13měsíční dítě nechce chodit v botech. Máte zkušenost?

miba10
16. čer 2020

Ahoj holky, chci se zeptat.... Mám 13 měsíčního syna. Celkem solidně chodí "medvědí" chůzí. Když jdeme ven a dám mu boty nebo sandále, tak pak neudělá ani krok. Buď stojí jako sádrový trpaslík nebo si radši sedne. Doma když chodí bez bot, tak pohoda, ale jak má boty....
Máte někdo zkušenost? Děkuji všem

amazonkajanik
16. čer 2020

@miba10 se pripichnu s dovolením. Jen ten náš kluk si zatím stoupá,ale boty nechce mít vůbec. Jakmile mu je dám,hned je musí sundat(což udělá po čase i s ponozkama)

j.a.n.i
16. čer 2020

@miba10 No, asi zásadní otázkou a možná i odpovědí na tvůj dotaz je, co mu dáváš za boty?

jancabr
16. čer 2020

zkuste dát capáčky, spousta dětí v tom chodí po venku. A pokud dáte botu, tak ať je dostatečně prostorná a ohebná...

kvmatonka
16. čer 2020

Když syn začal chodit, tak zblbnutá jsem mu koupila přece pořádné kotníkové boty, klasické kopyto zn.Rak, obula a syn v nich začal strašně brečet a neudělal ani krok. Sedla jsem na internet a dovedlo mě to k barefoot obouvání. Vše nastudovala, koupila mu capáčkové sandálky Tikki, které sedly přesně na jeho nožky. Ještě cestou z pošty mu je venku nasadila, syn se rozběhnul a nedal je z nohou. Jinak je spousty dětí, které si cestu obouvání samy vyberou, chodí co nejvíce naboso max.vezmou na milost capáčky.

konidana
16. čer 2020

dceerka začala tedy chodit hodně brzo (během 10. mesíce) ale boty nesnesla. Já jí je ani nebyla schopná obout. No tak asi 2 měsíce, než začala být v říjnu zima, chodila bosa. Neřešila jsem. Teď bych dítko nechala v klidu přes léto bosky - do září, do října času dost. Jinak tedy doporučuju prostorné kožené capáčky nebo jen ponožky nebo BF boty

iris92
16. čer 2020

A jak dlouho chodi? Jestli treba nezkusit dat mu jeste cas. Boty se stejne doporucuji az treba po 2 mesicich samostatne chuze. Jinak my jsme zacinali s kozenymi capacky, ktere jsou na nozce jako druhe ponozky, uplne mekoucke a pokud je venku sucho, daji se nosit i venku.

konidana
16. čer 2020

@iris92 kožené capáčky se dají nosit i ve vlhku a mokru, stačí naimpregnovat . nejlépe přípravkem na kůži se včelím voskem

cilkat
16. čer 2020

Pokud má pevné boty, je to zcela běžné... Ostatně pokud na ně nejste zvyklá, zkuste si třeba vzít pohorky a sejít schody. Taky nejspíš zjistíte, že se najednou bojíte, protože nemáte cit a nohy fungují jinak, než jste zvyklá. Jak píší holky, možnost je buď batrefoot, capáčky a nebo ho takhle v létě nechte úplně bosého a na podzim už si věřit bude 😉

avital
16. čer 2020

Měsíc jsme měli capáčky doma než si je nechala bez řevu nandat a dalších 14 dní trvalo než v nich začala chodit😀 a i teď si je sundavá, nechce ani ponožky. Tak jí nechávám bosky, pokud to jde. Nech mu je na hraní, občas zkus obout, vzít ho za ruce. On si je okouká.

miba10
autor
16. čer 2020

@jancabr jenže mi bylo řečeno, že pokud dítě chodí, tak už má mít dítě s pevným opatkem. Což capáčky nemají.

@j.a.n.i je v podstatě jedno jakou botu mu dám.... Prostě v tom chodit nechce

miba10
autor
16. čer 2020

Jinak holky, než se to tady zvrhne..... Nezajímá mě kdo jakou cestu razite. Jestli barefoot nebo obyčejné boty. Zajímá mě, jestli to někomu z vás děti dělali a co pomohlo.
Těm co mi na to odpověděli děkuji.

miba10
autor
16. čer 2020

@iris92 chodí asi měsíc a půl. Dám mu Teda ještě čas 😊

ai30
16. čer 2020

@miba10 Hele, ono je to jednoduche. jestli barefoot nebo nebarefoot je tady jedno, pokud tak male dite nechce chodit v botech, tak v nich chodit nebude. Neni cesty, jak ho k tomu donutit. Brala bych ho 'na chozeni' proste jen tam, kde muze chodit bez bot a nechala ho, at si to procvici, je si v tom jistejsi. Pokud na botech trvas, je dost pravdepodobne, ze se lehkym bf botam bude vzpirat min, nez tvrdym opatkovym, to je fakt. Ale i ty opatkove si deti nakonec obujou. Jen ted jsou mu neprijemne, tak holt stavkuje. ;)

jancabr
16. čer 2020

@miba10 zdravá noha začínajícího chodce se do pevné boty zavírat nemusí. To už je přežitek starších ortopedů a doktorů. Moje dcerka (18 měsíců) třeba zdravou nohu nemá, tak má botu s pevnou patou. Ale jinak je ta botička dostatečně široká a ohebná. Ovšem naše malá boty miluje i jako hračku. Nazouvá si je na ruce, zkoumá tkaničky, rozepíná zip

miba10
autor
16. čer 2020

@ai30 no dceranosila Attipasky. Dcera když pak dostala boty (ke všemu byla zima, takže to fakt byly boty 😁) a kupodivu bez problémů. Chodila trošku jako robocop, protože se musely roztáhnout, ale tapala.
Syn je sice měl na nohách taky, ale Teda žádná hitparáda.
Samozřejmě pokud jsme doma, na zahradě nebo na hřišti, tak ho nechávám chodit třeba jen v ponožkách. Ale když pak jdeme po městě, tak tam ho fakt boseho nechat chodit nenechám.
Ale dám mu ještě čas. Pravdou je, že by mi to hodně pomohlo, kdyby začal chodit v botech, protože tahat 12kilo a vajíčko není zrovna žádný med, ale já to ještě dám 😁

miba10
autor
16. čer 2020

@jancabr však já také neříkám, že musí být boty uzavřené. Já pro něj mám také sandály s pevným opatkem, ale jinak jsou otevřené a vzdušné.

jancabr
16. čer 2020

@miba10 myslela jsem zavřené kolem té paty

miba10
autor
16. čer 2020

@jancabr jo tak 😁

ai30
16. čer 2020

@miba10 Jo, to se ti vubec nedivim :D
Jedine fakt zkusit ty capacky, no... Aby toho proste na tech nozkach mel co nejmin. I kdyz potom prejdete na tvrde botky, tak by se ti tim alespon ted vyresilo to capani po meste.

miba10
autor
16. čer 2020

@ai30 dám mu ještě čas a občas zkusím. Jinak děkuji

areh
16. čer 2020

@miba10 syn měl ze začátku taky jen kožené capáčky. Chodil v nich krásně. Potom jsme mu pořídila od D. D. Step. Dlouho jsme je zkoušela v obchodě a v těhle chodil od začátku bez problémů.

zuzacek26
16. čer 2020

@miba10
@miba10 vždyt píšou, že dělaly, ale v botách s pevným opatkem, a přechodem na bare se to zpravilo. Neposlouchtejte slepě doktory a shanejte si sama informace. A přes léto co nejvíce bez bot.

miba10
autor
16. čer 2020

@zuzacek26 a kdo řekl, že to mám od doktora? 🤔

miba10
autor
16. čer 2020

@areh jak říkám, teď ho nechám a pak budu zkoušet

jipe
16. čer 2020

@miba10 syn to dělal v superfitech, vyřešilo se to přejítím na barefoot, ted v létě stačí kožené capáčky. Noha musí mít možnost pracovat a posilovat a nesmí být omezená v kleku a sedu. Zkus si vzít kanady a jít si na písek plácat bábovky, dítě může ten pevný opatek tlačit do achilovky a škodit. Pokud nemá nějaký zdravotní problém, tak pevný opatek není potřeba (na co? )

odula
16. čer 2020

@kvmatonka přesně. Mala nechtěla ani za nic boty, nasadila jsem barefoot a nechtěla je sundat 👍😁

kvmatonka
16. čer 2020

@odula no já taky obula BF a už je nesundala 🙈😂 ten rozdíl je rapidní.

jipe
16. čer 2020

@kvmatonka taky tak :D (akorát moje nohy už to nezachrání)

kvmatonka
16. čer 2020

@jipe moje jo. Najednou údajně dědičné ploché nohy nejsou ploché 😂

miba10
autor
16. čer 2020

@jipe ale já jsem psala, že na zahradě nebo na hřišti je bos, takže ho nemá co tlačit. Navíc jsem mu chtěla dát doty na chození, ne na hraní na písku. Když jsme s dcerou na pískovišti, tak ji boty i sundavam....