14měsíční dcera hystericky pláče při usínání

evaaa85
16. kvě 2017

Dobry den, mamimky, obracim se na Vas s zadosti o par rad. Mam 14mesicni dceru, ktera milovala koupani, s ukladanim do postylky nemela problem. Prestala jsem kojit, protoze cekame druhe miminko. A take, ze jsem citila, ze to uz neni psychicky unosne jak pro me, tak pro dceru...v noci se casto budila. Zvladla to dobre, ale uz tak tri tydny, kdyz ji chystame na koupel, zacne hystericky plakat. Uz pri vysvlekani, pokracuje to pri koupani, oblekani a take ukladani do postylky. Je to pro obe strany dost vycerpavajici. Nevim, mam pocit, ze se boji, ale nevim ceho. Uz jsme zkouseli vysvlekat mimo prebalovaci pult, do vany si k ni vlezl manzel, ale bez vysledku. Nevite, cim by to mohlo byt? Neni to jen uzkost z toho, ze uz neusina u prsa? Dekuji za Vase nazory a rady.

panickatlamicka
16. kvě 2017

Tak muze a nemusi. Ono zalezi na tom, jak odstav probihal. Muze mit opravdu „strach jit spat". Zrusila bych postylku a mela malickou u sebe, prip udelala tzv.balkonek.

panickatlamicka
16. kvě 2017

@evaaa85 jo a zkusila bych koupat treba behem dne, na vecer vymyslet neco noveho- prochazka venku a nasledna cetba pohadky, nebo dej trochu vody do detskeho bazenku s barevnyma balonkama... Po koupani nedavat hned spinkat, at si vas jeste uzije ...

evaaa85
autor
17. kvě 2017

Dekuji za rady. Zkusime to a uvidime. 🙂

kata267
6. črc 2017

@evaaa85 mam stejny problem, dcera 1rok usinani =hystericky zachvat place jak.pres den tak v vecer, zkousela jste neco noveho ? Zabralo neco ?

evaaa85
autor
9. črc 2017

Zkuseli jsme toho hodne. Ale moc se to nezlepsilo. Pri vysvlekani poplakava porad, ale ve vanicce uz bez problemu. Hodne si s ni povidame, probirame, co se za den udalo a co se bude dit zitra. Ucime ji, kde ma pupik, prsty, nozicku, ocicka, nos, atd. Ma tam hracky, rikame ji, co to je. Proste, aby se zabavila. Pri oblekani do postylky je to jak kdy a pri usinani obcas taky poplakava. Ale...hodne maminek mi potvrdilo, ze to chce cas a ze z toho ditko vyroste. Takze to i tak bereme 🙂. Hlavne zadny stres, usmivat se, aby ditko vedelo, ze je vse v poradku. Ono na to jednou prijde. Tak doufam, ze jsem trosicku pomohla 😉.

kata267
9. črc 2017

@evaaa85 diky tak doufam ze to prijde dost brzo 😀 ve vane ani tak problem nemame, pri oblikani jak kdy zalezi jak je unavena takze to chapu ze obcas place, ale hystericky zachvaty pred tim usnutim fakt nechapu a je mi to i lito, ale asi s tim teda nic nenadelam 😔