14denní miminko vyloženě řve po krmení. Máte zkušenost?

helcakab
14. pro 2019

Ahoj holky, dcera 14 dni po kazdém krmení řve, částečně kojím+ dokrm UM Beba. Skoro po kazdém jídle ale dcera rve, jakmile ji polozíme do postýlky tak se chvíli ošívá a zacne řvát, pak následuje nekdy hodinové nošení v zavinovacce na rukách než usne. Nevím, jestli má hlad nebo chce jen nosit nebo prdíky, prostě to nepoznám ☹ ale když se dá po jídle do kočárku a jdeme ven tak usne. Máte nekdo podobnou zkusenost?

sudylichozrout
14. pro 2019

@helcakab Muze to mit vice pricin. Bud chce jeste kontakt s tebou u prsu, nebo ji nesedi UM, pripadne se ji rozpohybuji streva, ma prdiky a boli ji brisko. Muze se take citit nesva v postylce. Na hlad bych nevsazela, MM a dokrm UM by mel stacit. Chce to vylucovaci metdou zjistit. Nejdriv se jeste po krmeni mazlete, kdyz to bude stejne, vymen UM a pak hledej kdyz tak dal.
Tot ma rada.

vladienka
14. pro 2019

To vyzera na prdiky, davate nieco?

slunickovm
15. pro 2019

@helcakab muze to byt i reflux ci abkm

helcakab
autor
15. pro 2019

@slunickovm co je abkm?

helcakab
autor
15. pro 2019

@vladienka zacala sem espumisan ale nejak efekt nevidim ale pravidelne davam tak 3. den

helcakab
autor
15. pro 2019

@helcakab už jsem si vyhledala, ale jak se to diagnostikuje u tak malého miminka? asi se ptám blbe ale sem zoufalá, v noci opet 2. hodinový řev po krmení, nošení na rukách a usnula az po dalsím krmení za 2,5 hodiny

hermia
15. pro 2019

Me maly takhle plakal taky hlavne po krmeni a to jsem jen kojila. Vysadila jsem jakekoliv cerstve pecivo, zeleninu jen dusenou a varenou, zadne perlive piti atd atd.. googlila jsem jak vstekla co nadyma.. zlepsilo se to. Ono prvnich par tydnu obecne je slozitych.. do briska jim tece neco noveho, streva zacinaji zpravovacat jidlo.. tady bych videla problem v um. Muzu se zeptat proc dokrmujete? Vetsinou mnozstvi mleka se vytvari dle spotřeby, tim ze dokrmujete tak si zadelavate na konec laktace, navic pro dite je jednodussi tahat z lahve nez z prsu.. ja kojila kazdou hodinu sice obtezujici, nemohla jsem na krok pryc ale je treba si uvedomit tyto rizika pokud chcete kojit.

helcakab
autor
15. pro 2019

@hermia no dokrmuji,protoze nemam dost mléka, syna sem nekojila témer vůbec, mel silnou zloutenku, celé sestinedelí prospal neprisával se vůbec...dcera se sice prisává, ale je veliká porodní váha pres 4 kg, nyní cca 4,5 kg, ode me si vezme tak cca 60 ml plus dokrm. Laktační poradkyne tvrdí, ze 90 ml by ji melo stačit, detská doktorka ze klidne i 110 ml, takze vlastne vůbec nevíme kolik dceri dávat ☹

zelenoockaa
15. pro 2019

No pokud přibrala za dva týdny půl kila,tak bych se nebála že jí mléko nestačí... Kolik dáváte dokrmu? Možná je toho na ni moc a bolí ji bříško..

helcakab
autor
15. pro 2019

@zelenoockaa no práve se snazíme teda podle té laktační kolem tech cca 90 ml celkem aby mela, ale ono i to vázení po kojení je nepresné, dcera se pohne a uz to háze 10,20 ml sem a tam...proste jsem z toho nestastná, místo aby po krmení byla spokojená, tak rve a chce nosit, nekdy usne po hodine v náručí, nekdy ale ani to ne a dve hodiny je vzhůru chvílemi vylozene rev (to by vypadalo na prdíky) pak místy jen čučí a furt si cucá prsty (coz by zase vypadalo ze má jeste hlad?) proste nevím co s ní... ☹ zvedli jsme ji postýlku pod hlavou na radu detské, jeste mluvila o tom, ze kdyby to trvalo déle zkusit zmenit UM nebo ze se cosi pridává do mléka proti refluxu to jsem moc nepochopila co.

hermia
15. pro 2019

@helcakab no asi bych verila vic laktacni poradkyni, dr maji dost casto zasarale nazory.. a kdyby jsi kojila casteji z obou prsu a bez prikrmu? Mozna by se mleko lepe tvorilo.. (nazor laika)
Jako ja maleho nikdy nevazila (pokud neplace hladem) myslim ze je to cesta do pekel neustala kontrola a vážení. Ale o to casteji jsem ho mela u prsa noo.. neznam ,,klid,, 2-3 hod. Fakt kazdou hodinu.
Nebo odsavala mezi kojenim aby se mleko vice spustilo...?

slunickovm
15. pro 2019

@helcakab alergie na bílkovinu kravského mléka a v tomto období se může projevit ptave placem pri a po jídle. Stejne i reflux.

slunickovm
15. pro 2019

@helcakab dite by mělo vypit 100-150ml/na kg dle nasi pediatricky.Takže minimum je 450 ml pokud kojite 8xdenne tak tech 60 ml je akorát. Proti refluxu se dává nutriton i v tech mlecich proti refluxu je vytazek ze svatojanskeho chleba

helcakab
autor
15. pro 2019

@hermia no poprave můzu rict, ze odsávat se mi nechce, asi me za to nekdo ukamenuje, ale po zkusenosti s malým, kdy sem celé sestinedelí sedela na odsávacce, dokrmovali sme ho jak králíka stříkačkou, cévkou u prsu (doted nechápu jak sem to mohla vydrzet) a stejne skončil na flasce (mimochodem dnes totální flegmatik, spí celou noc od 2 mesíců), tak se mi toto znovu absolvovat nechce a navíc musím se taky venovat synovi nemáme skoro hlídání

hermia
15. pro 2019

@helcakab moc nejde o to aby jsi tim mlekem dokrmovala ale aby se tvorilo.. rika se ze mlika se tvori tolik kik miminko potrebuje.. treba je bobek i prejedeny, proto place.. ale chapu tve obavy z odsavanim.. meto neslo vubec.

zelenoockaa
15. pro 2019

Jako já bych kojila a kojila a uvidíte, ono děti v tomto období prostě nevypijí tolik zráz, dcera taky pila těch 60 - 90 jak kdy a přibírala taky kilo měsíčně... Čím víc budeš kojit tím víc se ti bude tvořit mléko a bude se to zlepšovat 🙂. Já třeba neodsávala ale holt jsem kojila na požádání, takže i když si dala na jedno kojení málo, tak v součtu to bylo lepší 🙂

vladienka
15. pro 2019

Tak v tom pripade by som vobec nedokrmovala, ale kojila a kojila.. kojila som aj kazde dve hodiny po 40 minut, niekto mlieko holt nema po 3 dni na rozdavanie.. odsavat mi pride zbytocne, skuste tyzden len kojit, nevazit a uvidite kolko priberie. A na prdiky- masirovat brusko pri kazdom prebaleni, cvicit nozickami

helcakab
autor
15. pro 2019

@vladienka snazim se brisko masirovat, nozičky k brisku, pripadne polozit na brisko na chvíli, dekuji za rady, uvidíme jak to půjde dál a jak dlouho to vydrzim ☹

hermia
15. pro 2019

@helcakab pokud mimco pribiralo na MM a bylo spokojene bez dokmu pak bych se na UM vyprdla. Kojila bych na pozadani.. klidne at si cecek jen dudla (me maly treba i dudlik odmital tak na uklidneni dudlal cecek a sem tam si cucnul) Nikdo nesmi zapominat na to ze kolik dite MA vypít je z průměru, tzn zda laktacni poradkyne rika ze 90tak nektere deti vypiji 60, nektere 120. Hodne zdaru a hlavne bez stresu

hermia
15. pro 2019

@helcakab pokud miminko pribira a neplace hlady pak mu MM stačí

serafinovicova
15. pro 2019

Ahoj, mě to malá taky dělala a přesně jako ty, kojim a dávám UM. Nakonec jsem to vyřešila tak, že pokud po jídle začala brečet, dala jsem ji Balomix na prdiky a primychala 30ml prikrmu. Malá se vyprdela, dojedla a spokojeně spala. Teď má 4m,uz se vrtí sama a už nic na prdiky ani dávat nemusím, jen si občas řekne o víc jídla než je dano dle tabulek.

helcakab
autor
15. pro 2019

@serafinovicova taky to tak občas děláme když rve dlouho tak dokrm další jenže přijde mi to naprd zase nevíme aby nebyla přepita a nebolelo ji břicho ještě vice

shakira007
15. pro 2019

Já bych jí vůbec nekojila a dala jenom um

helcakab
autor
15. pro 2019

@shakira007 no taky nas to napadlo, ale chci tomu dat jeste sanci aspon po cele sestinedeli chci zkouset kojeni

shakira007
15. pro 2019

@helcakab no ja mám právě kamarádku která nedávno měla stejný problém a pomohlo že dávala jenom um

krupka3
15. pro 2019

Kdyz to ctu, tak prvni vec co bych udelala je dat pryc UM a kojit, kojit, kojit. Nevazit, pokud dite prospiva a nebreci od hladu. Telo je od prirody mocne, a mleka se tvori tolik, jaka je poptavka. Tudiz kdyz budes prikrmovat a mene kojit, bude se tvorit mene mleka. Kdyz budes ciste jen kojit a prikladat miminko k prsu na pozadani (ne v nejakych casovych intervalech), prsa velmi rychle zareaguji a prizpusobi tvorbu mleka dle potreb miminka. Mix MM a UM jeste v jednu chvili je pro brisko mega zatez.

helcakab
autor
15. pro 2019

@krupka3 no jenze mala prave po krmeni rve, tak jak poznam ze nerve hlady? nechci se nikoho dotknout, ale prijde mi ze rady jen kojit kojit asi dava ten kdo nezazil jaké to je nemit dost mléka, pripada mi ze maminky ktere kojily bez problemu nikdy nemuzou zcela pochopit maminky co jim kojeni nejde nebo nemaji zkratka mlika dost

vladienka
15. pro 2019

@helcakab to nie je pravda, za 28 mesiacov kojenie som 3x v podstate o mlieko takmer prisla, par dni som nemala nic ale v zivote som nedala um..”prekvapivo” pomohlo kojit a kojit, ved co ine to moze rozbehnut? a mala nam preplakala prve dva mesiace v podstate cele... ide o to rozhodnutie ci kojit chcete alebo nie, druha vec je ak dieta aj napriek neustalemu kojeniu napr dva tyzdne vobec nepriberie alebo dokonca schudne. Ale to proste treba skusit..

luj89
15. pro 2019

a vážit před a po kojení doporučila LP? Zkontrolovala uzdičku? Pomocí čeho dokrmujete? Jak dlouho mimi spí mezi kojeními?

slunickovm
15. pro 2019

@helcakab no ja teda taky nemůžu říct, ze bych mela mléka na rozdávání. Proto i vim, kolik mají vypit a taky jsem porad vazila. U prvního jsem kojila a odsvala a prakticky nic jiného jsem nedělala. U druhého to nejde, tak jsem si rikala, ze proste bud budu mit mléko nebo ne, ale odstrikavat nebudu a nemam cas.Řídim se radama přikládat a přikládat. Stejne je to jedno,jestli ho nosím nebo kojim ;). A par dni je vzdy mléka vic a par dni moc ne:(. Rozhodne nemuzu ani v dobrych dnech delat zasoby.Ale je fakt, ze asi ta kombinace je na brisko blba. My mame navíc reflux i tu alergii na bílkovinu kravského mléka. Držím.palce