11měsíční syn nechce spát v postýlce, křičí, pláče

77petra7
11. led 2016

Dobrý den maminky. Zažili jste to někdo nebo máte stejný "problém"? Mám úžasného syna 11 měsíců. Asi tak do 6 měsíců bez problémů spinkal v postýlce, jak přes den, tak i v noci ( nakojila, položila do postýlky a do 3 minut spinkal, bez pláče, bez ukolébavek, bez světýlek...). Usnul o půl 8 a vzbudil se koleme 5 - 6 a pak ještě spinkal... ale teď je všechno jinak ☹ Nynější situace je taková, že přes den v postýlce spí max 45 minut ( a to spí už jen jednou denně) a když ho dám do kočárku tak 2,5 hodiny... a v noci, zase bez problémů usne, ale je půl 10 a křik, jdu tam, dám dudlík , otočím ho na bok a spí dál... o půl 11 stejná situace.. příjde j1 hodina a znovu křik, pláč, to už v postýlce stojí.. nepomůže dát dudlík uklidňovat, nic...beru ho na ruky že ho utiším a ještě horší křik, hysterie, pláč, začne se odtahovat, kopat nohama... no hrůza!!! uklidní se tak do 5 minut. ..nakojím ho chci ho dát znovu do postýlky a hysterie začíná na novo ☹ tak si ho beru k sobě, obejme mě, drží se mě jak klíště a spí...když se mi nějakým zázrakem podaří ho znovu uspat v postýlce, tak spí tak 5 minut a pláč-uspávání -uklidňování- spí, za dalších 5 minut nanovo...dokolečka do kola..cca po půl hodině zase skončí se mnou v posteli a spokojenost největší! Zbožňuji, když se ke mě tulí, ale nechci aby se mnou v posteli spával bůh ví do kdy....chci se taky normálně vyspat, ne schoulená na boku abych ho náhodou "nezalehla"... zažila jste to některá? přejde to někdy? dělám něco špatně? moc díky za vaše rady i názory 😉

evaamy
11. led 2016

Nezalehnes ho, neboj😉 to bys musela být pod vlivem nebo obézní. My spíme společně a vyspana jsem dobře.

letadlo13
11. led 2016

Večer ho taky uspím a dám do postýlky, když se vzbudí, hned ho beru k sobě až do rána. Kolem toho roka je ještě brzo, aby chápal, že má být sám. Četla jsem krásný článek o tom, že evoluce zařídila, aby dítě křikem volalo rodiče, protože pokud v noci zůstalo samo, brzy by ho sežrali predátoři. Tohle zůstalo dětem dodnes a tak chtějí matku nablízku. Ječí, protože v sobě mají zakořeněné, že když zůstanou samy, zahynou. Já se ani nedivím, že mrňousky chytá hysterie 🙂
Někdy taky ležím nepohodlně, ale lepší než chodit v noci po domě s děckem na rukách 😉

simbelmine
11. led 2016

Kdybych měla malou uspávat a dávat do postýlky, už je ze mě zombie 🙂. Takže spíme spolu, při zakňourání dám prso a spí se dál, doporučuju 🙂. Mimochodem, my lidi jsme jedinný živočišný druh, který svá mláďata od sebe odstruje pryč z "hnízda" - to jen tak k zamyšlení.

no_title
12. led 2016

vypadá to na noční děsy. Zkusila bych oblíbeného plyšáka speciálně jen na spaní, který ho bude "hlídat před bubáky" 🙂

77petra7
autor
12. led 2016

všem moc děkuji!!! 😉

anua
12. led 2016

No to je luxus dnesni doby ze kazdy ma svuj pokoj, svou postel svoje svoje. Mame spat pekne spolu v hnizdecku. Az prijde doby ze te ono male najednou velke odstrci tak prosim. Ale ted chce mamku a tatku a tak je to fajn. Vyroste a utece tak si uzivejte Vý -chovu (chovat a mazlit) nic jineho netreba 😀 Urcite nerozmazlovat posluhovanim a hrackama ale mazleni a zvlast v noci oceni skolkove deti fakt hodne a pomuze to! Duvera, pohoda. (No a tamto co se delo v posteli driv se od ted musi dit asi nekde.... 😉 Tak ho pritul a spi 🙂

anua
12. led 2016

P.s. me uklidnila svagova-az se jeji syn naucil chodit, chodil k nim do postele o pulnoci az do 9 let! No a co 😀 tak to je. Ted delam druhe dite -jak budou dva tak uz odsun do pokojiku zmaknou spolu. Clovek je tvor spolecensky -opicka z hnizdecka. Nic krome jistoty fyzickeho objeti mu dat vic nemuzes.