Poraďte, jak jí donutit, aby si nesundavala pořád čepici. Nesnese na hlavě vůbec nic. V létě odhazovala šátky, klobouky a teď všechny druhy čepic. Začíná být zima a mě to docela stresuje. Teď měla rýmu a bála jsem se, že jí nafouká do uší. Zkusím ještě koupit na zavazování, ale dnes si stáhla i kapucu na cvočky, tak nevím. Někdy se mi podaří jí nandat čepici, když je na něco zadívaná (třeba pes), ale jak projde, sáhne si na hlavu a čepice letí. Když jsem jí zapla kapucu, stála, hysterčila a rvala si jí dolu až se jí to podařilo. Vadí jí dokonce i když si nandám čepici já. Jde ke mě a začne mi jí sundavat. 😀 Mám hrůzu co nás čeká s rukavicema ☹
Jo, mám to doma 3x. Dobře padnoucí čepici zavazovací pod bradou a přes to kapuci 😉. A zabavit ručičky, třeba křupkama. Já už ani nepamatuju, kolik čepiček mi malý zahodil, aniž bych si toho všimnula ☹
Tak to mám úplně stejný problém, taky u 14 měsíčního 🙂 , koupila jsem čepičku na zavazování , sice se vztekal že nejde sundat, ale nakonec v ní vydrží. Čepice nasazovací hned sundá a vyhodí 🙂
Jedině na zavazování ☹
díky, tak zkusíme zavázat, to bude randál 😀 😀 😀 Dám pak vědět, jaký to mělo úspěch.
Tipla bych, že zavazovací vydrží tak o minutu dýl než bez zavazování. Maximálně. 😀 Co třeba zkusit nějakou tu divokou čepici, co vypadá jak zvířátko? Nebo něco, co by se jí prostě líbilo... Ale mně se to kecá, malej chce občas nosit čepice i doma. 🙂
U nás teda nezabralo nic..až přišly mrazy a to si čepice na hlavě prcci nechali..všichni tři - v roce a půl - celý podzim boj, chodili téměř bez čepice..ale nachlazení z toho nebyli ani jednou..a pak přišla zima a mrzly jim uši a čepice zůstala na hlavě..takže jedině počkat na osobní zkušenost, protože oni nechápu, proč by měli mít na hlavě čepici.. u nás se nosí čepice až kolem nuly, do té doby mám smůlu..ale má to velkou výhodu, jsou otužilí a téměř nejsou nemocní.. 😉
za to, když v létě našli zazimované zimní věci, tak tu v těch vedrech dobrovolně lítali v čepicích 😀
Tak se směju holky 🙂 ...stejné jako u nás...trvá to od 10 měsíce. Teď je ji 16 měsíců. Čepičky ke každému kompletu a všechny okamžitě letí. Taky jsem bezradná. Snad už jen svěrací kazajka nám pomůže... 😉 kluci si nechali říct v pohodě, ale slečna je paličatá ...je to býk 😉
@ally8 já měla taky strach, hlavně na mě všichni koukali, jak na blázna..ale opravdu se jim nic nestane 🙂 stresovala jsem sebe a i děti a k ničemu to nevedlo, pak jsem se na to "vykašlala" a nechala je si říct, a ono to vyšlo a opravdu, když jim je zima, řeknou si, naučili se tak víc vnímat svoje potřeby a říkat si..
jinak u nás je dnes kolem 18ti stupňů a to si teda nedovedu představit, že bych jim čepici na hlavu dávala. Mám zkušenost od sebe i z okolí, že děti více "nabalované", jsou i náchylnější k nemocem..
Také mi nechce nosit čepici malá má 16 měsíců zkusili jsme i na zavazování a ta letěla také, tak ji dávám kombinézu, a přes to svůj nákrčník, a chodíme do sauny 😀
@ally8 Tak přesně toto znám u dcery... :D Je jí 17 měsíců a vše na hlavě nebo co se jí zrovna nezdá je špatně a nosit prostě nebude ! Takže to dělám stylem jako jééé koukej co mám , ty si ale krásná ! Prostě hrozné nadšení ze všeho a že si to nesmí sundávat , tleskám jí a tak... občas je to boj, jelikož má svojí hlavu, ale toto většinou funguje , ukážu jí v zrcadle jak jí to sluší a pak si to nechá...