobrý vstávání do školky/školy. 😅
Když byl syn v tomhle věku, nesnášel jsem jako jediná změnu času v zimě 😅. Všichni si těšili, jak si prispi, a u nás se vstávání souplo z 6.na 5. 🙈 A večer mi usinal v 6, což taky nebylo nic moc (být v 5 už doma).
Já jsem taky spíš noční, takže jsem byla hotová.... kamarádky mi psaly,jak v půl 9 se teprve probouzí, já už v 8 ráno byla na cestě směr park...🙈 Ale u nás se to naštěstí srovnalo, tak kolem toho 5.roku, i když pak zas bylo období,kdy ještě spal v poledne a chodil spát meti 11-12 v noci, a to fakt pak neuděláš nic.
Dcera je lepší spac, ale řešíme opačný problém- potřebuje být vyspala, ale když vozím syna do školy, jsou ta rána dost ukricena a nepříjemná. 🙈
Takže prostě vše má své pro a proti..
Dceři jsou 3 a výjimečně spí aspoň do těch 6. Většinou se vzbudí mezi 5 - 6.🤦♀️ Trvá to už pár týdnů. A je opravdu jedno, co za den dělá, jestli si odpoledne zdřímne, kdy jde spát večer nebo jestli ji během noci vzbudím na čůrání.
Pro mě je to fakt utrpení a fakt strašný čas.😅 S láskou vzpomínám, kdy někdy v roce spala do 7:30 - 8.
Prostě jsem to přijala jako fakt. Není stroj a asi jí to vyhovuje. Bohužel to musím vydržet a že mi to dává zabrat...
Tak my dneska 4:30 😂
Taky tak. Když ten čas začíná číslem 5, tak to ještě beru. 😂😂🤦🏻♀️ @pilzzee
@pilzzee
@pipi_puncocha a my 4:50 😂🙈 a měli jsme odebírat první ranní moč. Jenže musela kakat, takže máme smolíka 🙈
Mám taky ranní ptáčata. Už 8 let děkuju za každý den, kdy vstanou oba najednou později než v 6 🙂
U nas to nastesti byva az po 6h obvykle, ale neudelam proste nic. Naprosto minimalne ma vliv posun vecerky, spis naopak 🤦🏻♀️ Tak se snazim vyuzit, ze aspon brzy usnou vecer a je klid no. Bohuzel se neda aplikovat, aby si sli neco pustit, protoze v obyvaku spi manzel a oni se stejne nedohodnou, co chteji pustit... 😀 Pres tyden je to spis vyhoda kvuli skolce. O vikendu me to prudi, ale neudelam nic.
No a vadi to necemu? Tak ji vecer aspon muzete dat spat driv. Az bude ve skolce, tak se brzky vstavani bude hodit. (Nas 4letej tu dneska strasi taky uz od 5).